Zdravím zdejší obyvatelé. Už dlouho uvažuji a tom že se začnu holit břitvou jednak mě to láká a jedna je to prej nejkvalitnější oholení co může být (soudě podle názorů lidí). Bohužel vůbec nevím co a jak správně nakoupit a pod. Proto se obracím zde na vás s prosbou zda-li mi můžete pomoci s nákupem kompletního vybavení pro začátek. Co jsem po zběžného pročtení tohoto fóra se naučil je že není nad to použít štětku s mýdlem. Se vším co jsem se doposud tady z fóra naučil je to sice jen malé procento ale snad pro začátek hlavně s nákupem bude stačit. Udělal jsem si takový malý nákupní lístek co nakoupit a potřebuji od vás jakožto znalců schválení popř obměnu daného produktu či doporučení obchodu s trošku nižšíma cenama.
Abych nezdržoval tak zde je můj předběžný "nákupní lístek" pro začátečníka:
Břitva: http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obcho ... 01581.html
Mýdlo: http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obcho ... 0%2F3.html
Štětka: http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obcho ... BO120.html
Obtahovací pásek: http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obcho ... BO155.html
Kamenec jsem vypustil protože se mi to nezdá jako nepostradatelná věc a mohu to popř dokoupit v průběhu mého učení, zatím ho nahradím toaleťákem .
No snad jsem nic nezapomněl. Jinak se předem omlouvám za mou gramatiku, češtinou zrovna nevládnu i když je to bohužel můj rodný jazyk. Ke konci předem mockrát děkuji za pomoc.
PS: Ta cena za štětku se mi zdá dosti nehorázná ale možná mi vysvětlíte proč?
Úplný začátečník
Re: Úplný začátečník
Ahoj Tsumorashi,
vítám Tě mezi Břitevníky. Tvoje rozhodnutí holit se Břitvou, Ti přinese spoustu zajímavých a mnohdy i velmi relaxačních zážitků. Tvůj výběr v nákupním lístku potvrzuje, že jsi k holení přistoupil s plným nasazením.
1) Břitva - značka i typ který jsi vybral patří mezi kvalitní a ověřené Břitvy - vše ostatní je hlavně o pocitech.
2) Mýdlo - kolegové zajisté doplní hodnocení tebou vybraného mýdla.
3) Štětka - velice kvalitní kousek a cena je odpovídající kvalitě - Tweezerman cca 350,- nebo dražší lze zakoupit i za cenu cca 8.000,- Kč.
4) Obtahovací řemen - délka 42 cm a šířka 4,5 cm za 1.290,- . Zkus se podívat na délku cca 90 cm a šířku 5 cm. Velikost dvojnásobná a cena nižší než stojí ten malý - podívej se tady.
Přeji Ti stále dobré ostří a vždy pevnou ruku, zdravím Petr.
vítám Tě mezi Břitevníky. Tvoje rozhodnutí holit se Břitvou, Ti přinese spoustu zajímavých a mnohdy i velmi relaxačních zážitků. Tvůj výběr v nákupním lístku potvrzuje, že jsi k holení přistoupil s plným nasazením.
1) Břitva - značka i typ který jsi vybral patří mezi kvalitní a ověřené Břitvy - vše ostatní je hlavně o pocitech.
2) Mýdlo - kolegové zajisté doplní hodnocení tebou vybraného mýdla.
3) Štětka - velice kvalitní kousek a cena je odpovídající kvalitě - Tweezerman cca 350,- nebo dražší lze zakoupit i za cenu cca 8.000,- Kč.
4) Obtahovací řemen - délka 42 cm a šířka 4,5 cm za 1.290,- . Zkus se podívat na délku cca 90 cm a šířku 5 cm. Velikost dvojnásobná a cena nižší než stojí ten malý - podívej se tady.
Přeji Ti stále dobré ostří a vždy pevnou ruku, zdravím Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
-
Ha děkuji za rady, moc si jich vážím ať už zde na ve vlákně tak i v PM.
