Domácí kalení

Odpovědět
HonzaS
Donátor

Domácí kalení

Příspěvek od HonzaS »

Návod a ukázka, jak doma s vybavením za pár Kč zakalit nástrojovou O1. Taková menší inspirace:
https://www.youtube.com/watch?v=8bunCG6 ... N4n3ERmhMA

A návod na výrobu pícky:
http://www.bladeforums.com/forums/showt ... -Forge-WIP
Radyx
admin

Re: Domácí kalení

Příspěvek od Radyx »

No dobrý, ale co výdrž na teplotě?
jiri.k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiri.k »

No, zjednodušeně řečeno, vem cihlovou drenážní trubku, ze strany do ni proraz díru a celé to zabal do Sibralu, či jak se to dnes jmenuje. Přidělej nějaké nožičky. Ohřívej PB hořákem nebo benzínovou letlampou. Kdo nevěří, ať koukne do Urob si sám ze sedmdesátých let. Na majzlík to stačí, na nůž asi taky, tenký výkovek se spolehlivě spálí, protože plamen potřebuje přebytek kyslíku, aby dobře nahříval. Není nad elektrický ohřev si myslím.
Ženy a břitvy mají jedno společné. Tupé nestojí za nic...
Darovane břitvě na zuby nekoukej.
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Zdravím...
Mám dotaz. Dá se v takové domácí pícce zakalit kromě nožů i břitva?
http://www.bladeforums.com/forums/showt ... -Forge-WIP
Materiál a benzínovou letlampu na výrobu domácí pece sice mám ale... též i pochybnosti.
Zkoušel to někdo s břitvou? A s jakým výsledkem? Nerad bych se spálil. Ne doslova ale obrazně. :mrgreen:
To nebude není tak jednoduchý, jak se zdá.
Hm...
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
HonzaS
Donátor

Příspěvek od HonzaS »

Netuším.
Nicméně, poměrně se to blíží plynové peci, kterou nám posledně ukázal/půjčil nožíř.
Ale jak říkám: blíží se to. Jak moc, to je další věc.

Nezbývá, než vyzkoušet ;)
kono

Příspěvek od kono »

...ahoj....teda co já vím,tak se břitvy na kalení ohřívaly v roztaveném olovu a před tím se ještě posypaly grafitem...má to i své opodstatnění,zaprvé,se na břit nepřichytlo olovo a zadruhé,zřejmě to pomáhalo jako prevence oduhličení povrchu...
Ládes

Příspěvek od Ládes »

kono píše:...ahoj....teda co já vím,tak se břitvy na kalení ohřívaly v roztaveném olovu a před tím se ještě posypaly grafitem...má to i své opodstatnění,zaprvé,se na břit nepřichytlo olovo a zadruhé,zřejmě to pomáhalo jako prevence oduhličení povrchu...
Ono stačí nechat víc materiálu pro konstrukci břitu-stejně to bude nutností protože jinak ti to před zanořením do chladícího média zchládne.Samo záleží na použitém materiálu. ;)
Edit:Jéžišmarjá jsem to ale debil-reaguju tady na pár let staré příspěvky...... :oops: :lol: :?
Odpovědět

Zpět na „Dílna“