Nýtky do břitvy
-
- mentor
Re: Nýtky do břitvy
Koukam trubicka uz je narezana to je dobre.
-
- mentor
Tak tak, trubičky jsem už na soustruhu upíchnul na 3mm délky. To jsem však mohl učinit jenom díky Adršpachovi, který poslal Radgostovi nádherné trubičky přesně pasující do otvoru v Břitvě, a mosaznými tyčkami a tyčkou stříbroniklu které zase pasují do trubičky. Zároveň díky Radgostovi, který mi tyto trubičky i tyčky daroval. Dostal jsem také od Adršpacha krásnou 7/8 Břitvu Hallsign. Fotografii přidám do sekce naše Břtivy. PribaZdenda mi poslal balík se všemi těmito věcmi, a ještě přidal sbírkové potěšení z lovectví. Tímto chci všem poděkovat za vše co pro mně dělají.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
-
- admin
Pánové jenom mlčky přihlížím jak PetrS s kolegy vyřešil problém s nýtky. Chvíli jsem si s tím lámal hlavu a vzdal jsem to ale zde vidím "od slov k činům" a opravdu špičkové výsledky.
Už se těším na sraz jak se přiučím novým věcem. Jedna moje břitva čeká na záchranu!
Už se těším na sraz jak se přiučím novým věcem. Jedna moje břitva čeká na záchranu!
-
- mentor
Tak ji ukaz anebo aspon popis.
-
- mentor
Ahoj Radyxi,
nevidím žádný problém. Jestli chceš, tak mi pošli Břitvu v bublinkové obálce a já Ti ji přenýtuji, a pošlu zpět, nebo Ti pošlu nýtky a přenýtuješ si ji sám. Je to jednoduché. Původně jsem chtěl vzít nýtování sebou na setkání, ale používám dost různých nástrojů a el. věciček a musel bych sebou vézt vybavení celé dílny. Tak sebou vezmu nýtky a podložky aby jste si vybrali podle vlastního uvážení.
to Adršpach:
viewtopic.php?f=42&t=239&p=1786#p1786
nevidím žádný problém. Jestli chceš, tak mi pošli Břitvu v bublinkové obálce a já Ti ji přenýtuji, a pošlu zpět, nebo Ti pošlu nýtky a přenýtuješ si ji sám. Je to jednoduché. Původně jsem chtěl vzít nýtování sebou na setkání, ale používám dost různých nástrojů a el. věciček a musel bych sebou vézt vybavení celé dílny. Tak sebou vezmu nýtky a podložky aby jste si vybrali podle vlastního uvážení.
to Adršpach:
viewtopic.php?f=42&t=239&p=1786#p1786
-
- mistr brusič
tak sa mi dostala do pazúrov nejaká ta materiálová podpora (mosadzné trubičky a nejaké tičky a strieborný drôt a plech ) a svojpomocne som sa vrhol na podložky a nity, zatiaľ len väčšia varianta,
ta malá podložka je továrenská pre porovnanie
sakriš, jak mne by sa šikol taký minisústruh
o nejaký čas sa vrhem aj do menších.....ta malá podložka je továrenská pre porovnanie
sakriš, jak mne by sa šikol taký minisústruh
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
-
- mentor
Ahoj Irenko,
gratuluji k prvnímu nýtování. Od teď už to bude jenom lepší a lepší. Postupně se propracuješ. Ten mini soustruh je fajn věc ale všechno na něm dělám s lupou v ruce. Je to všechno prťavý a mrňavý a nic není pořádně vidět. Čím menší podložky, tím náročnější výroba a zpracování.
Každopádně se Ti to povedlo pěkně zanýtovat.
Zdravím, Petr.
gratuluji k prvnímu nýtování. Od teď už to bude jenom lepší a lepší. Postupně se propracuješ. Ten mini soustruh je fajn věc ale všechno na něm dělám s lupou v ruce. Je to všechno prťavý a mrňavý a nic není pořádně vidět. Čím menší podložky, tím náročnější výroba a zpracování.
Zdravím, Petr.
-
- admin
Pěkná práce Irenko, jen tak dále. Jak jsi dělal ty podložky?
-
- mistr brusič
vďaka
najviac ma teší, že som si vyriešil problém z nitovaním, aj keď je to trošku pracnejšie, konkrétne:
z mosadznej trubičky 4/2,9 mm som lupienkovou pílkou odrezal krúžok hrúbky
cca 0,8 mm zarovnal a ztenšil na O,5 mm na hrubšom karborund kameni, len som si
ho priložil na bruško ukazováčku, tam sa zarezal a šuchy šuchy bolo to celkom rýchlo a
potom frézkou do "dremlu" v tvare hrušky som spravil zahľbenie na hlavičku nitku,
akurát všetko pekne pod lupou, tak ako písal PeťoS
ešte sa chystám na menší model z trubičky 3/2,2 mm, to až bude mäso
najviac ma teší, že som si vyriešil problém z nitovaním, aj keď je to trošku pracnejšie, konkrétne:
z mosadznej trubičky 4/2,9 mm som lupienkovou pílkou odrezal krúžok hrúbky
cca 0,8 mm zarovnal a ztenšil na O,5 mm na hrubšom karborund kameni, len som si
ho priložil na bruško ukazováčku, tam sa zarezal a šuchy šuchy bolo to celkom rýchlo a
potom frézkou do "dremlu" v tvare hrušky som spravil zahľbenie na hlavičku nitku,
akurát všetko pekne pod lupou, tak ako písal PeťoS
ešte sa chystám na menší model z trubičky 3/2,2 mm, to až bude mäso
-
- mistr brusič
dík majstrePetrS píše:
Zdravím, Petr.
to bolo len tak priložené, ale už ju mám aj zanitovanú a som spokojný, Tvoju kvalitu si samozrejme môžem nechať tak maximálne zdať, ale lepšie ako kopa aj "továrenských"
prevedení čo sa mi dostalo do rúk
keď bude čas a trochu svetla prihodím fotečky krásky do svojho vlákna....