Pro ty co rozumeji trochu anglicky jsem nasel video link o tom jak srovnat/udrzovat brusny kamen pred pouzitim.
Pro ty co nespikuji papir pouzity ve videu je zrnitost 150 suchy/mokry. a ukazka je na kamenu King.
Sam granitovou desku nemam a proto jsem pouzil kus zrcadla misto ni.
http://woodtreks.com/category/technique ... echniques/
Jak srovnat brusny kamen.
Re: Jak srovnat brusny kamen.
nechci být nerudný, ale kvalita fotografií není závratná. pokud seženeš fotoaparát, snaž se zachytit detail povrchu s nějakým pravítkem vedle toho, aby se dala zjistit aspoň zhruba zrnitost.
jediné, co ti mohu říct je, že otlučené rohy nevadí broušení. to je opravdu celé, co ti řeknu podle fotek s určitostí.
Áve Břitvě!
jediné, co ti mohu říct je, že otlučené rohy nevadí broušení. to je opravdu celé, co ti řeknu podle fotek s určitostí.
Áve Břitvě!
Břitva je krásná i zákeřná jako život - stačí nepozornost a není cesty zpět.
Dnes jsem přitáhl mramorový lapovací kámen, odhadem 25x50cm, to se bude srovnávat jedna báseň...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Bacha, kdyz budes delat vic kamenu. Poradne ho umyvej, protoze mramor je mekkej a lehce by se ti mohl odrit.
Ahoj kolegové,
tak přesně jak ukazoval srovnávání brusných kamenů, brusič na videu, srovnával kameny Adršpach na návštěvě u nás a potom na setkání v Praze. Ze srovnávání u nás mám natočené krátké video, ale nemám převaděč z *.MOV na soubor *.AVI nebo jiný přijatelný typ souborů. Pokud máte někdo takový převaděč, pošlete mi jej a rád sem toto video přidám. Navíc mi Adršpach až z Anglie přivezl krásný kus žulové desky na srovnávání kamenů. Velikost 45x37 cm.
Ještě jednou - díky.
Zdravím, Petr.
tak přesně jak ukazoval srovnávání brusných kamenů, brusič na videu, srovnával kameny Adršpach na návštěvě u nás a potom na setkání v Praze. Ze srovnávání u nás mám natočené krátké video, ale nemám převaděč z *.MOV na soubor *.AVI nebo jiný přijatelný typ souborů. Pokud máte někdo takový převaděč, pošlete mi jej a rád sem toto video přidám. Navíc mi Adršpach až z Anglie přivezl krásný kus žulové desky na srovnávání kamenů. Velikost 45x37 cm.
Ještě jednou - díky.
Zdravím, Petr.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Mas zac to te bude staat mooooooc piv.
adršpachu, ty si našeho mistra moc rozmazluješ
Břitva je krásná i zákeřná jako život - stačí nepozornost a není cesty zpět.
Prej a bude ti prano
tady píšete o lapovacích deskách ale o jaký materiál se ten brusný kámen dá srovna jde to třeba o šmirgl papír nebo jak to provádíte????