Přírodní mýdlo na holení Simply Soaps

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Redysh

Přírodní mýdlo na holení Simply Soaps

Příspěvek od Redysh »

Ahoj břitevníci a bagristi,
protože mám citlivější pokožku, snažím se k holení používat pokud možno mýdla bez zbytečné chemie. Když jsem tak hledal po netu jaké čisté produkty se v Česku dají koupit, narazil jsem na přírodní mýdlo na holení s eukalyptem a levandulí Simply Soaps, vyrobené v Anglii.

http://www.ecoprodukty.cz/ecoprodukt-pr ... mply-soaps
forum_0011.jpg
forum_0012.jpg
Popis produktu byl zajímavý, tak jsem mýdlo na zkoušku objednal. Po jeho doručení a rozbalení mě nejprve zarazila jeho přírodní "vůně", která mi po pravdě vůbec nevoněla, ba naopak. Ale říkal jsem si, že vonět moc nemusí, hlavně aby se s ním dobře holilo a nedráždilo mi pokožku. Nastrouhal jsem ho tedy do plechovky od cucavých bonbónů a těšil se jak se s ním dobře oholím. K samotnému holení však vůbec nedošlo. Nepodařilo se mi totiž vůbec vytvořit z něj vyhovující pěnu. Ať jsem dělal co jsem mohl, výsledkem byla vždy velmi pórovitá pěna, kterou bych konzistencí přirovnal k pěně do koupele. Pokusně jsem ji nanesl na chlupatou paži a ona vždy do minuty zmizela jak mávnutím kouzelného proutku. A ten zbytek, který po ní zbyl, na ruce totálně zaschl. Pěnu jsem se snažil z něj vytvořit několikrát různými způsoby (suché mýdlo, zalité trochou vody, se studenou, vlažnou i horkou vodou, s vodou ze studně i s balenou vodou), ale výsledek byl stále stejný, tedy naprosto tragický. Jinak při pokusech s tvorbou pěny z toto mýdla jsem si vzpoměl na jiné, zde nechvalně známé, přírodní mýdlo s Avokádem.

Z mého pohledu tedy mýdlo na holení Simply Soaps hodnotím jako k holení naprosto nepoužitelné a nemohu ho v žádném případě doporučit ani největšímu nepříteli. Na stránkách prodejce uvádějí, že je to novinka. Takže si myslím, že anglický výrobce mýdel si usmyslel, že vyrobí také mýdlo na holení a po jeho uvaření se ani nesnažil jej vyzkoušet a rovnou ho pustil do prodeje. Jinak si neumím vysvětlit, že by nabízel tak mizerný výrobek. Mohu s klidným svědomím prohlásit, že toto mýdlo je tím nejhorším produktem na holení, se kterým jsem se zatím setkal.

Zdraví
Redysh
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Redysh dne 26 říj 2014, 17:52, celkem upraveno 1 x.
Vousáč

Re: Přírodní mýdlo na holení Simply Soaps

Příspěvek od Vousáč »

No nevím, na stránkách výrobce jsem objevil pouze jediné mýdlo na holení pro muže
a vypadá trochu jinak než to tvoje, také cenově by bylo dražší.

http://www.simplysoaps.com/shaving-soap.html

Ale u složení ingradiencí mýdla když je porovnám třeba s Calani, si nejsem jist že to není dobré tak akorát na mytí rukou.
Je tam pár olejů které dělají jakous takous pěnivost dobrou pro klasická přírodní mýdla na mytí rukou a pod.
V noci slyším i vousy růst
Redysh

Příspěvek od Redysh »

Ahoj Vousáči,
je pravda, že na stránkách výrobce holící mýdlo v tomto obalu a s úměrnou cenou není. Porovnal jsem však složení mého mýdla a toho co nabízejí Angličani a zdá se být stejné. Možná změnili grafiku obalu a nebo to je nějaká nepodařená napodobenina.

Nic to však neměmí na faktu, že toto mýdlo se k holení naprosto nehodí. Po počátečním vzteku, kdy jsem ho chtěl okamžitě vyhodit, jsem se rozhodl, že ho nějak využiji. Vydloubl jsem ho proto z plechovky a dal ho do dílny vedle solviny na mytí rukou ;)

Zdraví
Redysh
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Bylo-li by možno mi kousilínek tohoto mýdla poslat v obyčejné obálce?
Rád bych jej vyzkoušel.
Poštovné pošlu na účet.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno Radku,

nejsem prudič, ale asi než bych z toho mýdla udělal "Solvinu" tak bych kontaktoval e-shop a zeptal se na to jestli je to opravdu holící mýdlo. Anebo jestli jsi nebyl uveden v omyl. V případě, že jsi byl uveden v omyl. Zaslal bych jim mýdlo a žádal zaplacení poštovného tam i zpět a cenu mýdla.
Je bohužel fakt, že někteří prodejci vše vydávají za eko nebo za eco. Ale mýdlo prostě stojí za pr*. Hned z toho udělají mýdlo na holení. Je jedno jestli to prodává e-shop nebo někdo na fleru nebo Aukru. Je to prostě podvod. Holt se chtějí svést na vlně eko bláznění.
Možná bych se zeptal i toho Anglického výrobce jestli je to jeho práce. Pokud ano ať Ti dá návod jak na tu pěnu.

Pokud už jsi z toho udělal "Solvinu" tak už to má mýdlo i značka za sebou.

Nic na tom nemění fakt, že se člověk k tomuto obchodu již nadále otočí zády a tuto značku začne i nevědomě přehlížet. Jestli to je jinak tak klidně pište. Ale pokud mě zklame nějaká značka tak už od ní nevyhledávám nic a nic nekupuji. Mám to takhle i u obchodníků. Přeci ze sebe nenechám dělat hlupáka. Bohužel se potom točíme v začarovaném kruhu. Pak začneme hledat jiné produkty jinde a je to skoro nebo úplně stejné. Ale dobře známe, že výjimka potvrzuje pravidlo.

David
David a jeho žiletky
Redysh

Příspěvek od Redysh »

Ahoj Davide,
solvinu jsem z toho zatím neudělal, pouze jsem ho z malé plechovky od bonbónů přemístil do čistého kelímku od solviny a uložil v dílně. Zatím jsem nic nekutil, takže je zcela čisté a nepoužité k mytí rukou (tedy ani k holení, ale to bych se opakoval :P ). Pošlu Ti kousek, abys ho mohl vyzkoušet. Možná jsem jenom nešikovný a používám špatnou techniku tvorby pěny. Dnes ráno jsem se o tom přesvědčil u krému Figaro (o tom napíšu do příslušného vlákna).

Zdraví
Redysh
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno Radku,

tak přeci. Už Tě to také semlelo. Fórum dělá divy. Taky mě to dostalo.
Za vzoreček děkuji.
(pak budu mít důvod jim napsat rozhořčený dopis).

David
David a jeho žiletky
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“