Derby Extra, Perma-Sharp a Astra Platinum

Vše o čepelkách
Vousáč

Derby Extra, Perma-Sharp a Astra Platinum

Příspěvek od Vousáč »

Je to nějaký pátek co se uskutečnil poslední hromadný nákup, a to nákup zprostředkovaný Wikingem
dodávka holících čepelek přímo od výrobce z Turecka.

Na začátek bych rád dodal, že nechci nikoho diskriminovat, ale byl bych rád aby v tomto vlákně odpovídali
pouze a jenom ti, kdo se nákupu účastnili a můžou spolehlivě hodnotit...

Každý z nás obdržel předem objednané množství čepelek Derby a jako přídavek i vzorek dvou
jiných, Perma-Sharp Super a Astra Platinum.

Nebudu se o nich dlouze rozepisovat, jsou detailně popsány už ve Wikingově dlouhodobém testu žiletek.
Takže jen o spokojenosti, dosažených počtech oholení a případně jaké máte poznatky s použitím
v různých druzích holících strojků ( bagrů ).

DERBY EXTRA Super stainless double edge - čepelky na které jsem nedočkavě čekal.

První použití - motýlkový holící strojek Astra 901, střídavě použitý holící krém Old Spice Originál a mýdlo Arko.
Klouzavost a práce s čepelkou velice dobrá.
První čtyři oholení bezvadné, bez podráždění - prostě super :P
Páté a šesté holení - bylo poznat, že Astra 901 má tochu jiný úhel a s čepelkami Derby si na moc dlouho neporozumí.
Při šestém holení jsem už musel přitlačit ( kdo Astru 901 používá, ví že je to poměrně lehoučký bagřík ). Toto
holení už ale bylo na hraně.
Sedmé holení jsem musel pořádně přitlačit a co do komfortu, nic moc, bylo potřeba přeholovat. Takže to bylo poslední holení.

Celkem shrnuto DERBY na strojku Astra 901 - 5 suprovních oholení, 1 dobré a 1 obstojné až ucházející.
Dál jsem nezkoušel počet dostačujících holení- možná že 2 by byly...

Druhé použití - bagr Fatip Piccolo, střídavě výše popsaný holící krém a holící mýdlo.
Úhel je lepší než u Astry 901 a je poznat ostrost žiletky - díky agresivitě strojku.Při jeho hmotnosti není potřeba tlačit ale
jenom zlehounka táhnout, přičemž se ostrost čepelky ihned projeví.

První a druhé holení- čepelka vousy stírá jako by na tváři ani nebyly.
Třetí až páté holení -holení bezvadné, žádné podráždění.
Šesté a sedmé holení - pořád dobrá ostrost.
Osmé holení - jde znát otupení čepelky, ale pořád holení vyhovující.
Deváté holení - čepelka je už unavena, holení obstojné.
Desáté holení - ještě se dá dobře vydržet, ale od dalšího holení upouštím.

Celkem shrnuto DERBY na Fatip Piccolo - 2 holení extra super, 3 holení super, 3 holení dobré, 2 holení ucházející komfort.

Dneska jsem nasadil do testovací akce čepelky PERMA-SHARP SUPER.
Kolem vánoc budu vědět víc ... :P

A jak jste na tom vy ostatní. Máme zaručenou výrobu z Turecké továrny, takže teď už záleží jenom na vašem pocitovém a objektivním hodnocení.
Navíc je to tak na 60% test holících strojků, jak který umí využít potenciál výše jmenovaných a námi zakoupených čepelek.
V noci slyším i vousy růst
Keso

Re: Derby Extra, Perma-Sharp a Astra Platinum

Příspěvek od Keso »

neviem ci mozem odpoved, nakolko som sa hromadneho nakupu nezucasnil ale Derby mam priamo z turecka.
taktiez som nepocital oholenia, holim sa ale denne bagrom Merkur 34c, krem Derby alebo Arko.
Jednoznacne preferujem viac Perma-Sharp nad Derby Extra.
S Perma su prve 2-3 holenia super potom nasledne 3 holenia ok a v nedelu vacsinou posledne a uz menim.
S Derby super oholenie ani nie je ale zvladne takych 5-6 dobrych oholeni.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Potvrzuji.
Perma-Sharp jsou oproti Derby Extra o třídu výše.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Z Perma-Sharp mám za sebou zatím jenom dvě oholení, ale asi máte pravdu je to takový
příjemnější pocit.

