Britva za 400??

Všeobecné dotazy na břitvy
Kopa

Britva za 400??

Příspěvek od Kopa »

Ahoj, bylo by to mozny pouzit jako holitko? Ten typek, co ji uvadi nestoji za rec, ale strasne se mi libi ten vzhled nastroje, a znacka ma co se nozu tyce, dobry ohlasy. Miluju ostri vseho druhu, ale oslovil me tu design, a hlavne ta cena.. Made in China zni nekdy strasne.
SWRD2S na cepelce, D2? jako D2 ocel? to bych bral, znam brouseni, z D2jky delam noze.. http://www.noze-nuz.com/smithwesson/SWRD2S.php
Radyx
admin

Re: Britva za 400??

Příspěvek od Radyx »

Vítám Tě Kopo na fóru!
Když jsem to viděl tak to chci. Ale z důvodu loga S&W a že to vypadá jako břitva, na špekáčky k ohni to bude paráda to abych nezapřel břitevníka! :lol:
Nyní vážně. Oholit se dá ledasčím ale jde o to, jak kvalitně a kolikrát za sebou. Tyto hračky jsem tu už někde probírali, vypadá to jako břitva ale břitva to není. Materiál čepele nebude mít tu tvrdost, výbrus je už od pohledu divný (vypadá jako klínový ale má stabilizátor), velká fazeta od ostří ale na hřbetě ani stopa po přebroušení (broušený jako nůž), velké těžké střenky,... :roll: Výrobci a prodejci takových atrap se brání tomu aby uváděli že to je břitva a říkají tomu folding knife. V tom případě to nemůžeš reklamovat když se to bude tupit či to vůbec nepůjde naostřit na holení, vždyť Ti neprodali břitvu ale nůž. Toto je další v vodítko že to má k břitvě daleko.
Za ty samé peníze se dá koupit čínská Gold Dollar a to už po drobném doladění je použitelná břitva nebo se dá koupit něco v bazaru a po repasi můžeš mít taky dobrou břitvu.
Resumé je jednoduché, jako hračka pro pobavení proč ne ale určitě ne na holení! 8-)
Kopa

Příspěvek od Kopa »

:D Ok dekuju za odpoved.. Stydim se, budu se poohlizet ale nespechat.
Pripada mi to az romanticky v dnesni dobe pouzivat k holeni britvu, ale dokazu si to predstavit jako hotovej ritual.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Kopa,
vítám Tě zde na foru. Takovou "břitvu" NEKUPOVAT.
Nedá se to brousit.
Má to nesprávné tvary.
Je to těžké a neforemné.
NENÍ TO BŘITVA !!!!

Občas mi to přijde na nabroušení a tak vím co je to za neštěstí pro brusiče i majitele.... :roll:
Zdravím, Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Kopa

Příspěvek od Kopa »

Dekuju vam obema za privitani zde na foru, sice jeste nejsem vlastnikem zadne britvy, ale uz se pocitam za jednoho z vas. :)
Projizdim nabidky a koukam kde bych co pokoupil, ale necham si poradit.
Tesi me ze tohle forum existuje, britvam zdar 8-)
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Jeste ti dodam k te D2. Z toho co jsem vycetl kdyz jsem hledal co bych mohl pouzit na britvy mi vyznelo ze neni D2 jako D2. Norma je udajne dost otevrena a soudruzi zvychodu vedi jak to odrbat. totez plati i o jinych kvalitnich ocelich.
Kopa

Příspěvek od Kopa »

:o Ahoj jeste jednou.. Kaju se, jak se postupne prokousavam forem, zjistuju ze sem si tu otazku mel odpustit.
Vlastne sem se ptal na naostrenej kousek plocheho oceloveho plechu v celkem fajn strenkach.. Nj
D2 Označení oceli:
D2
19573
K110
K105
2002K
H12MF
Cr12Mo1V1
NC11LV
1.23792
X155CrVMo121
X160CrMoV121

Stručný popis oceli:

Nástrojová uhlíková ocel se zvýšenou nerezavějící schopností, obrábění je díky vysoké houževnatosti a otěruvzdornosti velice namáhavé a pomalé, vybroušené ostří mívá mikrozoubky, příliš tenké ostří se může vylomit.

Kopie strucneho popisu na nozirskem foru, doufam ze neporusuju zadne z mistnich pravidel, pokud ano, prosim ADMINA o okamzite smazani
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

V pohode vsichni se stale ucime.Mimo jine i ty strenky jsou na prd a ne na britvu.
relka

Příspěvek od relka »

Pohoda ..taky mám doma něco podobnýho, co jsem kdysi v návalu euforie koupil na Aukru. Kousek prohnutého kovu nedržícího ostří. Jen tyty střenky mám ošklivější. Ale pro porovnání s kvalitní břitvou neocenitelný.... :lol:
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Kopa píše:...
Kopie strucneho popisu na nozirskem foru, doufam ze neporusuju zadne z mistnich pravidel, pokud ano, prosim ADMINA o okamzite smazani
Neporušuješ, vítáme obohacení o jakékoli nové informace a zkušenosti. Rovněž linky na jiná fóra u nás nejsou zapovězeny, cokoli co nám rozšíří obzory je vítáno!
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“