Syntetické štetce

... štětky, misky a jiné propriety...
Frody

Syntetické štetce

Příspěvek od Frody »

Dobrý den mám dotaz ,jestli někdo vlastníte štetku na holení ze syntetického vlasu ? Na zahraničních forem si je mnozí chválí víc než silvertip , díky rychlému schnutí ,velké měkkosti ,ale přitom tuhosti
Vousáč

Re: Syntetické štetce

Příspěvek od Vousáč »

Jednu takovou mám, je z Francie a na rukojeti má emblém slona.
Nic víc o ní nevím.
Umělé vlákno opravdu uschne tak za cca 1-2 hodiny, ale na druhou stranu nesaje vodu
a výroba pěny z některých druhů mýdel je problematická.
Na obličeji je mnohem jemnější a příjemnější než vepříkův chlup ale to je tak všechno.
Vyrobit pěnu a obstojně nanést na obličej s trochou cviku jde.
Jako doplněk je dobrá, ale s jezevcem se nedá srovnat.
V noci slyším i vousy růst
Frody

Příspěvek od Frody »

Včera sem něco četl na zahraničních forech a neni syntetika jako synteticka , je už více generací a např. Prý muhle uz ma tak dokonala vlakna ,že pry sou jako silvertip už
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ano, ta nejnovejsi generace se jmenuje Silvertip Fibre®,
Staci to zadat do Google a ihned to vyplivne plno produktu..

http://www.muehle-shaving.com/shop/b2b/ ... 57?lang=de
Jinak taky se to da hledat pod vetou "Stetky pro vegany"

Ja osobne jsem se s tim neholil, mel jsem to jen 1x v ruce, ano, na omak je citit ze to neni jezevec, je to mnohem jemnejsi.
Zajimalo by me, kdyby nekdo z nas kdo to ma byl schopen jeden vlas z toho nafotit pod mikroskopem, pry to vypada velice zajimave, pochopitelne ze to nemuze byt nejak jednoduse hladke jako silon nebo tak :-) to je logicke. To by pak nefungovalo, to slehani peny. Vyrobce o tom tvrdil ze je to maly technicky hightech zazrak..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

To je zajímavé.
Že bych si ji dal pod stromeček?
dedek

Příspěvek od dedek »

Vážení pánové,
jak jsem již na jiném místě psal, navštívil jsem tovární prodejnu Mühle a zakoupi sobě holící soupravu Mühle Rytmo. Ochotná pracovnice mi k této soupravě nabídla dvě štětky. Jezevce, nebo syntetiku. Když jsem trochu zkoumal syntetiku - black - tak na omak se jedná o velmi, ale velmi jemný chlup. Já jsem si vybral jezevce, možná k mé škodě. Důvod snad byl jen ten, že jsem chtěl stětku trochu s efektem masáže.
Jinak k dané problematice. Na jiném místě jsem také psal, že firma Mühle vyvijí štětky ze syntetických vláken. To by nebylo nic světoborného, ale ze syntetických vláken, která mají vlastnosti jezevčích chlupů, tj. jemnost a udržitelnost vody.To se myslí firmě Mühle v plném rozsahu povedlo. Podle informace tovární prodejny, syntetika vykazují lepší vlastnosti v jemnosti chlupu (i když jsou trochu silnější než chlup jezevce), který se rovná nejlepším chlupům jezevce. Další výhoda syntetiky je v tom, že dokáže velmi exelentně našlehat pěnu a nepouští chlupy, Syntetika s vlastnostmi jezevce je další krok k ochraně zvířat, proto veganská štětka. Firma Edwin Jagger např. udělala kontrakt s Čínou na 4 tuny jezevčích chlupů. Když si uvědomíme, že průměrná štětka obsahuje asi tak 15-20 000 chlupů jezevce, pak ochranáři mají oprávněné námitky. Z tohoto pohledu bych firmě Mühle za syntetiku udělil hvězdičku. Dále se domnívám, že byl dán nový směr výroby kvalitních štetek na holení a postupem doby a dašího vývoje nebude platit, že jezevec je nejlepší. Pokrok holt nezastavíš.
břítva, dýmka a žena se nepůjčují
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Já mam štětku Muhle Silvertip Fibre®, high-grade resin black, 19 mm S (Nr. 39 K 256). Až tak moc jí nepoužívám, beru si jí na cesty, protože tolik neřeším její sušení. Oproti jezevci (silvertip badger také Muhle) je o dost měkčí, dá se použít jako erotická pomůcka. Pěnu dělá srovnatelně dobře jako jezevec, já tedy nepozoruju rozdíl. Není ale moc dobrá na holení delších vousů, kdy je potřeba pěnu dostat do nich. Překvapivě dobře dělá pěnu i z tuhých mýdel (zkoušel jsem na mýdlu Kent). Když štětku porovnám s levnou syntetikou co mam asi tak 20 let tak je to úplně jiná úroveň.