Ono jestli to nebude tím, jak tak koukám na krabičku, že jak Perma-Sharp tak i Astra Platinum jsou vyrobené
v ruském ZAO Petersburg.
ggrand

Příspěvek od ggrand »

Pánové, nemá někdo zkušenost s Derby žiletkama, co se dodávají k Muehle strojkům vs vašim novým echt z Turecka ? Protože jestli je to jedno a to samé, tak nechápu moc místní vzrušení a radost, když existuje tolik lepších žiletek.
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

to nadšení je výsledek jednoduché trojčlenky: výkon-cena-dostupnost. I když uznávám, že existují i lepší žiletky, tak při mé spotřebě není důvod dávat tolik peněz. A to nemluvím o dostupnosti, protože díky Wikingovi se nemusím učit cizí jazyky. :twisted: Navíc právě s mým strojkem Gillette Gold Tech si Derbi přímo mlaskají blahem.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Uplynula nějaká ta doba od mého posledního testu a to testu čepelek Derby, dovezených rovnou od výrobce z Turecka.

Tentokráte jsem se zaměřil na přiložené čepelky PERMA - SHARP SUPER.
Jsou vyrobené StPetersburským závodem ZAO v Rusku, určené pro turecký trh.
Nikdy předtím jsem neměl možnost je vyzkoušet, takže jsem uvítal, že to teď mohu napravit.

Recenzi hodně dávno tomu krásně popsal Wiking ve svém dlouhodobém testu čepelek, takže bych snad jen doplnil své pocity.

Holení dost agresívním bagrem Fatip Picollo vyžaduje pokud možno vůbec netlačit, což čepelkám Pema-Sharp vyhovuje,protože seřezávají vousy jedna báseň.

Suprovní holení ( jde to samo) 1 až 10 den.
Dobré holení ( všechno docela v pohodě ) 11 až 17 den
Ještě dobré - až ucházející ( pořád bez nutnosti přitlačit ) 18 až 20 den.
Ještě to jde ( pro drsnější povahy, co se nebojí přitlačit :lol: ) 21 až 23 den.

Tady bych podotkl, že za celou dobu holení, se mi ani jednou nestalo, že bych byl nucen použít kamenec k ošetření nějakých
drobných ranek.
Ale 23 den holení, jsem dospěl k názoru, že jsem tak akorát na hraně únosnosti jakes takes slušného holení a že další holení by se už neobešlo bez krvavých stop. Navíc poslední dvě holení jsem prováděl obzvláště opatrně, protože bylo pocitově na obličeji znát, že nejlepší dny téhle velice dobré čepelky jsou ty tam.
Jenom na okraj - 23 den holení, se kvalitou už dosti přiblížil ostrosti čerstvě rozbalené modré Gillette Platinum, o které jsem psal v jiném testu.

Co dodat závěrem?
PERMA-SHARP SUPAR je vážně super !!! :P
Jen mne trochu mrzí, že čepelky Derby po tomhle testu dostaly docela na frak i když jsou také velice dobré.
Navíc Derby mám koupený celý kartón, což mi vydrží tak na 1,5 roku, takže se s tím musím nějak srovnat :mrgreen: .

Pro ty co se holí ob den, může být investice 45 Kč, za jaké se v českých e-shopech PERMA - SHARP prodávají, velice výhodná,
protože s takovou by balíček 5-ti kusů těchto čepelek vydržel bratru dobrých 230 dní a to se opravdu vyplatí :P :mrgreen:
NitenSenki

Příspěvek od NitenSenki »

Ahoj ostrý hoši,
tak jsem konečně dostal do ruky čepelky od Wikinga, a měl čas je vyzkoušet. Zatím jen perma-sharp.
Mám husté, tvrdé vousy, ráno se oholím a večer můžu znovu, nikdy jsem se neoholil tak abych neškrábal.
Musím říct, že oproti wilkinsonu a astrám je to nebe a dudy. Dokonce jsem se mohl holi tzv. proti srsti a nebyl jsem podrážděný jako bych se holil struhadlem.

Když jsem se doholil, a přejel po tváři proti srsti, nic nikde nedrhlo. Kůže nepálila jako bych se holil žhavým železem.
Poprvé jsem opravdu hladce oholen. Oholení vydrželo do večera. Nikde ani jedno říznutí.

Musím se přiznat, že jsem si už začínal myslet, jaký to jsem kopyto, že se nedokážu po tolika letech normálně oholit. Nyní vím, že je to žiletkami.

Tisíceré díky Wikingu a Vám všem.

N.S.
doki

Příspěvek od doki »

Stalo sa vám, že nové žiletky boli tupé? Vybral som už druhú žiletku Derby-Extra a nie som spokojný s ostrosťou.
MÜHLE R89, MÜHLE ROCCA, FATIP GRANDE
Wiking

Příspěvek od Wiking »

No, jednou se mi stalo ze jedna strana ziletky Derby nebyla ostra.
Vzal jsem dalsi ziletku z te stejne krabicky a ta byla OK.
Stat se to muze, treba pri produkci tou ziletkou omylem prejeli nejakou plochu a ona se ztupila.
Odkud mas svoje ziletky Derby? Treba by se dal vystopovat puvod, tolik prodejcu zde v CR (popr na SK) neni.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Odpovědět

Zpět na „Čepelky (žiletky)“