Takže dle toho co jsem zatím posbíral za informace to vypadá že lístek se prakticky omezil a kompletně změnil až na břitvu .
Chci se zeptat PetrS, bylo by do budoucna možné využít nákupu tedy toho řemene od vás zároveň s prvním naostřením břitvy? (budoucnost je zde cca to týdne snad)
Co se týče tedy toho lístku tak to vidím teda na změnu mýdla na BARBUS a štětku pro začátečníka TWEEZERMAN (snad tyto věci i s kamencem seženu v obič drogerce).
Ještě mě trápí ta obtahovací pasta. Tu mohu sehnat kde, také v drogerii nebo ji mám rovnou koupit s tou břitvou?
Takže dle toho co jsem zatím posbíral za informace to vypadá že lístek se prakticky omezil a kompletně změnil až na břitvu .
Chci se zeptat PetrS, bylo by do budoucna možné využít nákupu tedy toho řemene od vás zároveň s prvním naostřením břitvy? (budoucnost je zde cca to týdne snad)
Co se týče tedy toho lístku tak to vidím teda na změnu mýdla na BARBUS a štětku pro začátečníka TWEEZERMAN (snad tyto věci i s kamencem seženu v obič drogerce).
Ještě mě trápí ta obtahovací pasta. Tu mohu sehnat kde, také v drogerii nebo ji mám rovnou koupit s tou břitvou?
Ahoj,
pasty si kup s břitvou, ale pozor aby je měli a nemusel jsi čekat. Dobré je mít DOVO žlutou v tubě (neobsahuje abraziva - jen kondicionér na kůži). Pak by se ti mohla hodit červená, ale budeš potřebovat řemen co má dvě strany (tj. né jednostranné pádlo), jednu stranu si necháš bez pasty (budeš pouze udržovat žlutou) a na druhou si dáš červenou. Na obtahování s pastou asi dojde až za delší dobu, ze začátku u dobře nabroušené břitvy stačí obtáhnout jen na kůži bez brusné pasty.
V drogerii brusnou pastu na řemen nejspíš nekoupíš. Spíš v nějakém nožířství (sám jsem jí vždy kupoval přes NET).
pasty si kup s břitvou, ale pozor aby je měli a nemusel jsi čekat. Dobré je mít DOVO žlutou v tubě (neobsahuje abraziva - jen kondicionér na kůži). Pak by se ti mohla hodit červená, ale budeš potřebovat řemen co má dvě strany (tj. né jednostranné pádlo), jednu stranu si necháš bez pasty (budeš pouze udržovat žlutou) a na druhou si dáš červenou. Na obtahování s pastou asi dojde až za delší dobu, ze začátku u dobře nabroušené břitvy stačí obtáhnout jen na kůži bez brusné pasty.
V drogerii brusnou pastu na řemen nejspíš nekoupíš. Spíš v nějakém nožířství (sám jsem jí vždy kupoval přes NET).
Ahoj Tsumorashi,
nákup řemene a broušení probereme přes SZ. Obtahovací pastu použiješ přesně podle návodu kolegy atera - tedy až pak...
Ostatní součásti lze skutečně zakoupit za rozumnou cenu. Hlavně čti - čti a pak ještě trochu čti. Ono se to sice nezdá, ale učíš se na celý život. To není žádná metafora ale životní zkušenost. Jak čuchneš k Břitvě, tak Tě bude stále lákat a vábit a odolat je marné Však to tady dobře známe
Ještě k tomu Kamenci - ten si pořiď. To není jen k zastavování následků šmiku, ale v letním období je to velmi dobrý pomocník proti něpříjemnému štípání čerstvě oholené tváře která se v horku zapotí. Uvidíš sám, jak jeho služby oceníš.
nákup řemene a broušení probereme přes SZ. Obtahovací pastu použiješ přesně podle návodu kolegy atera - tedy až pak...
