Přípravit holící pěnu z mýdla můžeme několika způsoby.
a) napařením celého mýdla na speciálním hrnečku a následným nabíráním navlhlého povrchu mýdla na vlhkou štětku a tvorbu pěny přímo na tváři – pro tuto metodu jsou vhodnější štětky s pevnějším vlasem
b) nastrouháním několika hoblin do hrněčku, které necháme cca 15 – 20 minut v troše horké vody rozmočit. Následně je mokrou štětkou krásně rozšleháme do bohaté pěny a nanášíme na tvář.
Pokud používáte ještě jiné metody, podělte se o ně.
Tvorba pěny z mýdla
Re: Tvorba pěny z mýdla
Mám poznámku k modifikaci b), nečekám na rozpuštění kusů mýdla ale rozšlehám je štětkou, je pravda že to trvá ale nemusím tak dlouho čekat.
Asi to nedělám úplně nejlépe, ale štětkou nanesu Barbuchu na holená místa a udělám pěnu přímo na tváři. Předtím se pokouším napařit líce ručníkem s horkou vodou. Ale ještě mě čeká dlouhá cesta, neb jsem se holil teprve 2x.
Uf, poslal jsem to podruhé, sorýš.
Taktéž tvořím pěnu přímo na tváři a spokojenost nejvyšší.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
mne se nikdy nepodařila vytvořil pořádná pěna na tváři, nevím kde je problém .. vždy si ji "vymíchám" v hrnku a pak aplikuji na tvář
Ostrý jako břitva vlastním krásku Boker Solingen - Tree Brand Green Canvas Micarta ....Pracuji v Zmont skalica a vyrábím zimné záhrady
LukasP : Napadá mě snad jen málo vody.
Tech problemu proc mydlo na tvari mene peni je povicero.
Treba zvysena tvorba kozniho zuku z mazovych zlazek v obdobi "mladistvosti" (nechci psat "puberty", aby se nikdo neurazil ) ale i pozdeji.. proste nekdo ma plet mastnejsi nez ten druhy.
Tam pomuze mnohdy umyti tvare teplou vodou s glycerinovym mydlem (to jsem vycetl na zahranicnim foru)
Ale samozrejme ze take zalezi na dalsich faktorech, druh mydla, druh stetky, tvrdost vody.. a samozrejme mnozstvi vody a mnozstvi mydla..
At tak ci onak..
Britevnicky svet se deli na 2 tabory, jedni rozpenuji na obliceji a druzi slehaji v misce/penotvoru.
Kazdy at vyzkousi co mu sedi a u toho zustane.
Treba zvysena tvorba kozniho zuku z mazovych zlazek v obdobi "mladistvosti" (nechci psat "puberty", aby se nikdo neurazil ) ale i pozdeji.. proste nekdo ma plet mastnejsi nez ten druhy.
Tam pomuze mnohdy umyti tvare teplou vodou s glycerinovym mydlem (to jsem vycetl na zahranicnim foru)
Ale samozrejme ze take zalezi na dalsich faktorech, druh mydla, druh stetky, tvrdost vody.. a samozrejme mnozstvi vody a mnozstvi mydla..
At tak ci onak..
Britevnicky svet se deli na 2 tabory, jedni rozpenuji na obliceji a druzi slehaji v misce/penotvoru.
Kazdy at vyzkousi co mu sedi a u toho zustane.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Stále používám u mýdla rozšlehání v ruce, zvlášť u mýdel to má dobrý výsledek.
a co byste říkali těmhle dvěma technikám ?
https://youtu.be/_4zESTQWDuw
Je to sice anglicky, ale obraz vypovídá za vše
https://youtu.be/_4zESTQWDuw
Je to sice anglicky, ale obraz vypovídá za vše
Festina lente (spěchej pomalu)