Zdravim vsetkych milovnikov Britvy. Ako iny aj ja mam za sebou svoje "po prve" a rozhodol som sa podelit. Kedze som povaha vzdorovita a tvrdohlavo sa snazim plavat proti prudu dnesnej spolocnosti (par krat mi uz bolo vysvetlene ze klincek, ktory vykuka dostane kladivom po hlavicke, ale dufam, ze to nebude moj pripad ) rozhodol som sa zacat sa holit touto chladnou kraskou. Vzdy som inklinoval ku vsetkemu co je "old-school" a holenie nie je vynimka.
Narocky som vybral vyraz "chladna kraska" lebo ako kazda zena aj tato sa vam pri spravnom zachadzani odvdaci skvelym pocitom (hladkej pokozky) pri nespravnom vsak hryzie . (Obe tvare som dnes spoznal na vlastnej kozi).
Zacal som tym, ze som si naparil tvar horucim uterakom (s odstupom som prisiel k nazoru ze minuta-dve navyse by neboli na skodu), nasledne som si naniesol na tvar midlo barbus. Vona mi sice 100% nevyhovuje, ale ucel plni, co sa tyka stetky tam uz taky optimisticky nie som a v najblizsom moznom termine vymienam. Mam totiz len nejaku synteticku blbost z drogerky, ktorou sa neda normalne napenit na tvari, lebo priame prilozenie proste drazdi natolko, ze by som bol schopny si znicit tvar skor ako prilozim Britvu. Penu som si teda naniesol viac menej bokom stetky.
Nasledne krst ohnom. Britvu som kupil od p. Tupeho v Brne, znacka neznama, na jednej strane ma napis Šírek domažlice, na druhej Tempo. Neskor pridam foto. Naostrena vyborne, test vlasom bez problemov, na kolko este nemam natrenovane pohyby holenie nebola az taka zabava. Kedze som pravak zacal som zprava, v smere fuzov, nasledne som presiel celou tvarou, na druhej strane druhou rukou.
Znova namidlil a nasledne som zistil ze nie som schopny sa normalne oholit proti smeru , musim popozerat spravne uchopy.
Po holeni som pouzil gel po holeni ColorGel.
Na moje pocudovanie, dost velka cast praveho lica je oholena lepsie ako mach3 , a celkovo by som povedal, ze cela tvar je oholena rovnako, ak nie lepsie, ako ked som sa uplne prvy krat holil. S vysledkom som celkom spokojny, utrzil som dve centimetrove ranky pri lavom uchu (asi zasluha lavej ruky), ktore som objavil az ked som skoncil, cize maximalne povrchove.
Tvar podrazdena minimalne, mozno trochu viac ako po oholeni machom, ale nie som si isty ci ma nestipu prave tie miesta, kde som si doslova PICHOL stetkou ked som ju prvy krat prilozil kolmo na tvar.
Na prvy krat som spokojny, ked dostanem do ruk istotu bude to par excelence.
PS.: neviete kde kupim v Brne poriadnu stetku a nejaky obtahovaci pas z druhej ruky ?
Krst ohnom
Re: Krst ohnom
Ahoj Nathan,
tak vítej mezi námi. Jak jsi sám napsal břitevnický křest už máš za sebou a teď se to bude už jen zlepšovat.
Co se týká štětky, tak se zkus podívat v DM Drogerii po štětce na holení z jezevce. Má takovou modrou ručku. Někomu vadí její vzhled a trojúhelníkový tvar. Mě to příliš nevadí.
Měla by stát asi 179 Kč. Pozor mají ještě obdobnou za asi 89 Kč a ta je z prasečích chlupů. Tu neber, jezevčí je lepší. Z počátku pustí sem tam chlup, ale usadí se to a je to v pohodě.
Další možnost bude asi jen objednat přes internet a nechat poslat. Zde jsou pak možnosti velmi široké. Levněji to ale nepůjde.
Řemen bych rozhodně doporučil nový tady od Petra S. viz vlákno zde: viewtopic.php?f=53&t=554
Všechny krásně zpracované, široké a dlouhé pro opravdu pohodlné obtahování a za solidní ceny.
To co se dá běžně koupit je většinou menší, než tyto.
Ať se daří, zdraví
Vlčák
tak vítej mezi námi. Jak jsi sám napsal břitevnický křest už máš za sebou a teď se to bude už jen zlepšovat.
Co se týká štětky, tak se zkus podívat v DM Drogerii po štětce na holení z jezevce. Má takovou modrou ručku. Někomu vadí její vzhled a trojúhelníkový tvar. Mě to příliš nevadí.
Měla by stát asi 179 Kč. Pozor mají ještě obdobnou za asi 89 Kč a ta je z prasečích chlupů. Tu neber, jezevčí je lepší. Z počátku pustí sem tam chlup, ale usadí se to a je to v pohodě.
Další možnost bude asi jen objednat přes internet a nechat poslat. Zde jsou pak možnosti velmi široké. Levněji to ale nepůjde.
