Mýdlo Colonel Conk

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Wiking

Re: Mýdlo Colonel Conk

Příspěvek od Wiking »

K640_Bayrum.JPG
Colonel Conk - Bay Rum
Bobkovy list - rum

Rad bych napsal nekolik mych postrehu k tomuto mydlu. Trosku jsem si tady pocetl o spatne tvorbe peny, ze je ridka, mizi atd.
Muj nazor je:

Tohle americke, glycerinove mydlo je samozrejme neco jinaciho nez obycejne, neglycerinove mydla - I kdyz v normalnim mydlech obcas/casto nejaky mensi podil glycerinu je.
V glycerinovych mydlech je podil glycerinu maximalni, to je logicke.

Fakt je, ze tohle mydlo se lepe hodi pro ty z nas, kteri rozpenuji na ksichte, nez pro ty kteri slehaji v porcelanove misce.
Ja osobne sleham v misce. Pri tomhle mydle je treba trosku poexperimentovat s podilem vody, a hlavne nepouzivat moc horkou vodu, je to zajimave, ale s vlaznou vodou jsem mel lepsi vysledky, tedy trvanlivost peny nez z horkou.
I pres to vsechno mam po 5 minutach v misce urcitou srazlivost, popr. mizivost peny, ktera sice neni nijak tragicka, ale je vetsi nez jinych typu mydel.
Myslim si ze to je pro glycerinova mydla typicke. K tomu zase ale musim dodat, ze s timhle mydlem se i pres tento typ peny da provest opravdu excelentni oholeni!!
Z toho si dovoluji usoudit, ze veta "Cim vic peny tim lepsi oholeni" je NESMYSL!

Velke plusy tohoto mydla jsou:
-opravdu vynikajici oholeni, brilantni klouzavost, skvele zmekceni vousu
-zadne paleni, je velmi prijemne na pokozce, zadne cervene flicky atd.

Co se tyce vune tohoto mydla (-konkretne Bayrum), bylo by mozna trosku nefer, kdybych to nazval minusem,
ale tahle kompozice vuni (bay-rum by v cestine melo zamenat bobkovy list + rum) je pro nasince narozeneho v samem srdci nasi krasne Evropy ponekud "extremne neobvykla" a nezdraham se pouzit vyrazu : mirne perverzni :lol:

Inu, narod, jenz do sve nejoblibenejsi limonady pridava kyselinu fosforecnou a zapiji tim svoje nechutne a nezdrave "fast-foodove" kreace ve svych gastronomickych katedralach typu Mc.Donald a KFC nepovazuje jiste za neobvykle vytvoreni takovehle aromaticke kreace - bobkovy list s rumem!-

Ja osobne jsem jinak, pres veskere predsudky k USA s timhle mydlem opravdu , opravdu velmi spokojen
Kazdopadne pri dalsi objednavce budu dlouho premyslet, mam-li risknout koupi Col.Conk "Amber" jehoz aroma by se dalo nejlepe prirovnat ke gumovym medvidkum, nebo zda se rozhodnout pro ultrakozervativni vuni "Mandle"

Suma sumarum: tohle mydlo muzu 99% doporucit jako velmi dobre!

S pozdravem
L.

EDIT: Dnes (13.srpna 2014) jsem vypotreboval tohle mydlo.
Jak jsem jiz drive napsal, zajimava a solidni vune, solidni holici vlastnosti. Bay Rum je JEDINE mydlo od firmy Colonel Conk, ktere muzu doporucit, Ty zbyvajici 3 rozhodne nedoporucuji!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Wiking dne 13 srp 2014, 07:56, celkem upraveno 2 x.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
misiak
Donátor

Příspěvek od misiak »

Musím sa pridať k radgostovi, ktorý mi toto mydlo podaroval na zraze na vyskúšanie... ako to povedať slušne... no... je v skrinke a tam aj ostane... 8-)

Ak by ho niekto chcel, tak na zraz ho môžem priniesť ďalšiemu nešťastníkovi...

