Darkove sety

Všeobecné dotazy na břitvy
Odpovědět
greeg

Darkove sety

Příspěvek od greeg »

Zdravim vsechny
Jako zacatecnik ktery jeste nezacal protoze nema s cim, bych se chtel zeptat na tento set

http://www.executive-shaving.co.uk/shav ... ft-set.php

jestli se vyplati ?

dekuji
Vlcak
Donátor

Re: Darkove sety

Příspěvek od Vlcak »

Sety jsou pro začátečníka, který nemá zatím nic celkem fajn. Najednou pořídí téměř vše.
K tomuto stačí dokoupit mýdlo, raději i kamenec a vzít případně z kuchyně vhodný hrneček nebo misku pro vytvoření pěny a samozřejmě nějakou vodu nebo balzám po holení. Břitvu bych ovšem před prvním oholením nechal nabrousit zkušeným břitevníkem. Nejvíc se mi na tom setu líbí asi ta dřevěná krabička, která ale k holení vůbec nepřispívá :P Zbytečný mi tam přijde ten brusný kámen - je malý a žádná informace o jeho gritu. Osobně myslím, že celý set špatný není, ale ....

... co zkusit první oholení ještě levněji jak 160 GBP * 30 CZK = 4 800 CZK ?

Levné nové náčiní pro začátečníka např. :
břitva 1390 Kč (Palas)
štětka 179 Kč (DM Drogerie)
mýdlo na holení 36,90 Kč (Globus)
voda po holení 35,90 Kč (Globus)
kamenec 69,80 Kč (např. link, či běžná drogerie)
řemen 910 Kč (Palas)

Tak to je celkem 2622 Kč a máš opravdu vše pro první zkušební oholení. Takže to je téměř 50% ceny zmíněného setu. Nabroušení břitvy zkušeným břitevníkem samozřejmě platí i zde. Kameny, pasty a další dovybavování lepším materiálem může přijít později až nabudeš vlastní zkušenosti a budeš vědět, že u holení břitvou chceš zůstat. A to nezmiňuji nákup starší břitvy či řemenu od PetraS, což vyjde ještě levněji.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj greegu, vítám Tě zde mezi Břitevníky. Tvoje rozhodnutí začít se holit Břitvou Ti přinese spoustu zajímavých zážitků. Jako první bych Ti doporučil toho co nejvíce tady na foru pročíst a už to samo Ti pomůže se zorientovat v celé problematice kolem prvotních nákupů. To co Ti zde kolegové píší vychází z jejich hlubokých znalostí a zkušeností a ze snahy Ti co nejvíce ulehčit vstup do světa Břitev. Například - remen u Palase velikosti 35 cm nebo přidat pár drobýných a mít něco úplně jiného? PODÍVEJ SE SEM.
Přeji Ti šťastnou ruku při výběru výbavy a zdravím, Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
mons

Příspěvek od mons »

S řemeny od mistra neprohloupíš, používám jich několik a na lepší jsem ještě nenarazil.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

greeg píše:Zdravim vsechny
Jako zacatecnik ktery jeste nezacal protoze nema s cim, bych se chtel zeptat na tento set

http://www.executive-shaving.co.uk/shav ... ft-set.php

jestli se vyplati ?

dekuji
Popravde toto se ti neoplati.
Britva je asi DOVO zakladni rada, krabicka jen aby byla, ten kamen jsem okoukl v obchode a nejak se mi nezdal ani na obnovu ostri, stetka taky nic moc a pasta na udrzovani zakladniho remenu od DOVO.

Za ty stejny penize se da poridit lepsi britva, stetka, remen a jeste ti zbyde na slusny mydlo a vodu po holeni.
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“