Ahoj, jsem zacatecnik ale velky fanda. Od kamarada jsem nedavno dostal jednoho belgicana a od dedy kamen, ktery neumim (a bohuzel jiz ani deda) identifikovat. Je velmi jemny, podle dedy si na nem britvu uz jen dobrusoval a 'hladil' ostri. Je skoro jako mramor ale hrubost nedokazu urcit. bohuzel ani nemam mikroskop. Byl hodne spinavy, po umiti vzpada takto.
Poked by nekdo pomohl s identifikaci obou, budu rad...
Diky, Radim
pomoc s identifikaci kamenu
-
pomoc s identifikaci kamenu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: pomoc s identifikaci kamenu
Translucent Arkansas
Kolega adrspach se v kamenech nemýlí. Neznám zkušenějšího člověka
Naprosto s jeho idetifikací souhlasím. Doplnil bych, že se jedná o velice tvrdý kámen u kterého je možné dosáhnout velice jemného povrchu. Práce s ním však bývá trochu pomalá a zdlouhavá, protože mívá velice malý úběr materiálu.
Naprosto s jeho idetifikací souhlasím. Doplnil bych, že se jedná o velice tvrdý kámen u kterého je možné dosáhnout velice jemného povrchu. Práce s ním však bývá trochu pomalá a zdlouhavá, protože mívá velice malý úběr materiálu.
-
Panove, moc vam obema dekuji, moc mi to pomohlo. Sam si kazdopadne na takovy kamen netroufnu, budu tedy hledat zkusene ruce, ktere si s nim poradi
Radim
Radim
Jeste na zaver nezapomen ze ten Translucent lip lesti na ridkem oleji a nemusi byt zaruka ze udela lepsi ostri nez ten Coti. To si chce vyzkouset a rozhodnout. A kdyz to budes zkouset nak si nezamasti to Coti paklize budes kameny stridat.
-
Diky Mistre, uz sjizdim videa jak na Honing Sharpening stones...nejdriv tenhle musim ale vycistit, po rokam ne-uzivani je na nem tmavy povlak, jako zavoj a musim prijit na to jak ho setrne sundat..
Jeste jednou diky za tip!
Jeste jednou diky za tip!
Při lapování to sleze samo