Wiking promine... ;)
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Pokud se ti bobkovy list nezda co takhle vavrin. Jojo to lupeni co si rimsti cisari davali na kebulu. To asi aby jim nikdo jinej na ni nes... :lol:
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Dobre dopoledne, Gentlemani.
Tak jsem si dnes rano pomyslil, ze by nebylo na skodu udelat par fotografii.
Potom, co jsem si zde precetl vesmes negativni ohlasy na tohle mydlo, myslim si, ze to nebude na skodu.
Nechci se nijak vehementne zastavat neprekonatelnych kvalit tohohle mydla, to jiste ne.
Je to mydlo jako kazde druhe..
A ohledne "vune" ,lepe receno "pachu" tohoto mydla jsem se jiz zminil jinde.
Znam mnohem lepsi mydla, jde mi jen o to, ze s timhle mydlem dosahuji opravdu vynikajiciho oholeni a dobre, stabilni peny.
K640_9.10.JPG
Je 9:10. Stetka je namydlena, porcelanova miska lehce predehrata, a zacinam slehat penu.
K640_9.12.JPG
Je 9:12. po 2 minutach slehani jsem s kvalitou a mnozstvim peny spokojen, zacinam se po 1x holit.
K640_9.18.JPG
Je 9:18. Podruhe nanasim penu na ksicht a holim se po 2x. Pena v misce stale stoji.
K640_9.21.JPG
Je 9:21.Potreti jsem nabral penu na ksicht a holim se po 3x. Zbytek peny v misce stoji...
K640_9.25.JPG
Je 9.25. Po 3 holeni jsem si nechal male mnozstvi na hure pristupna mista, (zahyby) jako napr. horni ret, brada- tam holim po 4x)
Muj ksicht je krasne a hladce oholen, jako detska prdylka.
Holeni si vychutnavam, dnes jsem vcetne fotografovani stravil holenim 15 minut. Normalne to je o trochu min. Mozna 10 min?
Nevim, nedivam se na hodinky. Holeni je pro me prijemne odreagovani, ne stres.
V misce zustava zbytek peny, ktera je 15 minut stara. A STALE STOJI!! Je to ta co stale byla v misce, ne nejaka kterou jsem tam sklepl ze stetky.
Mym jmenem Vam zarucuji, ze jsem nepouzival nejakych triku, fotomonaze, manipulace atd. a ze vyobrazene fotky ve vsem odpovidaji pravde.
Nemam duvod obelhavat ani sebe, ani nikoho z Vas.
Ludwig
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Wikingu.
Zde jsi mezi gentlemany a Tvé slovo zde, nemá kým být zpochybňováno.
Můžeme se rozcházet v názorech na věc či událost, ale slovo zde napsané v dobré víře v jeho správnost, zůstává SLOVEM GENTLEMANA.
Pokud kdokoliv z nás zná nějaký argument který mění pohled na správnost Tvého argumentu, tak to sem může napsat ale stejně to mění jen vzájemné argumenty - nikoliv poctivost činů a slov.
Zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

K640_IMGP5321.JPG

Colonel Conk - Almond
Mandlove

Od jiz vyse popisovaneho Bayrum se tohle mydlo lisi jen minimalne.
Je kremove barvy, stredne tuhe konzistence.
Vune ""Mandli"" je v nem zretelna jak pri pricichnuti k mydlu tak v naslehane pene, jen musim podotknout, ze tahle vune se vyrobci moc nepovedla. Spis vubec nepovedla.. Voni velmi chemicky, neprirozene.
Kdo jednou vyzkousel italske mandlove mydlo Cella, bude tohle americke ""mandlove"" mydlo povazovat jen a pouze za spatny zert. :lol:
Nicmene holici vlastnosti a pusobeni na pokozku jsou velmi dobre.
Pro stabilitu peny nedoporucuji velmi predehratou misku.
Mydlo jsem zakapl horkou vodou, nechal ca 5-10 min nabobtnat, a ne prilis mokrym jezevcem se mi podarilo naslehat opravdu bajecne hustou penu, dokonce jsem musel prikapnout trosku vody, tak byla husta.
Fazit: Kdyby lepe vonelo, mozna bych so ho oblibil, jenze vune "chemicke mandle" me proste nenadchla, to uz je i ta neobvykla vune Bayrum mnohem prijemnejsi!
Wiking

