Edwin Jagger Kelvin

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
nithro

Edwin Jagger Kelvin

Příspěvek od nithro »

Dovolte, abych vám představil můj mojí novou "hračku". Jedná se o holící strojek z produkce britské firmy Edwin Jagger, konkrétně o model - Kelvin, který je vyráběn exkluzivně a vyhradně pro Amazon. Je tedy k dostání právě na tomto odvšehotrošku eshopu/nákupní galerii.

Začneme stručným popisem. Jedná se o strojek složený z tří kusů - ručka, plát na který se pokládá žiletky a "krytka". Stroječek váží cca 76g. Hlava strojku vychází z klasické hlavy Mühle R89 i když není stejná, jak jsem si myslel, je trošku nižší, a trošku užší. Ručka je poměrně krátka, ještě o fousek kratší než u Merkur 34C, takže pokud má někdo radši strojky s delší ručkou, tak tenhle mu asi do ruky sedět moc nebude. Mě se s ním ovšem velmi dobře pracuje a kratší ručka u mě vyhrává díky skvělé manévrovatelnosti.

Jinak je zpracování nadstandardní. Pochromovaní, leštění je jedním slovem dokonalé. Chrom z Rolls Royce se prostě nezapře :) jako "bonus" dostanete ke stroječku balíček 5ks žiletek Derby (o ano, mám jich málo :mrgreen: )

Proč jsem si strojek kupoval? No, protože jsem už delší dobu toužil po strojku od Edwin Jagger :twisted: , ale nějak jsem si nemohl vybrat žádnou ručku, prostě se mi nelíbily. Až když jsem viděl Kelvina, byla to láska na první pohled.

Co se holení týče, zatím jsem do něj nabil pouze žiletku Feather (jen pro upřesnění, já a Feather vážně nejde dohromady), protože jsem chtěl zkusit, jestli strojek "přiostří", protože podle reakcí je stroječek poměrně jemný. Manévrovatelnosti byla skvělé, strojek byl agresivnější než Mühler R89, ale ne zas o tolik, takže tohle bude spíš otázka Featherky, takže zkusím příště nějakou standardnější žiletku a uvidíme. Časem pak budu doplňovat zkušenosti s jednotlivými žiletkami.

Obrázek

Pro případné zájemce jsem více obrázku nahrál na Dropbox - link - link - link

Za pomoc při jeho objednání a doručení do ČR patří velké díky Wikingovi, během tydne byl strojek u mě, takže ještě jednou díky!
Wiking

Re: Edwin Jagger Kelvin

Příspěvek od Wiking »

Ja jen doplnim moje 2 poznatky.
Strojek EJ mam take, ale je to ten s tou nafialovelou ruckou (imitace perletoviny)
Konkretne k tomuto modelu Kelvin musim rict, ze ma mnohem KRATSI rucku nez ten muj. Nemeril jsem to o kolik cm je to mene, ale pocitove je to velky rozdil. Pro me osobne by byla tahle rucka asi kratka.. takze tento model Kelvin je doporucenihodny jen pro ty muze kteri maji radi kratke rucky...

No a pri porovnani pri holeni s Mühle R 89 musim skutecne rici, ze Mühle je decentne jemnejsi... ale EJ mi prijde velmi vyvazeny.. ani moc jemny, ani moc agresivni. Takovy absolutne zlaty stred.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Slovak Boy

Příspěvek od Slovak Boy »

Mne tento strojček pomohol zohnať práve Wiking. A páči sa mi veľmi. Je hodne agresívnejší ako Muehle. A je skutočne ešte kratší ako Merkur 37/34C. No šikovne sa ním dá oholiť. Nosím ho na na cesty.
nithro

Příspěvek od nithro »

Jake ti v nem sedi ziletky, at se muzu inspirovat? Ja zatim zkousel Feather, Perma Sharp a Gillette 7 O'Clock Super Stainless. Zatim je nejlepsi Perma Sharp.
nithro

Příspěvek od nithro »

Musím se kolegové podělit se svou zkušeností se zákaznickým servisem společnosti EJ, na začátku července jsem se s Kelvinem holil a při čištění a uklízení jsem si všiml, že na ručce, v místě kde je vyvýšený obvodový kruh pro logo EJ se mi "odloupl" kousek chromu. Docela mě to překvapilo, neb EJ je znám svým precizním zpracováním. Ale říkal jsem si, že jsem možná jenom já nešika, že jsem s ručkou někde nešikovně "třisknul".

Červíček ale hlodal a hlodal a tak mi to nedalo a napsal jsem zákaznické podpoře přímo přes online chat na stránkách EJ. Jelikož byl protějšek online, vysvětlil jsem mu, co se stalo a jestli by šlo poslat ručku na kontrolu k nim, případně pak na "přechromování" či jinou opravu. Slečna/paní byla velmi milá a předala mi instrukce jak postupovat (jen doplním, že jsem strojek nekupoval přímo u nich, ale přes Ludwiga na německém Amazonu). V návodě stálo, vyfotit, popsat závadu, přiložit prodejní doklad pro ověření a poslat na e-mail.
Ludwig byl tak hodný, že dohledal doklad k nákupu, ten nakonec prý ani nebylo potřeba, jak mi řekla další slečna/paní, která celou věc dořešovala, jen je zajímalo, kde jsem strojek koupil, protože svoje zboží si poznají, i tak mu ale děkuju.

E-mail jsem posílal v pátek a hned v pondělí ráno mi psala slečna/paní, že se moc omlouvá, že taková závada se sice velmi zřídka, ale může stát, když se např. dostanou k sobě moc blízko ručky, že chrom sice přilne, ale ne úplně tak jak by měl (no, budu jí věřit, tohle není moje parketa), že se moc omlouvá a že mi posílá ihned novou ručku poštou :shock: wow, řekl sem si, protože tohle jsem nečekal.

Ručka ke mě dorazila ve stejný týden v pátek, precizně zabalené a jako pozornost jsem dostal vzoreček z řady s vůní santalového dřeve. Kdo zná a ví, jak balí vzorečky EJ, dokáže si představit, pro zbytek doplním, že se jedná o malé plastové "leporelo", na jedné jeho části je přilepený krém a z druhé strany je pak přilepená krabička s balzámem po holení. Obojí je vyrobeno v EU, jak se píše na obale, takže hádám, že si to EJ nevyrábí sám, neb tím by se zajisté pochlubil, vůně je ale velmi, velmi podobná té, od Mühle, takže je možné, že vítr vane z Reichu...

Pro úplnost doplním fotku "oloupané" ručky :)
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“