Zdravím,
dnes mi přišla od brusiče nabroušená břitva, kterou jsem koupil asi před měsícem. Jde o tuto břitvu:
http://www.nozeinox.com/britva-dovo-sol ... 15835.html
První věcí, kterou jsem chtěl svou dámou vyzkoušet bylo přeseknutí vlasu a hle, vůbec nic. Vlasem sem jezdil po ostří a nic se nedělo. Pojal jsem podezření, že vzhledem ke svému mládí, a tím možná i pevnosti vlasů, a tomu, že břitva nebyla obtažena na řemeni, to není relevantní pokus. Když jsem přišel domů, pečlivě shlédl Vaše příspěvky, videa atd. ohledně toho, jak se na řemenu obtahuje a jak se holí (která jsem viděl už asi desetkrát v minulosti, protože jsem se nemohl dočkat), jsem břitvu cca. 3 krát tam a 3 krát zpět obtáhl a šel jsem na holení. Že břitva zprvu trochu tahala, jsem považoval za mou neschopnost. Holil jsem si pouze tváře a poté zkusmo přes ně přejel rukou, škrábal jsem. Holení jsem znovu opakoval, škrábal jsem znovu, znovu břitva tahala, opakoval jsem to ještě asi čtyřikrát a před každým holením jsem zvýšil počet obtáhnutí a shlédnutí vašich rad a různých videí. Kdybych na jedné tváři nešel proti, škrábal bych ještě teď, na tu druhou jsem už vzal holítko. Vlas nepřeseknu ani teď, klidně ho mohu vzít do obou rukou a kolem ostří ho napnu. Vzhledem k tomu, že brusič je zřejmě velice zkušený a je aktivní na tomto fóru, nechci ho jmenovat, neb stále doufám, že něco dělám špatně já a nechci ho z ničeho obviňovat. Přesto nevím, co je příčinou toho, že o sekání vlasů si se svou dámou můžu nechat zdát, břitva tahá a nejsem s ní schopen ani na pět pokusů do hladka oholit rovnou část tváře. Dokonce si troufnu položit na ni palec a ten se mi k ní "nepřilepí" ani když lehce popojedu.(Tohle dělám samozřejmě s opatrností a respektem)
Předem díky za návrhy, co by toho mohla být příčina.
Nabroušená od profíka a neholí?
Re: Nabroušená od profíka a neholí?
Je velmi těžké určit podle popisu konkrétně kde se stala chyba a proč. Každý, kdo bude chtít poradit bude pouze odhadovat z několika možných variant. Nejjednodušší by bylo poradit se s někým dalším kdo zvládá broušení a nechat tvou krásku prohlédnout.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Normalne bych to zanesl/poslal tam kde to bylo brouseno a pozadoval bych odstraneni zavady.
Tak to resi nejen gentlemani, ale i pravo
Popripade je li ta moznost bych se podival na to ostri nekde pod mikroskopem.. chapu, tuhle moznost nema kazdy..
Tak to resi nejen gentlemani, ale i pravo
Popripade je li ta moznost bych se podival na to ostri nekde pod mikroskopem.. chapu, tuhle moznost nema kazdy..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Těžko hodnotit, je možné, že jsi třeba někde udělal chybku. Kdyby jsi byl z okolí Prahy, tak se určitě dá domluvit
na posouzení stavu břitvy. Nenechej se znechutit.
na posouzení stavu břitvy. Nenechej se znechutit.
Kde že byla břitva broušena?
Nevím kdo z nás Břitvu brousil, ale každopádně doporučuji mikroskop. Obvykle velmi dobře ukáže kde je příčina proč Břitva neholí.
Pokud jsem brousil já, tak sem dej fotky (které dávám ke každému broušení) jak ostří vypadalo po nabroušení.
Pokud jsem brousil já, tak sem dej fotky (které dávám ke každému broušení) jak ostří vypadalo po nabroušení.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Tak už jsem se dozvěděl, že jsem skutečně Břitvu brousil já a tak přidávám fotky jak ostří vypadalo před a po nabroušení.
[attachment=1]Dovo - nová - 01 - 5.12.2013 11-57-02.JPG[/attachment]
pro porovnání
[attachment=0]Dovo - nová - N - 16 - 5.12.2013 11-57-02.JPG[/attachment]
[attachment=1]Dovo - nová - 01 - 5.12.2013 11-57-02.JPG[/attachment]
pro porovnání
[attachment=0]Dovo - nová - N - 16 - 5.12.2013 11-57-02.JPG[/attachment]
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Z fotek Petra je vidět, že byla nabroušena perfektně a nepochybuji, že by po nabroušení prošla bezvadně i vlasovým testem.
Ztupit ostří je pro nezkušeného člověka velmi jednoduché a je to hned - nesprávná manipulace, obtahování atd.
Chtělo by to osobní kontakt se zkušeným břitevníkem, pohled mikroskopem nebo lupou na ostří a diskuze nad technikou holení, obtahování atd. Myslím, že rozuzlení nebude problém najít.
Ztupit ostří je pro nezkušeného člověka velmi jednoduché a je to hned - nesprávná manipulace, obtahování atd.
Chtělo by to osobní kontakt se zkušeným břitevníkem, pohled mikroskopem nebo lupou na ostří a diskuze nad technikou holení, obtahování atd. Myslím, že rozuzlení nebude problém najít.
Určitě najdeme způsob jak vše vyřešit k plné spokojenosti.
Těch možností proč Břitva neholí je velice mnoho a tak když mi přijde Břitva opět pod mikroskop, tak budeme moudřejší.
Těch možností proč Břitva neholí je velice mnoho a tak když mi přijde Břitva opět pod mikroskop, tak budeme moudřejší.
byť novic bych to tipoval asi na pečlivé očištění ručníkem či papírovým kapesníkem včetně ostří,
já jsem byl naštěstí před tímto postupem důrazně varován
já jsem byl naštěstí před tímto postupem důrazně varován