Vie mi niekto vybrať britvu z týchto linkov ?

Všeobecné dotazy na břitvy
Onko

Vie mi niekto vybrať britvu z týchto linkov ?

Příspěvek od Onko »

Zdravím, britvou som sa ešte neholil ale rád by som to zaviedol do môjho života. Niečo som sa na vašom fóre uź o tom prečítal, lenže 60 a viac eur mi príde trošku moc, tak som sa pozrel na bazár a vyhodilo mi to pár britiev. Je nejaká z týchto britiev dobrá na kúpu ?

http://ostatne.bazos.sk/inzerat/1761873 ... auberg.php
http://ostatne.bazos.sk/inzerat/1740166 ... -stahl.php
http://ostatne.bazos.sk/inzerat/1636990 ... britvu.php
PetrS
mentor

Re: Vie mi niekto vybrať britvu z týchto linkov ?

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Onko,
vítám Tě na zdejším foru.
Dávat zde otázky tohoto typu obvykle vede velice rychle k navýšení ceny či prodeji dřív než to stihneš Ty sám.
Proto se zde odpovědím na takové otázky co nejvíce vyhýbáme. Tyto fotky nejsou z Aukra a ceny jsou dané a tak by se Ti snad mohlo podařit Břitvu rozumně zakoupit.
Zkusím jen podle fotek a to je vždy velice nejisté.
1) příliš spotřebovaná čepel a tak pro běžné holení příliš není
2) čepel opět hodně spotřebovaná, i když o trochu méně než na předchozí. Střenky celuloid - velice rády žerou čepel (celuloidová hniloba)
3) vypadá dobře a zachovale. Pokud není používaná, tak bude tupá ale to se dá napravit.
Tož tak - a včíl mudruj...
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Onko

Příspěvek od Onko »

Díky, tak som si ju objednal, keďže som nedočkavý :)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Bude to Tvoje První a tak Ti přeji aby vše dobře dopadlo a byl jsi spokojený.
Tyto Břitvy patří mezi dobré a pokud na ní není něco pokaženého (prasklá, vyhřátá atd.) tak budeš spokojený.
8-)
Onko

Příspěvek od Onko »

Tak už mi prišla. Bez brúsenia a všetkého som sa s ňou vyskúšal oholiť, no nie som si istý či mi to zobralo čo i len jeden chlp, takže potrebujem ďalšie rady :) Čím to môžem nabrúsiť ? Brúskou na kosu asi nie čo ? A na nože ? A prosím vás vie mi niekto vysvetliť čo je to obťahovanie remeňom ?

(Sorry za amatérske otázky, ale aj pro prečítaní viacerích tém vo fóre sa neviem orientovať, keďže mi chýbajú základne znalosti o britvách)
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ahoj Onko,
i kdyz jsem pomerne zacatecnik a brousit Britvy neumim, tak Ti napisu jen tohle:
na nabrouseni Britvy potrebujes ruzne kameny (ruzne zrnitosti, tedy hruby, stredni a jemny) Laicky receno..

Tyhle kameny jsou velmi drahe a stoji desitky az stovky €, pokud se nemylim, a jsou mnohem jemnejsi nez ten nejjemnejsi kamen na brouseni nozu. Proto jsou tak drahe.

Dale k nabrouseni Britvy je potreba vedet jak dlouho a pod jakym uhlem se tato brousi, jinak si ji jen znicis.

Poprosim znalejsi kolegy, aby me poopravili, pokud jsem neco nenapsal spravne.

Ludwig
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Onko.
Doporučuji pročítat zdejší forum, protože je tady na převážnou většinu otázek, dostatek odpovědí a mnohé jdou skutečně do odborných detailů. Každá část práce s Břitvou je zde popsaná v samostatném vlákně.
Broušení / obtahování / příprava vousů / postup a způsob holení / ošetření Břitvy po holení / ošetření pokožky po holení. Prostě nejprve pročítej a pak se ptej na detail a uvidíš jak rychle vstoupíš do světa Břitevnických zážitků.
Kolega Wiking to dokázal popsat velmi výstižně.
Přidám část o obtahování:
Po kvalitním nabroušení je postavené ostří a při holení se nejjemnější část břitu částečně ohýbá a částečně otupí. Oba tyto následky napravuje obtahování na řemenu. Tažením Břitvy po řemenu se ostří narovnává a doostřuje. Podotýkám, že vše se děje na mikroskopické úrovni, ovšem na tváři se výsledek projevuje v makro následcích. I sebelépe nabroušená Břitva se po jednom oholení ztupí natolik, že další holení není kvalitní. Proto stačí několik tahů po obtahovacím řemenu a ejhle, Břitva opět báječně holí. To se dělá tak dlouho, dokud se ostří nespotřebuje a obtahování na řemenu už nestačí. Pak musí Břitva opět na kameny.
Tolik k obtahování na řemenu.
8-)
sally

Příspěvek od sally »

Dobrý deň,

už dlhšie čítam toto fórum a nasávam vedomosti. Britva ma vždy lákala. Som naučený na Xčepieľkové žiletky, no už ich mám plné zuby. Preto teraz obieham starožitníctva a blšie trhy, no zatiaľ bezúspešne. Zatiaľ aspoň šľahám penu štetkou - a pokožka je na tom podstatne lepšie než pri použití gélov a pien v spreji.
Na nete som našiel ponuku tejto britvy za necelých 20Eur. Aký je váš názor na ňu?
Popis k inzerátu:
Nerezový nůž
Plastová rukojeť

Délka čepele cca 14,5 cm celkem
Délka čepele (řezání) cca 7 cm
Rukojeť délka 14 cm
Celková délka 24,5 cm

Resp. aká je kvalita a použiteľnosť britiev, ktoré sú dostupné na ebay v podobnej cenovej kategórii? Predsa len britvy Dovo sa predávajú od 60Eur vyššie.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Ahoj sally,
vítej na fóru.
Tahle "břitva" je typický šmejd, kterému se obloukem vyhni.
Pokud nechceš do břitvy příliš investovat, pořiď si nějakou na aukru nebo ebay a nech si ji nabrousit u Petra.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj a vítej sally.
Tato Břitva patří mezi sérii Buřtonožů zvaných Mister USA a podobné kuriozity. Je to neštěstí, že se něco takového vyskytuje na trhu. Mnozí se nechají zlákat a pak jsou smutní, že se "Břitvou nedá holit".
Cokoliv z Aukra ve velikosti 4/8" a výš, co nemá rozlámanou čepel je podstatně lepší i kdyby to bylo rezaté jak liška a mělo to střenky rozsypané na stole, než tato "noblesa". :evil:
8-)
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“