Mýdlo z Hrochotě - Santal

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Zamčeno
Loocky

Mýdlo z Hrochotě - Santal

Příspěvek od Loocky »

Na úvod: Klobou dolů!
Jde o přírodní mýdlo vyráběné paní Zuzanou na Slovensku v Hrochoti.
Paní Zuzana má i web s dalšími mýdly a potřebami http://www.mydlozhrochote.sk

Měl jsem štěstí a dostal jsem se k poslednímu vzorku tohoto mýdla (miluji prdelky na knedlíkách, tak jsem dostal i prdelku z mýdla :lol:)

Složení mýdla:
Glycerín
Syrovátka
Jojobový olej
Aloe vera
Santalová silice

Balíček dorazil opravdu rychle (třetí den od podání). :shock: Ještě než jsem došel z pošty domů rozbalil jsem obálku. Čekal jsem že po jemné péči naší pošty bude mýdlo na kusy, ale obálka byla vyztužena kouskem tvrdého papíru a mýdlo bylo netknuté. Z obálky se na mě vykutálel malý kotouček úhledně zabalený s ručně psaným štítkem.
Záhy jsem ucítil silnou citrónovou vůni. Rychle jsem spěchal domů abych mohl mýdlo vybalit. Po vybalení mě překvapilo že vůně se kamsi poděla a mýdlo nebylo téměř cítit. Uzavřel jsem tedy kotouček do sklenice a po pár minutách byla vůně zpět :-)
ObrázekObrázek

Ačkoli jsem měl v plánu oholit se až zítra, nedalo mi to a jal jsem se holit ještě dnes :-D
Vzhledem k velikosti mýdla jsem se rozhodl pro metodu rozdělání pěny z hoblinek. Mýdlo je příjemně měkké (například mýdla Mühle jsou proti němu opravdu tvrdá). Nehtem jsem tedy uloupl několik hoblinek a namočil je do vody. Ovšem pokus o rozdělání pěny jezevčicí byl marný až mě bolela ruka. Za notnou chvíli se mi povedla vyšlehat perfektní šlehačka. Byl jsem zklamaný že pěna šla vytvořit tak špatně. :( O druhém pokusu později...
Namočil jsem tváře a štětkou nanesl pěnu. Pěna je opravdu hustá a nepadá. Můj rituál kdy nechávám působit mýdlo přežila obstojně. Na povrchu byl znát úbytek bublinek, ale vespod zůstala pěna pěkně nadýchaná. Změkčení vousů je velmi dobré a klouzavost perfektní ;-) Bohužel ta vůně téměř žádná, jen je lehce cítit Aloe. Ovšem na to jsme byli předem upozorněni, že jde neduh dávkování v této testovací várce.
S oholením jsem neměl nejmenší problém a to už žiletka dosluhuje. Strojek perfektně klouže a nezadrhává se. Po oholení na pokožce zůstal velmi příjemný pocit, žádné stahování kůže ani pálení, nebo vysoušení. Dokonce i po umytí studenou vodou pokožka příjemně klouže a "nezadrhává" se v dlaních. :-) To mi na většině mýdel vadí nejvíce, proto čas od času používám krém na holení.

K druhému pokusu o našlehání pěny: Nedalo mi to a zkusil jsem pěnu rozdělat ještě jednou. Tentokrát jsem ale uloupl několik větších kousků mýdla a namačkal na dno misky. Zakapal vodou a za půl minutky jsem začal jezevčicí šlehat pěnu. Okamžitě se na mě vyvalila pěna, z počátku velmi řídká, ale do minuty jsem měl kopec hustě našlehané perfektní pěny a navíc na dně ještě zbylo 8-)
Takže hoblinky NE, ale takto již není mýdlu co vytknout. :idea:

Konečný verdikt zní: Toto mýdlo mě opravdu příjemně překvapilo a určitě ho zařadím do svého repertoáru. Rozhodně u paní Zuzany objednám kus mýdla z další várky a pokud bude již vychytané dávkování Santalové silice, dost možná se stane mým nejoblíbenějším mýdlem :-)

Tímto bych chtěl poděkovat paní Zuzaně za poskytnutí vzorku svého mýdla a popřát hodně štěstí a úspěchů v podnikání, protože kvalitní a čistá práce se dnes jen tak nevidí.

PS: doufám že mě admin neukamenuje za založení nového vlákna. :?
"Když se muž pořeže při holení, takřka vždy použije mateřštinu." - Alberto Moravia
Radgost
admin

Re: Mýdlo z Hrochotě - Santal

Příspěvek od Radgost »

Ještě jednou a máš ban do soudného dne.
Nebudu ti to, že nemáš zakládat duplicitní témata, opakovat stále dokola.
Pokračovat možno zde: viewtopic.php?f=92&t=2156
Zamčeno

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“