Brusne-lestici pasty Pragopol a DOVO

...červená, zelená, černá, bílá a nejrůznější oleje...
Odpovědět
luparabianca

Brusne-lestici pasty Pragopol a DOVO

Příspěvek od luparabianca »

Vážení, po problémech se sehnáním brusných past DOVO-set červené a černé pro nový řemen. jsem se ohlédl po českém výrobci PRAGOCHEMA, který mně na můj dotaz ohledně jemnosti past odepsal ,že " pasty Pragopol zelená II a Pragopol S obsahují abraziva s velikostí zrn v rozmezí 1 - 5 mikronů. Jsou určeny pro konečné leštění." Tedy odpovídají zrnitosti cervene DOVO pasty, kde je zrnitost 2 az 4 mikrony. Pastu jsem jeste nekoupil, ale davam Vam alespon na vedomi, že existuji i ceske ekvivalenty cervene pasty. Co jsem nezjistil je zrnitost cerne pasty a bile pasty. Vite to nekdo? :ugeek:
luparabianca

dnes mne prisla z pragochemy upresnujici odpoved:
Zrnitost pasty Pragopol S je přibližně 1-4 mikrometry ale brusivo na
bázi aluminy je sintrované a dále se zjemňuje. Brusivo pasty Pragopol
zelená II je v rozmezí 1-3 mikrometry. Lapovací pasty nevyrábíme
Vlcak
Donátor

Re: Brusne-lestici pasty Pragopol a DOVO

Příspěvek od Vlcak »

Podle toho co jsem dohledal by měly být zrnitosti past DOVO následující:

žlutá pasta - na údržbu řemenu, v podstatě místo oleje, neměla by obsahovat žádná brusná zrna
bílá pasta - není na kůži, ale na plátěnou část některých řemenů, což ale není časté
černá pasta - 1 až 3 mikrony (jiný zdroj 1-2 mikrony), mělo by se jednat o grafitový prášek
červená pasta - 3 až 5 mikronů (jiný zdroj 3-4 mikrony), mělo by se jednat o oxid železa
zelená pasta - 5 až 8 mikronů (jiný zdroj 5-6 mikronů), mělo by se jednat o oxid chromu
Odpovědět

Zpět na „Brusné pasty a jiné pomůcky“