Žádost o zkušenosti s řemenem
-
Re: Žádost o zkušenosti s řemenem
Moc díky, když už tě mám na drátech, mám břitvu šíře 5/8. S tím řemenem mám takovou starost. Jestli si koupit podobný napínák jako je na obrázku,nebo závěsný řemen. Mám troch obavu ze závěsného, že té břitvě dám zabrat. Na druhou stranu mám starší napínák a zdá se mi ta plocha krátká. Tady na vlákně je spousta pro a proti, tak nevím jak se rozhodnout.
-
Záleží na osobních preferencích. U závěsného řemene je velice dúležitá výška zavěšení řemene a správný tah rukou, která řemen napíná - otázka pouze cviku. Výhodou je možnost výroby závěsného řemene ze staršího vojenského opasku a tím získání řemene 1) větší délky a 2) větší šířky. Další verze do budoucnosti je široké pádlo.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
-
- mentor
Ahoj Storku,
už jsi sám rozhodl, co je pro Tebe výhodnější. Podle Tvé osobnosti, je závěsný řemen rozhodně výhodnější, jen se obáváš toho dlouhého máchnutí rukou zda je ovládneš po celé délce tahu. Žádný problém. Zvládneš to a začínej tím, že pro začátek si vezmeš klasický příborový nůž a začneš jím trénovat. Závěsný řemen MUSÍ BÝT STÁLE PEVNĚ NAPNUTÝ. Výška umístění řemene = dej si zavřenou pěst pod bradu a špička lokte je Tvoje ideální výška. Nejprve velice pomalu a dlouhé tahy, pak mírně zrychlovat. Rychlost není důležitá - hlavní je položení nože na celou plochu a udržet jej po celé délce tahu a převracet přes hřbet!!!! Až budeš mít pocit, že už Ti to jde, tak zavři oči a pomalu dělej tah za tahem od kraje ke kraji a nezrychluj. Když se naučíš obtahovat nůž naslepo až začne "mlaskat" tak to samé opakuj na Břitvě. Za čas zjistíš, že dívání na Břitvu při obtahování zdržuje a spíše je na obtíž. Zdravím Petr.
už jsi sám rozhodl, co je pro Tebe výhodnější. Podle Tvé osobnosti, je závěsný řemen rozhodně výhodnější, jen se obáváš toho dlouhého máchnutí rukou zda je ovládneš po celé délce tahu. Žádný problém. Zvládneš to a začínej tím, že pro začátek si vezmeš klasický příborový nůž a začneš jím trénovat. Závěsný řemen MUSÍ BÝT STÁLE PEVNĚ NAPNUTÝ. Výška umístění řemene = dej si zavřenou pěst pod bradu a špička lokte je Tvoje ideální výška. Nejprve velice pomalu a dlouhé tahy, pak mírně zrychlovat. Rychlost není důležitá - hlavní je položení nože na celou plochu a udržet jej po celé délce tahu a převracet přes hřbet!!!! Až budeš mít pocit, že už Ti to jde, tak zavři oči a pomalu dělej tah za tahem od kraje ke kraji a nezrychluj. Když se naučíš obtahovat nůž naslepo až začne "mlaskat" tak to samé opakuj na Břitvě. Za čas zjistíš, že dívání na Břitvu při obtahování zdržuje a spíše je na obtíž. Zdravím Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
-
Jenom detail - ten přídorák musí být opravdu starý. Pouze staré příboráky mají dlouhou čepel a NEMAJÍ NA ČEPELI ZOUBKY . Ty by totiž při intensivním treninku dokázaly skvěle zničit povrch řemene!
-
S tím díváním na břítvu to teda neví Jsem přeci jenom rád, že mám všech pět pohromadě, myslím prsty !!
-
Právě pro to je ten trenink s příborákem.
-
- mentor
S těmi zoubky má Zipíno naprosto pravdu, měl jsem na mysli takový ten dlouhý a bezzubý příborák co má i hřbet kulatý. A co se týká toho strachu z obtahování se zavřenýma očima, čas Ti ukáže, že to není žádný problém, právě naopak. Najednou zjistíš, že obtahuješ a hlavu máš otočenou jinam a povídáš si při tom s někým. To není žádné "machrování" ale ruce Ti řeknou mnohem více než oči.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
-
- admin
Tak pozor, napajcoval sem řemen tímhle tukem a něco mi na něm neštymuje.Radgost píše:Vysušený řemen ti po čase začne praskat a poškozovat ostří. Krom toho, po napajcovaném řemeni ti ostři pěkně klouže, kdežto po suchém jen nepříjemně "šklhá". Napajcovaná kůže k ostří pěkně přilne.
Zrovna dnes budu zkoušet alternativu DOVO pasty - MONETA tuk na kůži http://www.moneta.sk/kremy_cz.html.
Oproti DOVO pastě podstatně levnější a řekl bych, že účinek bude naprosto stejný.
Možná je to tím, že je mírně přepajcovaný takže jej budu vytírat tolpapem.
Pokud někoho napadlo mne napodobit tak vyčkejte, ještě nevím jestli je zrovna tenhle tuk vhodný na ošetřování řemene.
-
- mentor
A pokud clovek ten cvik jeste nema a potrebuje obtahnout britvu na zavesnem remenu tak se da natahout pres nejakou plochu ja pouzil zahaknuti za nohu stolu a natahnuti na jeho desce a obtahoval takhle.
-
Na renovaci starého opasku bych volil balzám na kůži (ideální je ''sedlové mazání'') na údržbu vláčnosti tzv. anglické (sedlové) mýdlo. Obojí k dostání v každejch slušněji vybavenejch jezdeckejch potřebách.
Břitva je mečem svobody...