Vážení Kolegové a příznivci kvalitního oholení!
Po delší úvaze jsem se rozhodl napsat tento příspěvek o mé zkušenosti s krémem před a po holení od firmy PRORASO. Nedávno jsem na YOUTUBE viděl několik ukázkových video nahrávek, kde bylo předvedeno použití tohoto krému před samotným nanesení mýdla na holení.Z tohoto důvodu jsem se rozhodl tento krém vyzkoušet a proto jsem si ho objednal na UpravSe.cz za 209,-Kč. Objednal jsem si krém, který obsahuje výtažky zeleného čaje a samozřejmě také určité procento mentolu. Jelikož jsem moc nedoufal v příznivé účinky tohoto krému na pokožku a samotné holení, tak jsem k tomuto výrobku přistupoval s velikou nedůvěrou.
Postupoval jsem přesně tak, jak jsem to viděl v ukázkách na YOUTUBE. Nejdříve jsem si důkladně umyl tvář a usušil. Potom jsem nanesl na svojí suchou tvář (na UpravSe.cz se doporučuje mít mokrý obličej, ale mně se osvědčilo mít suchý obličej) slabou vrstvu tohoto krému.Po krátké době jsem ucítil silné mentolové chlazení na tváři. Samotný krém nanesený na tváři působil docela jinak než jsem očekával. Ten pocit se mi velice těžko popisuje. Krém nanesený na prstech a tváři působil suchým dojmem, ale zároveň jsem cítil, že mojí tvář silně hydratuje, napíná a vytváří na pokožce ochrannou vrstvu, která dokonale brání poškození a podráždění pokožky.Po nanesení tohoto krému vždy několik minut počkám a pak nanesu vlhkou pěnu na holení a po několika dalších minutách začínám holit svojí tvář.Pak si tvář omyji a dávám vodu po holení.
Ihned po prvním oholení jsem byl velice příjemně překvapen, jak nádherně tento krém před holením spolu s mýdlem na holení funguje. Samotný krém před holením jsem cítil na své pokožce celý den a pořád nádherně fungoval, chránil a hydratoval pokožku. Vůbec jsem nepociťoval potřebu po oholení použít vodu po holení nebo nějaký balzám.Dokonce si troufám tvrdit, že má pokožka na tváři byla v lepším stavu po holení než před holením. Absolutně vůbec nebyla podrážděná.
Jelikož jsem měl část tohoto krému i na prstech rukou, tak jsem zjistil při mytí nádobí, že v místě, kde mám na kůži tento krém nanesený se mi vůbec neodmašťuje pokožka a krém mi jí docela účinně chrání, zatímco jiná část kůže byla vysušenější.
Dále zde ještě musím napsat, že jsem tento krém před holením použil spolu s mýdlem PRORASO mentol a dále s mýdlem Barbus SPORT. Barbus jsem měl příjemně mentolový. Obě mýdla na holení s tímto krémem fungovaly velice dobře.
Jediné co mi nesedlo je použití tohoto krému po oholení místo vody po holení nebo balzámu po holení.To jsem zkusil pouze jednou a nebylo to ono.
Dle mé vlastní zkušenosti mohu tento produkt doporučit jak velice kvalitní výrobek před holením.
Děkuji Vám za pozornost.
PRORASO-PRE SHAVE CREME (PRORASO krém před a po holení).
-
Re: PRORASO-PRE SHAVE CREME (PRORASO krém před a po holení).
Díky za zkušenost. Teď ještě doplňující otázka : používáš tento krém před dalším namydlením nebo jen na začátku ?
Mě se osvědčilo před každým namydlením. Mám obě barvy, jak bílou tak zelenou a ta zelená je pak při oplachování tváře studenou vodou naprosté zmrzlé peklo. Opravdu až nepříjemně to studí a nemám to moc rád.
Když spočtu cenu tohoto produktu+mýdla, vyjde mi, že je ekonomicky rozumnější dát ty peníze do lepšího mýdla. Zajímavé, že třeba u Mühle či Klarr mám pocit jakoby už vestavěné ochrany pokožky před žiletkou což s jinými mýdly či krémy, které mám neznám.
Mě se osvědčilo před každým namydlením. Mám obě barvy, jak bílou tak zelenou a ta zelená je pak při oplachování tváře studenou vodou naprosté zmrzlé peklo. Opravdu až nepříjemně to studí a nemám to moc rád.
