Anketa - nastaveni Adjustable strojku

Odpovědět
valihrach

Anketa - nastaveni Adjustable strojku

Příspěvek od valihrach »

Mozna by zajimalo nejen me, jake nastaveni pouzivaji ostatni u strojku s promennou geometrii (Gillette Fatboy/Slim, Merkur Progress/Futur, Mergress, ???). Takze hned zacnu:

Gillette Adjustable Slim - trvale 7 z 9 (jo jde i 9, ale na pokouseni osudu mam solunu)

Prida se nekdo? Oddechove tema na predvanocni cas...
ggrand

Re: Anketa - nastaveni Adjustable strojku

Příspěvek od ggrand »

Gillette Super Adjustable, nejčastěji 4-5. 1-2 je až moc náchylný na správný úhel, 8-9 jakoby drhnul, tak nač pokoušet. Na agresivní holení mám Muehle R41. Obecně jsem neměl nijak zvlášť vyjímečné oholení z motýlkáčů. Víc mi vyhovují klasické 3 dílné víc žiletku prohýbající strojky. Staříka mám jen proto, že je to stařík (1968) :lol:
Futur jsem používal tak 1-2, výjimečně 3. Už ho ale nemám.
valihrach

Příspěvek od valihrach »

ggand: s motylky souhlas, Gillette Knack me taky neoslovil, Slim ale na vyssi cisla vyhovuje. Futur je asi o dost drsnejsi, pro me ale moc mladej takze porizovat nebudu.
NitenSenki

Příspěvek od NitenSenki »

Gillette Adjustable Slim, na první oholení 1 na druhé holení 9. Nemohu ho vynachválit nyní pokukuji po fat boy. ;)
mons

Příspěvek od mons »

U Futuru 1 až 1,5. Více mi nevyhovuje.
Bert

Příspěvek od Bert »

Merkur Futur: první holení 1, druhé holení 3 - 4. Podle toho, jak moc v pohodě mám pleť.
Frank

Příspěvek od Frank »

Gillette Adjustable Slim - většinou 7, občas u některých žiletek 5
valihrach

Příspěvek od valihrach »

Dekuji vsem za info, vypada to tak, ze u starych Gillette bylo sirsi spektrum nastaveni vcetne jemnejsiho (byla to masovka za par babek a musely vyhovet vsem), kdezto dnesni Merkury jsou de facto exkluzivni zbozi a predpoklada se, ze tech par "fajnsmekru" se s nimi nauci zachazet i kdyz jsou agresivnejsi.

Preju Merkurum stejnych 50 let funkcnosti jako svym Adjustables, ale nejak tomu moc neverim..
Frank

Příspěvek od Frank »

Když jsem zkoušel některé žiletky Wikingova testu, docela mě udivilo, že zdaleka nedosahuju tolika oholení jako Wiking, u většiny jsem žiletku vyhazoval tak po 4 oholení. Potom jsem najel druhé kolo a změnil jsem nastavení strojku ze 7 na 5, životnost žiletek se výrazně zlepšila. Když jsem si hrál dál, vyšlo mi, že 7 se hodí jen pro opravdu ostré a kvalitní žiletky jako Derby, Astra, Permasharp, Persona, Feather, Bolzano. U žiletek Tiger, Gillette, Elios a Lord bylo lepší se holit se strojkem na 5.

Máte někdo podobnou zkušenost?
Odpovědět

Zpět na „Všeobecně o holících strojcích a holení jimi“