Břitva TIMOR, Giesen&Forsthoff SOLINGEN

Všeobecné dotazy na břitvy
Odpovědět
frchal

Břitva TIMOR, Giesen&Forsthoff SOLINGEN

Příspěvek od frchal »

Zdravím. Mohu poprosit o pomoc? Našel jsem doma tuto břitvu: "TIMOR, Giesen&Forsthoff SOLINGEN". Zajímá mne, co je tato břitva zač, zda kvalita, nebo jen nějaký levný brak. Ocel bude asi kvalitní, jak podle značky SOLINGEN, tak podle zvuku, když do ní cvrnknu nehtem. A pak by mne zajímalo, co znamená číslo "322" na čepeli. PS: zkusil jsem oholit tvář, bez mýdla, jen s vodou, a super, než jsem udělal neopatrný pohyb a už to "teklo". Jinak předem moc děkuji za info. S pozdravem fr.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PetrS
mentor

Re: Břitva TIMOR, Giesen&Forsthoff SOLINGEN

Příspěvek od PetrS »

Ahoj frchal,
vítám Tě na zdejším foru mezi kolegy Břitevníky. Břitva je velká Dáma a je zapotřebí se k ní chovat s respektem a mít k ní citlivý přístup, jinak v momentě kousne, což dokazuje Tvůj zážitek. Láska zpečetěná krví. Tvoje Břitva musela být ve velmi dobrém stavu, když jsi se dokázal na poprvé a dokonce bez namydlení, oholit. A to ještě nepopisuješ, zda jsi ji před holením obtahoval na řemenu. Pakliže holila i bez obtahování, tak klobouk dolů před takovým výkonem Vás obou. Teď Tě čeká zahojení tváře a hurá na další pokusy s holením. Přidej mýdlo a uvidíš jak perfektně Ti holení půjde. Tvoje Břitva je velmi zachovalá a ve velmi dobré kondici. Břitvy v takovém provedení patří mezi kvalitní kusy a pokud se o ni budeš náležitě starat, tak Ti vydrží nejméně na jeden furt a někdy i na více furtů, to když takový krásný kousek získají ti, co přijdou po nás.
Přeji Ti stále dobré ostří a vždy pevnou ruku.
Zdravím, Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
frchal

Příspěvek od frchal »

Díky. Břitvu jsem neobtahoval na řemenu, ale přejel jsem ostří na filcovém kotouči s jemnou brusnou pastou na leštění ( nevím, zda to mezi vámi břitevníky, jak píšeš, není nějaký prohřešek proti "protokolu" ostření. S pozdravem Franta.
mons

Příspěvek od mons »

Inu, řekl bych, že jsi neomylně zvolil tu horší variantu. :shock:
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Mnohdy účel světí prostředky ;)
avšak tento způsob ostření jeví se mi poněkud nešťastným.
Krom toho materiál Břitvy je velmi citlivý na zvýšenou teplotu a filcový kotouč umí ve zlomku vteřiny udělat hodně vysokou teplotu na tence vybroušeném břitu. Pak by mohly nastat nevratné změny v tvrdosti ostří.
Bylo by zajímavé se podívat pod zvětšovákem, jaké ostří jsi přiložil na tvář.
Broušení Břitvy může vypadat jako rituál řízený protokolem, ale ve skutečnosti je to poctivá dřina založená na trpělivosti a vytrvalosti. K tomu přidej pár znalostí a trochu drahého kamení a výsledkem je ostrost kdy přiložený vlas upadne při pouhém doteku s ostřím.
To není slovní obrat, ale nádherný zážitek.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“