Zdravím Vás vážení Břitevníci.Jsem jeden z mnoha úplných začátečníků,byť se holím 30 let.Už nějakou dobu se zabývám myšlenkou,
holit se břitvou. Manželce se moje nutkání nelíbí ,protože při mojí šikovnosti,by z vdovského důchodu nevyšla. Ale má smůlu.
1.břitvu,docela zachovalou, jsem si pořídil v bazaru za cca 130 Kč. 2.břitvu,taky docela zachovalou,na Aukru za cca 130 Kč. Druhá má
prasklou střenku u hl. nýtu.Jinak čepele jsou bez viditelných poškození. Vše podle mého laického oka. Po prostudování zdejšího Fóra,
při mé nezkušenosti a nevybavenosti ,je uvedení obou dam do aktivního života, nad moje síly. Proto bych chtěl požádat někoho vhodnějšího a hlavně zkušenějšího o jejich opětovné oživení.Případné foto k posouzení o víkendu.
V mezidobí se snad dovybavím a zařadím se mezi Vás Gentlemany. Obelix64
A opět jeden nováček
Re: A opět jeden nováček
Ahoj Obelix 64,
vítám Tě mezi Břitevníky. Tvůj přístup k překonávání manželčiných obav o Tvůj život sice statečný, ale ještě statečnější je Tvoje paní. Bude muset bezmocně přihlížet jak si budeš na tvář přikládat ten dokonale ostrý nástroj, který ji může připravit o manžela... měj s ní soucítění.
Co se týká Tvých Břitev, tak sem přidej pár fotek abychom se mohli podělit o Tvou radost ze získaných Dam.
Renovace jsou například tady.
Důležité je co nejvíce si pročíst celé forum, protože to je nepřeberná studnice informací ohledně všeho co kolem Břitev a holení budeš potřebovat.
Zdravím, Petr.
vítám Tě mezi Břitevníky. Tvůj přístup k překonávání manželčiných obav o Tvůj život sice statečný, ale ještě statečnější je Tvoje paní. Bude muset bezmocně přihlížet jak si budeš na tvář přikládat ten dokonale ostrý nástroj, který ji může připravit o manžela... měj s ní soucítění.
Co se týká Tvých Břitev, tak sem přidej pár fotek abychom se mohli podělit o Tvou radost ze získaných Dam.
Renovace jsou například tady.
Důležité je co nejvíce si pročíst celé forum, protože to je nepřeberná studnice informací ohledně všeho co kolem Břitev a holení budeš potřebovat.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Zdravím Mistra PetraS.Využiji pomoci od nejpovolanějšího.Při pročítání Fóra jsem zaregistroval úctu a respekt ostatních členů.Jistě není neopodstatněný. Zde mé dámy http://www.uloz.to/x8bQ9aM/britvy-rar.Dík za posouzení.
Snad jsem měl šťastnou ruku,protože jsou moje a líbí se mi.
Obelix64
Snad jsem měl šťastnou ruku,protože jsou moje a líbí se mi.
Obelix64
Ruku jsi měl šťastnou a Tvoje dvě První Ti budou sloužit k plné spokojenosti.
Dej jim krapet péče a uvidíš jak krásné Dámy se z nich vyloupnou.
Dej jim krapet péče a uvidíš jak krásné Dámy se z nich vyloupnou.
Ahoj břitevníci.Tak jsem včera vyslal děvčata na ozdravný pobyt do lázní k Mistru Petrovi.Přemýšlím též o obtahováku od téhož.
Čekám na zasednutí rod.finanční rady na uvolnění finančních prostředků.Jak jsem pochopil po nabroušení je lepší na obtahování nový
řemen,než starý a používaný (v LM,ČSLA).No uvidím jak se finanční rada vyvine.Mám na to čas , dobu nabroušení.A zatím si čtu ve Fóru
a pokouším se trénovat obtahování a holení břitvou (nasucho). Po jejich návratu jako když najdu.
Obelix64
Čekám na zasednutí rod.finanční rady na uvolnění finančních prostředků.Jak jsem pochopil po nabroušení je lepší na obtahování nový
řemen,než starý a používaný (v LM,ČSLA).No uvidím jak se finanční rada vyvine.Mám na to čas , dobu nabroušení.A zatím si čtu ve Fóru
a pokouším se trénovat obtahování a holení břitvou (nasucho). Po jejich návratu jako když najdu.
Obelix64
Vítej Obelixi mezi námi. Až na to přijde dej vědět jak tvé první kroky se zrenovovanými kráskami dopadly. Přeji hodně trpělivosti a pevnou ruku.
Ahoj Břitevníci.Díky Vlčáku za přivítání.Čekání na renovaci mých děvčat vyplňuji pokusem samovýroby -napnutého obtahováku.
Jako vzor jsem si dovolil použít foto výrobku Mistra Petra. Při mé technické a materiálové vybavenosti budu rád , že se mi podaří
vyrobit funkční výrobek. Manuální zručností též nevynikám.Tak uvidím.Řemen použiji "vojenský",už ho zalešťuju nasucho flaškou leštilkou.
Pak nějákou povrchovou úpravu(vosk,mořidlo,lak-ještě nevím),natáhnout řemen a můžu používat. Obelix64
Jako vzor jsem si dovolil použít foto výrobku Mistra Petra. Při mé technické a materiálové vybavenosti budu rád , že se mi podaří
vyrobit funkční výrobek. Manuální zručností též nevynikám.Tak uvidím.Řemen použiji "vojenský",už ho zalešťuju nasucho flaškou leštilkou.
Pak nějákou povrchovou úpravu(vosk,mořidlo,lak-ještě nevím),natáhnout řemen a můžu používat. Obelix64
Ahoj páni Břitevníci.Při radách na výrobu obtahováku radíte "kapičku oleje nebo tuku" a pak zaleštit flaškou leštilkou.Není mi jasná ta
kapka např. na 38 cm délky řemene?Nebo tím je zdůrazněno malé množství použitého šicoilu?Lze použít štěteček na nanesení minim.
množství oleje a pak zaleštit? Poraďte.Díky Obelix64
kapka např. na 38 cm délky řemene?Nebo tím je zdůrazněno malé množství použitého šicoilu?Lze použít štěteček na nanesení minim.
množství oleje a pak zaleštit? Poraďte.Díky Obelix64
Pokud řemen není vyloženě tvrdý, tak počkej s napouštěním olejem a pokud budeš olejem napouštět, tak na kousek čisté látky dej trochu oleje a rozmáchlým tahem jej nanes na řemen tak, aby nebyl všechen olej na jednom místě, ale roznesl se pěkně po celé délce.
Ahoj Břitevníci. Konečně se mi podařilo dodělat můj vlastní obtahovák. Nápad jsem se snažil použít z fotek výrobku Mistra Petra.
Snad jsem ho svojí realizací moc neurazil.Protože do jeho výrobků mám daleko.Také vybavenost materiálem a nástroji je nerovnatelná.
Ale posuďte sami. Obelix64
Snad jsem ho svojí realizací moc neurazil.Protože do jeho výrobků mám daleko.Také vybavenost materiálem a nástroji je nerovnatelná.
Ale posuďte sami. Obelix64
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.