Re:

Vše kol nýtkování
Odpovědět
mdok1

Re:

Příspěvek od mdok1 »

Dobrý večer, pozdravujem Vás všetkých, ktorí ste prepadli holeniu britvou. Ja s tým len začínam, podarilo sami zohnať 2 ruské, sovietské britvy, jedna je z r. 1971, nepoužitá, druhá dokonca z roku 1940, nepoužitá, ale nie vhodným skladovaním trocha ošumelá. Chcem si ju dať do poriadku, a preto, ako nováčik sa Vás chcem spýtať, ako odstrániť nyt, ktorý ju pridržiava k strenke.Tá je bakelitová, pôvodná, nepoškodená, zatiaľ ju nechcem meniť. Ďakujem za rady a určite sa ozvem aj v ďalších témach. A propos, remene sú už na ceste, rovnako prídu aj kamene. Dovtedy si tie 2 ruské "krásky" prelešťím a pripravím a začnem s brúsením a nakoniec holením. A ešte jedna poznámka, hlavne, že zbieram rôzne staré inštrumenty,medzi iným aj britvy, až teraz ma napadlo nejakú tú použiť:))) radšej neskôr ako nikdy!!! :lol:
Ivánek

Re: Re:

Příspěvek od Ivánek »

Vítej na fóru. Já bych se bál se ostří dotknout. Viz fota ostří pod mikroskopem. Opýtaj sa PetraS, ten to dělá naprosto perfektně. Od broušení až po nýtkování to můžeš pěkně p....t.
mdok1

Příspěvek od mdok1 »

Aha.... takže mi ostáva Peter, dobre, takže ak bude ochotný, môžem mu tú britvu zaslať na renováciu..no nechám si poradiť :!:
ingsouta píše:Vítej na fóru. Já bych se bál se ostří dotknout. Viz fota ostří pod mikroskopem. Opýtaj sa PetraS, ten to dělá naprosto perfektně. Od broušení až po nýtkování to můžeš pěkně p....t.
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Zdravím Tě mdok1 přidám komentář:
- "ako odstrániť nyt, ktorý ju pridržiava k strenke"
Pokud jsi trochu zručnější tak se do toho můžeš pustit sám. Na přátelených fórech lze najít různé návody, jeden najdeš třeba zde: http://straightrazorplace.com/workshop/ ... ethod.html
Když chvíli pohledáš na Interntu, tak tam těch návodů je povícero...

- ingsouta píše: "...Já bych se bál se ostří dotknout..."
Mdok1, píšeš, že máš kameny na cestě, tak se neboj, když se chce, všechno jde.

- "Aha.... takže mi ostáva Peter..."
Vždy máš na výběr, záleží zda si chceš projít cestu učení a radosti a strasti s tím spojené se nebo chceš hned výsledek.

Pokud se ovšem rozhodneš svěřit břitvy PetroviS, tak budou v dobrých rukách.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj mdok1,
vítám Tě mezi Břitevníky. Je to klasika - sbíráš (mimo jiné) i Břitvy a teprve po čase Tě napadne myšlenka je používat. A od toho okamžiku se Ti změní život a pohled na holení. Píšeš o svých Břitvách a tak by bylo moc fajn sem přidat jejich fotky. Stářím a špatným skladováním se obvykle poničí "jen" jejich povrch ale pokud byly používány pouze k holení, tak je lze opět probudit do Břitevnického života. Důležité je aby nebylo poškozené ostří. Vše ostatní se dá napravit. Rozhodni se, zda se pustíš do renovace a broušení sám a nebo mi Břitvy pošleš. Možná by stálo za zkoušku si na nějaké staré spotřebované čepeli vyzkoušet co to obnáší a pak budeš mít lepší představu. Důležité je si tady na foru toho co nejvíce pročíst a najdeš tady naprostou většinu odpovědí na své otázky.
Zdravím, Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
mdok1

Příspěvek od mdok1 »

Ahojte, takže už som ich nahodil, cez odkaz do fotografií...Peter, ďakujem za e-mail, tá ruská Ekstra pôjde k tebe hneď v utorok:)) Vidíte, cez záľubu v lek. inštrumenty ( čo je moje povolanie, s nimi pracovať) som sa dostal k ich histórii, potom britvy, celkom náhodou a nakoniec aj ich použitie. Prečo, to napíšem do inej sekcie, tam to patrí, aby som nemiešal jablka s hruškami ;) Inak veľa už som prečítal, z tohoto fóra, ale dá to zabrať, všetko podrobne prejsť a premslieť si to. A už som sastal predmetom výsmechu mojej maželky, že vraj stárnem, a to mám len 39!, robím hlúposti a preči si nekúpim v Tescu "normálne" Power fusion či ako sa to volá, ako každý NORMÁLNY človek ;) proste, už má doma dôchodcu a basta, chápete to????!!!
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Vzkaž své paní milé pozdravení a řekni jí,
že jsou zde kolegové kteří letos oslavili své osmnácté narozeniny a rozhodli se holit Břitvou. Tak o důchodcovství nelze ani náhodou hovořit. Naopak - jen svěží muž, plný zdravého sebevědomí, vědom si svých schopností a kvalit, si může dovolit přiložit na tvář tak dokonale ostrý nástroj jako je Břitva. Ani skalpel se této ostrosti nevyrovná. To samo o sobě velmi mnoho vypovídá o odvaze jejího muže. Takto ostrost Břitvy okomentoval kolega Břitevník a chirurg v jedné osobě: "břitvou lze operovat, ale skalpelem se neoholíš". Proto si zasloužíš obdiv a nikoliv kritiku. :ugeek: Tvoje paní zajisté změní své mínění, až poprvé uvidí jak lehce odpadne vlas položený na ostří Břitvy.
Zdravím, Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Ivánek

Příspěvek od Ivánek »

Servus mdok1,
co to je Power fusion? Když tak teda alespoň růzový, ty moje zabicto zelená. Guwno, nemá doma dôchodca, ale ozajstné chlapčisko :lol:
mdok1

Příspěvek od mdok1 »

Ahoj, to je ten taký produkt od Gillette, tak si myslím, že to hovorila..
ingsouta píše:Servus mdok1,
co to je Power fusion? Když tak teda alespoň růzový, ty moje zabicto zelená. Guwno, nemá doma dôchodca, ale ozajstné chlapčisko :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nýtkování“