Nová břitva

Mišmaš informací, které se nevměstnají do jiného tématu
Juras

Nová břitva

Příspěvek od Juras »

Zdarec chlapáci, dovolil jsem si přidat se mezi vás, přátele ostří.
Ani nevím, jak mě napadlo, že si pořídím břitvu, ale zkrátka mě k tomu něco táhne.
Při mém zaměstnání potřebuju hladké oholení každý den, teda kromě víkendů, ale to po mě
zase vyžaduje přítelkyne :P :twisted:

Nicméně k věci. Chtěl bych břitvu v rozmezí zhruba do 3000, co nechci je plastová (celuloid) střenka, raději bych dřevo, nebo kost
či další přírodní materiál.
Vzhledem k tomu, že jsem si břitvu přál k narozeninám bych chtěl nějakou zdobenou - upomínkovou nebo alespoň něčím zajímavou, sympatickou.

Vybral jsem tuhlehttp://www.kapesni-noze.cz/inshop/obcho ... M4580.html. Dočetl jsem se, že pro začátečníka je vhodné 5/8, což tahle břitva splňuje stejně tak jako ostatní mé požadavky.

CHtěl bych vás poprosit, zdali by jste ji zhodnotili svým zkušeným okem, popřípadě navrhli nějaké alternativy.

Mockrát děkuji a těším se na odpověď. ;)
„Když si sám naštípeš dříví, zahřeješ se dvakrát.“
Juras

Re: Nová břitva

Příspěvek od Juras »

Tak vyjádření k této břitvě jsem již našel jinde na foru, tak se omlouvám, že je to tu znovu. Ještě by mě zajímalo, ja moc velký rozdíl je mezi výše uvedenou břitvou a http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obcho ... -2687.html touhle.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

No, myslim sim ze je to celkem jasne.
Horni kousek je 5/8 ve dreve, dolni je 6/8 v kosti.
Kdyz si ale spocitam tu cenu a fakt, ze novou Dovo je z 99% nutne nechat stejne nabrousit, (cas + dalsi poplatky za praci a postovne.. leda ze si brousis sam, pak nic navic) radeji bych vzal napr. novou Ralf Aust, ta je 100% ostra a cenove vyjde na stejno, cenovy rozdil tam nebude vetsi nez 5% +-.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Juras

Příspěvek od Juras »

No tenhle rozdíl je patrný i bez toho abych byl zkušený....
Spíš mě zajímalo, jestli si stojí za to připlatit....
A ta břitva od Ralfa Austa se dá sehnat kde ? Nikde na netu sem nic nenašel... On to dělá na zakázku ?
Wiking

Příspěvek od Wiking »

"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Vlcak
Donátor

Příspěvek od Vlcak »

Rozdíl mezi DOVO břitvami ve vlastním holení nebude žádný, až na rozdíl v šířce čepele 5/8 vs 6/8. Otázkou je co ti bude více vyhovovat a to se musí zkusit. Já skončil u 6/8 a nebál bych se doporučit 6/8 i začátečníkovi.
Zmíněné rozdíly - zdobení, materiál střenek jsou estetické a záleží na každém a jeho preferencích.
Zpracování je u DOVO klasika. Je to asi současný největší výrobce břitev. Jako u každého výrobku se ve výsledku občas najdou drobné chybky, které uniknou výstupní kontrole nebo se záměrně pustí s tím, že normálnímu zákazníku vadit nebudou neboť si jich možná ani nevšimne.

U navrženého Ralfa Austa se jedná o malovýrobu a dá se očekávat větší pečlivost člověka, který na břitvě nechává jako značku své jméno.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Raději jdi do Austa, DOVO břitvy poslední doby mají často hodně defektů.

EDIT: Koukni se tady do toho vlákna viewtopic.php?f=13&t=465&hilit=f%C3%A1z ... D&start=20 co dokáže DOVO prodávat.
Naposledy upravil(a) ater dne 27 čer 2013, 23:43, celkem upraveno 1 x.
mons

Příspěvek od mons »

Taky bych raději volil Austa, to Dovo je vlastně Bismarck a někdo ho chválí, někdo ne, spíš je víc na parádu, ale to zlacení tě stejně dřív nebo později opustí.
Ivánek

Příspěvek od Ivánek »

Zlacení je trošku problém. Musí se nanést minimálně 5mikronů 24 karátového zlata, ale i to není na věčnost. Přesto to patří k Břitvě a celkem vzato není problém to obnovit. Už se těším, až si na čepel od pana Austa něco vyzlatím nebo vyleptám.
Juras

Příspěvek od Juras »

Máte pravdu s tím zlacením, nicméně já asi Austa mít nemůžu, když umí jenom plnodutý výbrus. Já mám tvrdé fousiska jak ocelový kartáč :( a ted jsem četl, že na takové je lepší těžká, klínovitá břitva...
Odpovědět

Zpět na „Všeobecně o břitvách a nádobíčku kolem holení - PelMel“