Dobrý večer,
tak mám za sebou taky ten "křest". První holení dopadlo dobře, nez červených fleků a pupínků - já vím, zní to neuvěřitelně a tak se přiznám, že jsem holil jen tváře.
Já jsem dle mého okolí takový "zpátečník", fotím na film a zvětšuju si sám doma, nosím automatické hodinky bez baterky, píšu klasickým plnicím perem a rád bych k tomu přidal i tu "zastaralou břitvu, která je dneska překonaná džiletfjůžnama a nevim proč do toho dávat peníze". A mimo to je mi 20 a takhle blbnu.
Břitvu mám starší Solingen Effilira po dědovi (holič, takže břitviček se najde povícero).
Z fóra už jsem načetl nějaké ty rady a tipy, tak doufám, že si něco neuříznu, a kdyby jo, tak dám vědět.
První holení po 128787467-té
Re: První holení po 128787467-té
Gratuluji k naprosto správnému postupu při prvním holení a vítám Tě mezi Břitevníky.
Na poprvné bohatě stačí Břitvou stáhnout pěnu z tváří a přitom se zbavit alespoň části vousů. Nepořežeš-li se, je to výborné.
Tvůj přístup k životu mi připadá jako trénink na budoucnost nepříliš vzdálenou...
Nějvětší cenu budou mít staré knihy s návody kterak to či ono učiniti protože ty, nelze vynutím tlačítka zbavit údajů.
Na poprvné bohatě stačí Břitvou stáhnout pěnu z tváří a přitom se zbavit alespoň části vousů. Nepořežeš-li se, je to výborné.
Tvůj přístup k životu mi připadá jako trénink na budoucnost nepříliš vzdálenou...
Nějvětší cenu budou mít staré knihy s návody kterak to či ono učiniti protože ty, nelze vynutím tlačítka zbavit údajů.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Trénink ani ne, jen mám rád funkční klasiku bez hypersuperdoplňků. S druhou větou nezbývá než souhlasitPetrS píše:Tvůj přístup k životu mi připadá jako trénink na budoucnost nepříliš vzdálenou...
Tak už mám za sebou i první broušení. Včera jsem se do toho pustil, trvalo to 3 hodiny a vlas ne a ne přeříznout.
Dneska jsem se nějak uklidnil, použil míň síly, víc rozvahy a za hodinu řeže jako blázen. Zítra by měl přijít řemen, tak to doladím a jsem zvědav kolikrát se říznu při holení
Dneska jsem se nějak uklidnil, použil míň síly, víc rozvahy a za hodinu řeže jako blázen. Zítra by měl přijít řemen, tak to doladím a jsem zvědav kolikrát se říznu při holení
Gratuluji k nabroušení.
Jen malý detail - co kameny nenabrousí, to řemen nanaostří.
Vlas to musí řezat na kamenu a řemen jen zjemní a zvýrazní ostrost.
Tož fčíl už přeji jenom spokojené holení.
Jen malý detail - co kameny nenabrousí, to řemen nanaostří.
Vlas to musí řezat na kamenu a řemen jen zjemní a zvýrazní ostrost.
Tož fčíl už přeji jenom spokojené holení.
Jo, tak nějak by to bylo. Brousil jsem na kamenech 1000-2000-nějaký extra jemný kamen po dědovi, jemnost asi jako břidlice.
Vlas řezala už na kameni 1000, pak se to ještě nepatrně zlepšilo.
Vlas řezala už na kameni 1000, pak se to ještě nepatrně zlepšilo.
Jestli máš možnost, tak sem dej fotku toho kamene po dědovi.
Třeba by to mohl být thüringen a to by jsi měl terno.
Kolega Adršpach má o těchto kamenech (a nejen o těchto) hodně vědomostí a tak by Ti o něm mohl přidat detailnější povídání.
Třeba by to mohl být thüringen a to by jsi měl terno.
Kolega Adršpach má o těchto kamenech (a nejen o těchto) hodně vědomostí a tak by Ti o něm mohl přidat detailnější povídání.
Ahoj lindysi,
jsem na tom asi podobně. Fotím tedy na digitál, ale mechanické hodinky, plnící pero a břitva to mi také sedí
Tož vítej mezi námi.
jsem na tom asi podobně. Fotím tedy na digitál, ale mechanické hodinky, plnící pero a břitva to mi také sedí
Tož vítej mezi námi.
Já to mám taky tak...... Čumim.
Ještě bych přidal poslech hudby z gramofonu. To je nepřekonatelné