Fitjarsoap.
Norsko je krajinou pôvodu mydiel a krémov na holenie Fitjar.
Malý rodinný podnik vyrába okrem produktov na holenie aj
prípravky pre starostlivosť o pleť .
https://www.fitjarsoap.no/en/
Krém na holenie Fjellheim :
Potassium stearate; Potassium cocoate; Glycerine; Olea europea; Essential oils
Mydlo na holenie Telemark :
Sodium stearate; Glycerine; Potassium stearate; Potassium cocoate; Butyrospermum Parkii
Beef tallow; Olea europea; Sodium laureth sulphate; Sodium lauryl sulphate; Propylene glycol
Essential oils; Tetrasodium etidronate; Pentasodium pentetate
Cena :
NOK 155.00 / 175 ml krem
NOK 238.50 / 100 g mydla v drevenej miske
Vôňa : 10
Mydlo na holenie Telemark :
Vôňa dymu,slaniny.
Mydlo dostalo 10 bodov aj keď to je veľmi špecifická vôňa,ale dostal som to čo som očakával.
Nie je to na každodenné použititie,ale svoje miesto si u mňa našlo.
Krém na holenie Fjellheim :
Vôňa čerstvo narezaného dreva,živice,píly,drevoskladu
Krásna veľmi reálistická vôňa.
Pena : 10
Aj mydlo aj krém produkujú veľké množstvo bohatej,klzkej,voňavej peny.
Dá sa použiť akákoľvek štetka na tvorbu peny a výsledky sú nadpriemerné.
Hydratácia : 10
Hydratácia a ochrana pred podráždením je prvotriedna.Mydlo pokožku nevysušuje
a po oholení nie je treba použiť krém.
Balenie : 7
Balenie ktoré je na mojich fotkách sa už nepoužíva.Teraz sa krém predáva v nepriehľadnom
plastovom kontajneri a mydlo buď v drevenej alebo vybrané druhy v porcelánovej miske
Dalej produkty Fitjar zakúpite v GB tu:
http://www.executive-shaving.co.uk/
len tam je cena oproti NO dvojnásobná.
Ked som si robil kontrolný prepočet,tak mi pri určitom množstve vychádzala najlepšie objednávka z NO
+poštovne+clo+dph
Mydlá a krémy ponúka aj Španielsko:
http://www.giftsandcare.com/en/71-shaving-creams
tu je cena asi niekde uprostred
Fitjar mydlá a krémy na holenie
- valentin75
- Donátor
Fitjar mydlá a krémy na holenie
Naposledy upravil(a) valentin75 dne 22 dub 2013, 15:43, celkem upraveno 3 x.
Palo
Re: Fitjar mydlá a krémy na holenie
Ahoj,
máš nějaký krém od nich nebo jen mýdla? Zajímalo by mě jestli jsou jejich krémy tužší (třeba jako Dr. Harris) nebo řidší (třeba jako TOBS).
Dík.
máš nějaký krém od nich nebo jen mýdla? Zajímalo by mě jestli jsou jejich krémy tužší (třeba jako Dr. Harris) nebo řidší (třeba jako TOBS).
Dík.
- valentin75
- Donátor
Mám krém aj mydlo.
Pozri foto.To biele je krém Fjellheim,je dosť hustý.Píšem tam že výrobca ho označuje ako krém
ale je to podľa nich mäkké mydlo.
Neviem k čomu to prirovnať DR Harris mám len mydlo a TOBS nemám.
Je o dosť tuhší ako Truefitt and Hill,a tuhší ako Castle Forbes.
Na fotke nie je dobre vidieť kolko ubudlo,mám ho viac ako rok a používa sa pravidelne.
Ubytok je vidieť,ale ešte dosť dlho vydrží.Naozaj stačí dva-tri krát zakrúžiť štetkou
v miske a máš dostatok peny.
Osobne ja si budem objednávať ešte krémy radšej ako mydlo.
Vône sú príjemmné a naozaj voňajú vierohodne.Nie som si istý,ale používajú asi silice
a nie umelé vône.
Naozaj ten Fjellheim vonia ako čerstvo narezané drevo a živica,už som sa pár krát
pristihol ,ked som ho ucítil ,že som si myslel že sa od živice ulepím .
Produktov majú dosť a nie vždy sú všetky dostupné.
Teraz zmenili obal,ja mám balenie tuším 195 g a nové sú už len 175 g.A práve majú zlavu
10 % na staré balenia.
Palo.
Pozri foto.To biele je krém Fjellheim,je dosť hustý.Píšem tam že výrobca ho označuje ako krém
ale je to podľa nich mäkké mydlo.
Neviem k čomu to prirovnať DR Harris mám len mydlo a TOBS nemám.
Je o dosť tuhší ako Truefitt and Hill,a tuhší ako Castle Forbes.