Ostatní součásti lze skutečně zakoupit za rozumnou cenu. Hlavně čti - čti a pak ještě trochu čti. Ono se to sice nezdá, ale učíš se na celý život. To není žádná metafora ale životní zkušenost. Jak čuchneš k Břitvě, tak Tě bude stále lákat a vábit a odolat je marné Však to tady dobře známe
Ještě k tomu Kamenci - ten si pořiď. To není jen k zastavování následků šmiku, ale v letním období je to velmi dobrý pomocník proti něpříjemnému štípání čerstvě oholené tváře která se v horku zapotí. Uvidíš sám, jak jeho služby oceníš.
-
Mohu poprosit o nějaký web kde splašit dané brusné pasty tedy tu žlutou a červenou? Tam kde jsem jsi objednal břitvu jsem našel jen brusnou a to hrubou a jemnou ala červenou a černou. Nicméně břitvu už mám objednanou, snad přijde brzo. Až dorazí domluvím se ohledně brusného řemene a přebroušení. Mezitím si splaším štětku, kamenec a mýdlo. Snad do konce týdne vše bych měl mít doma. Jinak co se týče že se budu učit tak to sám miluji pač sám se již delší dobu učím japonsky takže o dlouholetém učeni vím své . Ostatně se už teď těším jak malé dítě na vánoce.
Pokud jsi z Prahy tak zkus http://www.nuz.cz/prodejny/vinohradske-nozirstvi.html, mohli by zde mít, ale jistě to nevím (tuším, že jsem tam koupil zelenou Puma pastu na řemen). Dají se použít i alternativy, místo žluté DOVO můžeš použít paznehtový olej (nebo muzejní směs, což je paznehtový olej a dezinfekční a další přísady). A misto červené pasty by se dal použít Oxid chromitý (Cr2O3) + olej, případně další klasické pajcungy (je to tu popsano na foru).
Yoku irasshaimashita , Tsumorashisan!
Mydlo Colonel Conk Lime si rozhodne nekupuj, a uz vubec ne za takovou cenu..
Vice pres SZ, ok?
L.
Mydlo Colonel Conk Lime si rozhodne nekupuj, a uz vubec ne za takovou cenu..
Vice pres SZ, ok?
L.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
-
To ater: Bohůžel jsem z takového zapadákova ala Havířov u Ostravy kde sehnat něco special je trošku náročnější. Ale mam kontakt na jednoho prodejce na ebay kterej prodava slušné náčiní aspoň podle toho co tam má . Jinak alternativy brusných past bych raději nechal na vzdálenější budoucnost, budu rad když budu mít základ pro to abych se dokázal oholit.
TO Wiking: Hai Wiking-san. Ovšem japonštinu bych nechal u ledu, každopádně za jakékoli rady budu velmi vděčný. CO se týče zrovna speciálně mýdla tak mi bylo mnohokrát doporučováno BARBUS takže řekl bych ze pro začátek dle mého dostačující, budu víc než šťastný když se nepodřežu .
TO Wiking: Hai Wiking-san. Ovšem japonštinu bych nechal u ledu, každopádně za jakékoli rady budu velmi vděčný. CO se týče zrovna speciálně mýdla tak mi bylo mnohokrát doporučováno BARBUS takže řekl bych ze pro začátek dle mého dostačující, budu víc než šťastný když se nepodřežu .
Nenadávej Tsumorashi, že Havířov je zapadákov.
Ve čtvrtek jsme v Dol. Datyni a je to nádherný kraj s moc fajn lidmi.
Břitva normálně nekouše, to jen když k ní nemáš úctu a respekt a ona to velmi rychle pozná. Jinak právě díky té vysoké ostrosti umí velmi dobře rozeznat co je vous a co pokožka.
Ve čtvrtek jsme v Dol. Datyni a je to nádherný kraj s moc fajn lidmi.
Břitva normálně nekouše, to jen když k ní nemáš úctu a respekt a ona to velmi rychle pozná. Jinak právě díky té vysoké ostrosti umí velmi dobře rozeznat co je vous a co pokožka.