Pokud jde o ochranu jezevců tak v Číně se údajně loví na maso a jejich kůže tam nemá využití a býval to odpad než je začaly kupovat firmy ze západního světa na výrobu štětek. Přijde mi tak lepší použít čistě přírodní materiál než nějakou syntetiku. Většina průmyslu na zpracování ropných produktů a výrobu syntetických materiálů má podle mě má větší negativní dopad na životní prostředí než lov jezevců.

Velká plus oproti jezevci jsou: cena, volba pro alergiky
Frody

Příspěvek od Frody »

Koupil ,jsem si asi nejlevnější syntetiku u nas v ČR jedná se o Kent Infinity ,který na ni udajně dává doživotní garanci , tahle syntetika je vyrobena udajně z chlupu 3 generace ,což je první muhle syntetika ,dnes už muhle má 4 generaci ,ktera má být ještě jemnější , když jsem štetku chytil do rukou tak ihned si všimnete jemnosti špiček ,které vubec nebodají ,ale velké pružnosti ,jak kdyby byli trošku gumové :D ,proto se jim řiká ,že šlehají jako kanec s jemností jezevce :D napíši pár výhod a nevýhod .

+ krasně šlehá tuhé mýdlo,krém
+ vůbec sem nezaznamenal nějakou ztratu vlasu u noveho kousku
+ rychleschnoucí můžete sušit i bez stojánku nehrozí poškozeni vlasu + při cestovaní vlas nezlomíte , neohnete , velmi pružne drží stabilně svůj tvar
+ není potřeba nějak dlouho vlas máčet ve vodě
+ drží mi vyšlehanou pěnu mnohem lépe a déle než pure badger ,podstatě hrabnu do kelímku 3x zatočím a konec ,zvladne 3 faze holení u mě
+ díky pružnosti ,také krasně vyšlehate pěnu přímo na obličeji

+- žadný zápach , ihned voní po mýdle

-nerozkvete ,tudíž kdo rád pořadne štetce tak by měl zvolit pořadně silný svazek aspon 26-28 mm kent je 22 mm a je to prdítko oproti jezevčíci ,která rozkvete
-když šleháte pěnu na tváři prostě cítíte ,že to není přirodní vlas
doki

Příspěvek od doki »

Tak som podľahol tunajšej reklame na syntetické štetce a sklamal som sa. Doposiaľ som používal DM jazvec a asi sa k nemu aj vrátim. Kúpil som Muhle Black Fibre. Končeky štetiniek veľmi jemné, čo je príjemné, ale samotné vlákno na môj vkus veľmi tvrdé, štetiny sa nechcú roztvoriť, ako som zvyknutý na štetke DM. Stále sú pokope a vyšľahaná pena sa nedrží vo vnútri štetky ako mi to vyhovuje u DM. Penu šľahám priamo na tvári.
MÜHLE R89, MÜHLE ROCCA, FATIP GRANDE
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

To chce trochu času a trpělivosti.
Jezevčice se umí krásně rozvinout, to je na ní to suprovní, ale třeba takový prasečí chlup
potřebuje i 1/4 roku než se dobře zapracuje a štětka se má k světu ( jako moje ze Spokaru)

Syntetické vlákno bude taky potřebovat zvláštní péči.
Uvědom si že všechno se jenom snaží vypadat jako jezevčí chlup a kopíruje jeho vlasnosti.
Tu více tu méně.
V noci slyším i vousy růst
Odpovědět

Zpět na „Pomůcky k holení“