Krerak jsem se zraČil...

Radgost
admin

Krerak jsem se zraČil...

Příspěvek od Radgost »

Včera večer jsem se jal holit.
Jako tradičně jsem si ohřál v rychlovarce vodu a nalil ji do velkého hrnku do kterého jsem vložil malý a rozdělával si mydlinky.
Poté jsem z velkého horkou vodu vylil a nalil novou, vřící.
..a díle tvořil mydlinky.
Štětkou nabral pěnu a rychlými pohyby nanesl na krk a tvář.
...a parádně si spálil vše, kam jsem pěnu nanesl.

Vydržím, pravil jsem v duchu, vydržím!!!
...a oholil se.

Chyba.
Teď vypadám, od krku výše jako vařený rak a strniště mne příšerně píchá...
Počítám, že cca týden se neoholím. :twisted:
PetrS
mentor

Re: Krerak jsem se zraČil...

Příspěvek od PetrS »

Upřímné soucítění Radgoste,
vím co cítíš a znám podobné pocity. Nevím jestli to lze i po letech připisovat sem do vlákna "humor" a když tak snad jen černý. Začalo to velmi nevině. Malý pupínek na krku, do tří dnů pásový opar na krku a pravé tváři. Kdo kdy zažil, ví jak to vypadá a bolí. Tvář byla jedna velká krvavá plocha ze které se loupaly kusy živé kůže a bolest obrovská. Pásový opar (Herpes zoester) totiž jede po nervových vláknech. Hotová lepra. No a do toho zarůstající vousy, protože jsem se před tím skoro týden neholil. Nastalo dilema holit-neholit. Neholit nešlo - vousy se začaly zaněcovat. Tedy holit - ale jak. Břitva nepřicházela v úvahu - do živého masa by jen zajela. Tedy - elektrický holicí strojek. Polil jsem tvář řádným množství Ajatinu. Řval jak tur a pak to nastalo. Dokud bylo živé maso umrtvené Ajatinem, tak jsem nasadil holicí strojek a "holil". Krev a cucky kůže - prostě jatka. Strojek byl za chvíli ucpaný a uvnitř syrový karbanátek. Co vyprávět, tuto proceduru jsem musel prožít celkem třikrát, než přestala odpadávat kůže. Jizvy mám dodnes, (i když se jich už větší část po létech ztratila) jak Maorský válečník, a tak si dovedu živě představit co prožíváš. Přeji Ti brzké uzdravení.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Mushroom

Příspěvek od Mushroom »

Dobrý den přeji (a brzké uzdravení kolegovi),
jen jsem se chtěl zeptat : o čem se tu píše? Pásový opar vím, co je. Ale po oholení? Resp. po nanesení pěny? Můžu poprosit o bližší podrobnosti? Abych případně vyvaroval sebe a další nováčky..
Děkuji..
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Mushroom,
to bylo naopak. Ten pásový opar začal naprosto nezávisle na holení. Je to virové onemocnění v souvislosti s neštovicemi. U dětí se to projeví jako neštovice a u dospělých jako pásový opar. Stačí oslabený organismus a virus který jinak v těle neškodně spí se najednou probudí a napáchá rozsáhlé škody. V případě výskytu na tváři může zasáhnout i oční nerv a může dojít k oslepnutí. Projevem jsou velké plochy poškozené kůže do hloubky a pokud je to v místech kde rostou vousy, tak je neštěstí hotové. Dnes už vím, že kdyby mi to opět napadlo papulu, tak honem oholit abych ušetřil aspoň jedno utrpení. Pásový opar se totiž nedá zastavit pokud se rozjede. Ještě jsem neslyšel, že by holení způsobilo pásový opar. Proto se neboj, že by holení takovou hrůzu způsobilo.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Další rada: neholte se po výraznější fyzické námaze.
Ruka se solidně třese.

Šel jsem si zaběhat a poté, po sprše, se oholil.
Teď vypadám jak de Peirak. :roll:
Iha

Příspěvek od Iha »

Take je dulezite neholit se po prichodu z hospody, pripadne po alkoholovem dychanku. Preci jen clovek nema v tech pazourach tolik citu.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Neco podobnyho jak kolega Radgost uz vim taky akorat s tim rozdilem, ze pred sportem. Pokud se oholim a behem par hodin mam zapas tak po hokeji mam hubu a krk jak kdybych je ojel hrubym smirglem.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Pravda, jednou jsem se oholil před tím, než jsem šel do sauny. To je něco podobného.
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

Další úžasná věc je oholit se a pak jít do komory se slzným plynem :oops: oči v masce sice neslzí, ale všude, kam nedosáhne maska je potom jeden beďar vedle druhého a týden se na tvář a krk nedá sáhnout :twisted:
671 grains of diplomacy-.50 BMG
meliss2a
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meliss2a »

Au, samé bolestné zkušenosti. Tento jev lze vysvětlit tak, že kromě vousů (chlupů, vlasů, jakýchkoliv "chlupatých" pokožkových derivátů) si člověk odškrábe i svrchní odumřelé šupinky kůže - dle použité síly samozřejmě i ty živé. A jak se bezprostředně poté kůže více prokrví, začne rudnout, popř. pálit.
Mě zase jednou napadlo oholit se narychlo...po 5-ti letech výhradného používání udělátoru jménem elektrický epilátor jsem se rozhodla oškrábnout nohy žiletkou. Narychlo znamenalo nasucho, bez pěny či jen namočení. Žiletka nebyla z nejostřejších. A ruce už zapomněly, jak přiměřenou použít sílu. Výsledkem byla kůže bez chloupků, ale rudá, popraskaná, oteklá a nepěkně pálící. Poučila jsem se, už to opravdu takhle dělat nebudu :?
šimlhodiny: pondělí ráno, čtvrtek večer
ostatní na instantním komunikátoru ruského vydavatele
Odpovědět

Zpět na „Pokec o všem co za to stojí“