Když spočtu cenu tohoto produktu+mýdla, vyjde mi, že je ekonomicky rozumnější dát ty peníze do lepšího mýdla. Zajímavé, že třeba u Mühle či Klarr mám pocit jakoby už vestavěné ochrany pokožky před žiletkou což s jinými mýdly či krémy, které mám neznám.
- Slovak Boy
Musím vystkúšať!
-
Ahoj Kolegové!
Odpověď pro kolegu ggranda.
Tento PRORASO-PRE SHAVE CREME používám jenom jednou a to tak, že ho nanesu jako první vrstvu před nanesením první dávky pěny na holení. Další dávku tohoto krému již nedávám, jelikož ho cítím i dále po prvním oholení a následujícím přeholení a dále i po samotném umytí a usušení tváře. Prostě pořád cítím vrstvu tohoto krému na své tváři i po skončení holení.
Jinak se ještě také musím vyjádřit k produktům Proraso s mentolem a eukalyptem. Ten silný chladivý pocit je opravdu docela nářez. Osobně tyto produkty používám velice rád, ale když je mám použít ráno na oholení a je docela chladno v koupelně, tak raději použiji Barbus SPORT, jelikož mám také pocit, jako bych strčil svůj obličej do hromady ledu. Ale když se holím v teple, tak je použití zeleného Prorasa zase z mého pohledu velice příjemný zážitek.
Dále bych se rád vyjádřil k tomu jestli je cenově lepší použití mýdel jako jsou Mühle nebo Klarr. Mýdlo Klarr jsem nikdy nepoužíval, tak ho nemohu hodnotit. Mýdlo Mühle jsem jednou dostal jako vzorek, který mi vyšel asi na tři oholení. Dle mého názoru je to velice kvalitní mýdlo o kterém také již delší dobu uvažuji, ale když si vzpomínám, jak na mojí pokožku působilo při holení, tak jsem si nevšiml, že by dokázalo vytvořit takovou ochrannou vrstvu na mé pokožce jako PRORASO-PRE SHAVE CREME. Z mého pohledu PRORASO-PRE SHAVE CREME funguje absolutně jinak a hlavně podstatně lépe než Tebou uváděné mýdlo Mühle. Nechci se tady přít, ale takového účinku jsem si všiml pouze u PRORASO-PRE SHAVE CREME.
Děkuji Vám za pozornost.
Odpověď pro kolegu ggranda.
Tento PRORASO-PRE SHAVE CREME používám jenom jednou a to tak, že ho nanesu jako první vrstvu před nanesením první dávky pěny na holení. Další dávku tohoto krému již nedávám, jelikož ho cítím i dále po prvním oholení a následujícím přeholení a dále i po samotném umytí a usušení tváře. Prostě pořád cítím vrstvu tohoto krému na své tváři i po skončení holení.
Jinak se ještě také musím vyjádřit k produktům Proraso s mentolem a eukalyptem. Ten silný chladivý pocit je opravdu docela nářez. Osobně tyto produkty používám velice rád, ale když je mám použít ráno na oholení a je docela chladno v koupelně, tak raději použiji Barbus SPORT, jelikož mám také pocit, jako bych strčil svůj obličej do hromady ledu. Ale když se holím v teple, tak je použití zeleného Prorasa zase z mého pohledu velice příjemný zážitek.
Dále bych se rád vyjádřil k tomu jestli je cenově lepší použití mýdel jako jsou Mühle nebo Klarr. Mýdlo Klarr jsem nikdy nepoužíval, tak ho nemohu hodnotit. Mýdlo Mühle jsem jednou dostal jako vzorek, který mi vyšel asi na tři oholení. Dle mého názoru je to velice kvalitní mýdlo o kterém také již delší dobu uvažuji, ale když si vzpomínám, jak na mojí pokožku působilo při holení, tak jsem si nevšiml, že by dokázalo vytvořit takovou ochrannou vrstvu na mé pokožce jako PRORASO-PRE SHAVE CREME. Z mého pohledu PRORASO-PRE SHAVE CREME funguje absolutně jinak a hlavně podstatně lépe než Tebou uváděné mýdlo Mühle. Nechci se tady přít, ale takového účinku jsem si všiml pouze u PRORASO-PRE SHAVE CREME.
Děkuji Vám za pozornost.