ALPA 378 - voda po holení

O všem co používáme po holení na ošetření pleti
Radgost
admin

ALPA 378 - voda po holení

Příspěvek od Radgost »

ALPA 378 - voda po holení se septonexem
Dnes jsem při běžném nákupu nazaril v regále na vodu po holení ALPA 378.
Cena 19,- Kč byla neodolatelná. :lol:

Když jsem ji doma otevřel, první co bylo, mi vytanula vzpomínka na dědečka, který ji zřejmě používal, protože voníval takhle nějak.

Vůně, jak bych to vyjádřil - taková lesní, mírně řízlá mentolem společně s citrónovou kůrou.
Celkově decentní.

Po nanesení na pleť zanechává film.
ALPA378.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
pepson

Re: ALPA 378 - voda po holení

Příspěvek od pepson »

Já ji potkal ve Vodňanech v drogerii,zaujalo mě složení a cena, ovšem po nanesení mi neseděl ten suchý pocit.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Muze mi nejaky majitel tehle vody po holeni rict, zda ve slozeni je stale jeste barvivo Ci 19140 neboli Tartazin a parfemova slozka Musk Ketone , to je nitro-musk sloucenina, nahrazka pizma.
Dle mych poznamek z roku 2009 tam tyhle 2 slozky jeste byly, ale od te doby se jiste mnohe zmenilo, doufejme ze k lepsimu :P a ze tam uz nejsou.
Dle zakona by tyhle latky mely byt deklarovany na obalu (etiketa zevnitr)
Dekuji.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
pepson

Příspěvek od pepson »

Obě dvě složky tam jsou.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Diky za odpoved.

To je fakt pozoruhodne, na jedne strane EU pod taktovkou Bruselu, kde kazdy stat ma stejne normy a pravidla, ale na druhe strane napr. Nemecko (a mnohe dalsi staty) ve 21. stoleti, a Ceska republika stale v "Dobe jedove" :? (Jeste Portugalci pouzivaji tyhle substance v kosmetice, jinak asi uz nikdo)
Tomu fakt nerozumim.
Ach jo.
Nastesti se v CR vyrabi i ruzne jine vody po holeni, a ty jsou kupodivu velmi kvaliitni a bez kritickych latek, sam 2 pouzivam.
Takze je z ceho vybirat.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
keyboo

Příspěvek od keyboo »

Jak se tak seznamuji s tímhle fórem, obdivuji znalost jednotlivých členů v jednotlivých oborech.
Myslíš, že by nebylo moc OT jmenovat nějakou vodu vyráběnou v ČR?

378 jsem si taky pořídil, za tu cenu to stálo za zkoušku. Vůně přivála dost vzpomínek a starých pocitů, za to to určitě stálo.
Berseg

Příspěvek od Berseg »

V rámci experimentování jsem si minulý rok pořídit tuto asi nejlevnější vodu po holení na trhu. Vůně není pro každého, ale já si na ni zvykl a nijak mi nevadila (před odchodem mezi lidi jsem ji ale nepoužíval ;) ). Vlastnosti nebyly vůbec špatné, měl jsem po použití příjemný pocit na tváři. Sice jsem vodu spotřeboval do poslední kapky, ale další už si pořizovat nebudu, přece jen je ta vůně vhodnější pro poněkud starší ročníky než jsem já.
hans

Příspěvek od hans »

Pokud jde o ceskou vodu po holeni tak ja pouzivam Gentleman's Choice 8-)

EDIT Radgost - jak to souvisí s tématem?
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Tak dneska jsem tuhle Alpu 378 vyzkoušel.
U nás v drogerii ( funguje od nepaměti cca 40 let), kde mají úplně všechno, tak jak by to správná drogerie měla mít,
mají ve třech regálech úplný výrobní sortiment fa. Alpa.
Samozřejmě že 378 mi hned padla do oka, cena 21 Kč taky :P
no a už je vyzkoušená.
Suprovní vůně citrón ještě s něčím co momentálně jako vůni neumím popsat, po oholení příjemný chladivý pocit
na pokožce.
Zjistil jsem, že nepotřebuji dodatečně žádný krém, jenom holá Alpa 378 je pro mne dostačující. :)

V té drogerii jsem byl naposledy někdy před 12 roky, jó jak supermarkety dokážou zparchantět nás zákazníky :mrgreen:
ani jsem nevěřil vlastním očím kolik české kosmetiky před a po holení se vyrábí.
Nechtěl jsem tam před prodavačkami vypadat jako nějaký Jouda z křovákova, tak jsem si všechno jenom letmo prohlédl, ale teď mám svůj oblíbený obchod, kam se budu pravidelně vracet. ;)
V noci slyším i vousy růst
fil

Příspěvek od fil »

Rozhodně se nepočítám k zastáncům nadměrné chemizace, přesto bych nebyl vůči tartrazinu tak skeptický. U něj je situace tak trochu jako u diskutovaných umělých sladidel, zatím nikdo nedodal žádnou přesvědčivou studií škodlivosti. Konkrétně tartrazin je možné najít jako pomocnou látku v některých lécích např. na žaludek (Omeprazol) nebo projímadle (Bisacodyl). V různých potravinách jako jsou pudingy nebo rozličné cukrovinky jej musí být nepřeberně (je kanárkově žlutý). Všchno, co jsem jmenoval, se pojídá, Alpu 378 bych si ale asi přeci jen nedal 8-) . Dermatologové jsou v názorech taky nejednotní. Tedy závěrem: a) jako všude platí i zde všeho s mírou b) nevnucuju, ale nebojím se
Odpovědět

Zpět na „Vody a balzámy po holení“