Příspěvek od Wiking »

K640_Amber.JPG
Colonel Conk - Amber
Ambra

Treti mydlo ze serie Colonel Conk je AMBER.
Na vyse uvedene fotografii je vlevo originalni krabicka a vpravo nerezova krabicka z Ikei, ve ktere je mydlo pretaveno.
Tenhle postup pouzivam s oblibou u mydel, ktere maji (od vyrobce) moc malou plochu, a pokud min peni, je to dobry trik jak zvysit penivost. Vetsi plocha kde se da zatocit stetkou = vetsi mnozstvi nabraneho mydla = vetsi penivost.
I kdyz u tohoto mydla je dobra rada draha, a i dobry trik jen castecne funkcni.

Musim uprimne rict, ze s timto mydlem nejsem spokojen!
Vune AMBER se da velmi tezko popsat, snad jako smesice nasladle, chemicky kvetinove vune, smisene s vuni gumovych medvidku a lepidla Drago. Lepsi popis me nenapada.

Na rozdil od mnou testovanych mydel stejneho vyrobce Bayrum a Almond, se kterymi jsem velmi spokojen (s vyhradou "vune" Almond) ma tohle mydlo Amber dost spatnou penivost!
Vytvari porozni penu, ktera moc dlouho nevydrzi, a nema ani nijak dobre holici vlastnosti, jako je klouzavost.
Pusobeni na pokozku je neutralni.

Fazit: Ne prilis dobre mydlo, neobvykla vune, ktera sice neurazi, ale taky nijak nenadchne, ale predevsim dost spatna penivost, stabilita peny, porovitost peny a ne prilis dobra klouzavost me odrazuji, abych si tohle mydlo po spotrebovani jeste nekdy koupil. Tudiz jej ani nemuzu doporucovat.
Naposledy upravil(a) Wiking dne 05 črc 2011, 06:54, celkem upraveno 4 x.
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Jsem rád Wikingu, že jsi s tou ambrou udělal stejnou zkušenost jako já když jsem před tady rokem a půl psal první příspěvek. Předchozí recenze mě zmátly, neuvědomil jsem si že jsi psal o jiných "modelech".
Až posledním příspěvkem v tom udělal jasno, CC Ambru nebrat což je i můj názor.
Díky že jsi udělal tak rozsáhlé srovnání a pro mě mýdla CC částečně rehabilitoval ;).
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ano, Radyxi, tato firma vyrabi celkem 4 druhy mydla. 3 jsou zde popsana. Vzdy pod obrazkem je jmeno toho mydla napsano Velkymi pismeny ;)
Co jsem jeste nemel je druh "Lime" (Limetka), ale to ani nezamyslim koupit, nebot nektere "prichute" mydel nemam az tak v oblibe. Konkretne mentol a citrus.

Shrnuto jednou vetou:
Mydla Colonel Conk se vyznacuji zvlastni chemickou vuni, chcete-li zapachem, a jedine ktere si snad jeste nekdy koupim je to "Bay Rum", to je jediny rekneme "zajimavy" zapach, ty ostatni jsou nic moc, navic 2 druhy jsou nepruhledne (Bay Rum a Almond) a 2 druhy pruhledne (Amber a Lime) a ty pruhledne /Pravda, mel jsem jen jedno/ maji o dost horsi holici vlastnosti nez ty nepruhledne
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Pečlivě jsem příspěvky pročítal Wikingu ;) .
Od Bay Rum s hodnocením "tohle mydlo muzu 99% doporucit jako velmi dobre!" až po Amber se závěrem "Ne prilis dobre mydlo, neobvykla vune, ktera sice neurazi, ale taky nijak nenadchne, ale predevsim dost spatna penivost". Zde jsem poznal svoje zkušenosti s tímto mýdlem. Já jsem udělal první nedobré zkušenost právě s Ambrou a ta mě (ne jenom) odradila od jakýchkoli dalších mýdel od CC. Právě Tvoje recenze do toho vnášejí další pohled a to je jenom dobře.