Na fotke nie je dobre vidieť kolko ubudlo,mám ho viac ako rok a používa sa pravidelne.
Ubytok je vidieť,ale ešte dosť dlho vydrží.Naozaj stačí dva-tri krát zakrúžiť štetkou
v miske a máš dostatok peny.
Osobne ja si budem objednávať ešte krémy radšej ako mydlo.
Vône sú príjemmné a naozaj voňajú vierohodne.Nie som si istý,ale používajú asi silice
a nie umelé vône.
Naozaj ten Fjellheim vonia ako čerstvo narezané drevo a živica,už som sa pár krát
pristihol ,ked som ho ucítil ,že som si myslel že sa od živice ulepím .
Produktov majú dosť a nie vždy sú všetky dostupné.
Teraz zmenili obal,ja mám balenie tuším 195 g a nové sú už len 175 g.A práve majú zlavu
10 % na staré balenia.
Palo.
Palo
Jsem nyní přímo v Oslu, ale nemohu na jejich stránkách najít žádnou prodejnu, kde by zde své výrobky prodávali. Zřejmě je možný pouze nákup přes internet a zaslání a to i v Norsku. Škoda, chtěl jsem si přivézt dárek Mýdla vypadají fajn.
@valentin75: Dík za informace. Tak to je tuhé asi tak jako Dr. Harris. Jejich WEB jsem docela dlouze procházel kdysi. Kdyby byl nějaký hromadný nákup tak bych se určitě přidal. Krémy taky preferuju.
Skutečně uvedená mýdla vypadají zajímavě, nechal bych se zlákat v případě hromadného nákupu.
Pred par lety je dovezli norsti kolegove na jedno z Londynskych SRP setkani. Musim se priznat ze jsem jim tehda moc casu nevenoval a popravde po celem odpoledni v Dr. Harris obchode kde se to konalo bych stejne mohl cichem rozeznat akorat prd. Ted organizuji dalsi setkani takze se asi s nimi domluvim at mi nejake privezou.
- valentin75
- Donátor
Ja objednávať budem,to je isté,len neviem kedy,lebo vždy miniem peniaze na dačo iné.
Clo a DPH je otázka lotérie,aj ked sa mi zdá že sa colníci u nás polepšili(pohoršili)
Posledné dve zásielky mi skončili na colnici,pred tým možno 30 nie.
Ja preferujem mydlá a tuhé krémy.
Napríklad mám Penhaligon's Opus 1870 Shaving Cream a používam ho málo aj ked je vinikajúci.
Je to jediný krém v tube a viac nechcem,neviem si zvyknúť.
Clo a DPH je otázka lotérie,aj ked sa mi zdá že sa colníci u nás polepšili(pohoršili)
Posledné dve zásielky mi skončili na colnici,pred tým možno 30 nie.
Ja preferujem mydlá a tuhé krémy.
Napríklad mám Penhaligon's Opus 1870 Shaving Cream a používam ho málo aj ked je vinikajúci.
Je to jediný krém v tube a viac nechcem,neviem si zvyknúť.
Palo
Na srazu v Ostrohu jsem si přivoněl k Telemarku.
První co mi prolétro hlavou byla chuť Whisky Lagavulin a vůbec Scotch whisky z ostrova Islay.
Chuť těchto tradičních značek je velmi, ale opravdu velmi kouřově hutná a měl jsem intenzivní pocit, že se tato chuť vtělila do vůně mýdla.
Nedokážu si představit jakým způsobem je mýdlo vyráběno, ale mám neodbytný pocit, že je v něm výluh jódových mořských řas, které byly nejdříve sušeny nad pálenou rašelinou.
Toto mýdlo je velmi osobité a rozhodně není pro každého.
Bohužel nyní lituji, že jsem se jím neoholil. Valentin byl tak laskav, že mi nabídl oholení tímto mýdlem a já lenoch odmítl.
První co mi prolétro hlavou byla chuť Whisky Lagavulin a vůbec Scotch whisky z ostrova Islay.
Chuť těchto tradičních značek je velmi, ale opravdu velmi kouřově hutná a měl jsem intenzivní pocit, že se tato chuť vtělila do vůně mýdla.
Nedokážu si představit jakým způsobem je mýdlo vyráběno, ale mám neodbytný pocit, že je v něm výluh jódových mořských řas, které byly nejdříve sušeny nad pálenou rašelinou.
Toto mýdlo je velmi osobité a rozhodně není pro každého.
Bohužel nyní lituji, že jsem se jím neoholil. Valentin byl tak laskav, že mi nabídl oholení tímto mýdlem a já lenoch odmítl.
Též jsem měl tu čest mýdelko očuchat, ale protože jsem asi barbar tak jsem cítil vůni uzeného špeku na pánvičce. Budu se asi nad sebou zamyslet.
Bezmála jsem zažil Pavlovův reflex
Bezmála jsem zažil Pavlovův reflex