Řemen bych rozhodně doporučil nový tady od Petra S. viz vlákno zde: viewtopic.php?f=53&t=554
Všechny krásně zpracované, široké a dlouhé pro opravdu pohodlné obtahování a za solidní ceny.
To co se dá běžně koupit je většinou menší, než tyto.
Ať se daří, zdraví
Vlčák
Vítej a přijmi gratulaci k prvnímu oholení. Všichni tady na něj vzpomínáme. Až budeš mít grif a všechny kroky související s holením zažité, budeš sice perfektně oholený ale ten silný zážitek z prvních holení se vytratí...Poprvé je jen jednou. Pevnou ruku na holení a šťastnou pro pořizování potřebného vybavení. Karel
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Ahoj Nathan,
Gratulace převeliká a zároveň zhodnocení - UŽ JSI NÁŠ a máš to na furt. Tyto krásné zážitky z prvního oholení jsou nezpomenutelné. Na ostrosti Břitev je dobré, že když kousnou tak to většinou zjistíš až poté co jsi se oholil. Kamenec většinu kousnutí zachrání a následky jsou minimální.
Přeji Ti stále dobré ostří a vžy pevnou ruku, Petr.
Gratulace převeliká a zároveň zhodnocení - UŽ JSI NÁŠ a máš to na furt. Tyto krásné zážitky z prvního oholení jsou nezpomenutelné. Na ostrosti Břitev je dobré, že když kousnou tak to většinou zjistíš až poté co jsi se oholil. Kamenec většinu kousnutí zachrání a následky jsou minimální.
Přeji Ti stále dobré ostří a vžy pevnou ruku, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Zdravim, pred par dnami mi prisiel remen od majstra Petra S., velmi pekna robota, vrelo odporucam vsetkym, ktori este nemaju . Ale premyslal som nad zmenou kozmetiky, mam pocit ze ma niektora zlozka drazdi, asi Barbus. Viete poradit nejake dostupne mydlo na citlivu plet?
PS. Co pouzit na hydrataciu po holeni, mam vysusenu pokozku aj bez alkoholu .
PS. Co pouzit na hydrataciu po holeni, mam vysusenu pokozku aj bez alkoholu .
Tvoje spokojenost s řemenem Nathane, je mojí radostí.
Kosmetiku budeš hledat delší dobu, protože než vyzkoušíš co je nejfajnovějšího pro Tvoji pokožku, tak dopadneš jako většina z nás se sbírkou mýdel a různě silně pálivých nálevů po holení.
A až budeš konečně vědět která kosmetika je ta nejlepší, tak začneš zkoušet jestli by někde, něco nebylo krapet fajnovějšího a jsi v tom až po uši.
Kosmetiku budeš hledat delší dobu, protože než vyzkoušíš co je nejfajnovějšího pro Tvoji pokožku, tak dopadneš jako většina z nás se sbírkou mýdel a různě silně pálivých nálevů po holení.
A až budeš konečně vědět která kosmetika je ta nejlepší, tak začneš zkoušet jestli by někde, něco nebylo krapet fajnovějšího a jsi v tom až po uši.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
inak čo sa samotného holenia týka, mám pocit že mi niečo uniká, naparujem, napeňujem, holím dva krát, raz po smere raz proti, ale na niektorých miestach proste neviem docieliť požadovaný efekt, hlavne pod bradou a na kostiach, líca sú v pohode. Neviem či je problém v technike, ale mám pocit ako keby mi na každom mieste rástli iným smerom a neviem to poriadne podchytiť. Nejaké rady?
vracím se k Vašemu tematu o suché pokožce. Nedovolím si nikomu udílet rady v okamžiku, když bych sám některé potřeboval. Reaguji jen proto, že chci napsat, co bych sám dělal. Předně. Holící krém Barbus je dost založen na glycerinu. Ten opravdu v malém množství zvláčňuje pokožku a zjemňuje vousy. Při obsahu větším než malém naopak silně vysušuje. Proto bych změnil holící krém, či mýdlo. Chci-li zachovat finanční úroveň, pak bych šel na př. do holicího krému Nivea. Po holení bych použil místo vody po holení balzamu. V nízké finanční úrovni na př. Adam. Na videu jsem viděl lazebníky z Arabie, že vždy po nanesení vody po holení používají krém Nivea,(modrá krabička), který hydratuje. Život se holt skládá z objevování stále nového a nepoznaného.
břítva, dýmka a žena se nepůjčují
Niveu jsem po holení používal dlouho a byl jsem spokojený, pak jsem si přečetl povídání od Ludwiga, a nějak mi to na papuli zhořklo.
asi jsem "monsi" nebyl správně pochopen.Reagoval jsem na příspěvek "Nathana" o tom, že mu může Barbus způsobovat vysušení pokožky. Změnou holicího mýdla jsem neměl na mysli Niveu po holení, ale holící krém Niveu, který by glycerin neměl obsahovat.Pokud máte na mysli krém Niveu, pak naše rodina tento krém používá více jak 30 let a nepozorujeme nic negativního. Jinak vše v dobrém.
břítva, dýmka a žena se nepůjčují