Dobrý den všem.
Jsem tu nový, otevřely se mi netušené obzory a děkuji za tohle fórum.
Rád bych vás požádal o několik rad. Omlouvám se, zřejmě tu již podobných odpovědí zaznělo mnoho, snad bude administrátor shovívavý.
Holil jsem se v životě lecčíms (mimo břitvy). Přes první bagry jsem se na dlouho ustálil ve vodách vícebřitů (či jak to nazýváte). Elektrické strojky jsem měl dva ale nějak mi nepřirostly k srdci. A skončil jsem tam, kde jsem začal , tedy u bagru na obyčejnou žiletku. A to mne celkem baví. Je to plastový Wilkinson a také jeho žiletky. Zde jsem se dočetl, že existuje výrazně lepší holení. Kvalitnější strojek a rovněž žiletky. Proto jsem se rozhodl investovat do nové výbavy a posunout úroveň mého holení o kus dál. Holím se jednou za dva, spíše tři dny. Nevím jestli zvolit agresivnější či jemnější strojek. Nevím hlavně, co si pod tím přesně představit. Který by mohl být vhodnější? Z čistě designového hlediska mne zaujaly například strojky Mühle R41, ale spíš E.J., třeba Edwin Jagger DE87811 Octagonal DE Razor.
Taky se učím šlehat pěnu. Mám štětku z kance z DM a krém Weleda. První pěnu tak nějak ušlehám ale napěnit se s ní podruhé už nezvládnu, musím dodat krém. Je to tak v pořádku?
To je asi zatím vše.
Děkuji a pěkný den,
Olda
EDIT Radgost
Změnil jsem název příspěvku tak, aby korespondoval s položenou otázkou.
Tvorba pěny z krému Weleda
Re: Tvorba pěny z krému Weleda
Já jsem teda taky začátečník, ale pokud se ti zdá že je pěny málo, musíš už na první napěnění dát víc krému. Já si do misky vytlačím asi tak 2 cm, a vlhkou štětkou začnu šlehat. Poté postupně přidávám vodu dokud není pěna bez bublinek.
Nedávno jsem řešil podobný problém s výběrem nového holicího strojku. Já chápu agresivitu takto: Málo agresivní strojek má celkem dost schované ostří takže je kumšt se jím pořezat, ale zato nebere úplně dohladka, takže jedeš ještě podruhé a potřetí a pokožka je tomu přiměřeně podrážděná. Na agresivním strojku máš výraznější pocit ostří, jakoby lépe zabírá, ale stačí chvilka nepozornosti...
Zdravím nově příchozího,že by také známého ? Úpatí Naklethi - Č. Krumlov ?
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Děkuju za odpovědi.
To znamená, že agresivním strojkem budu na hladko po jednom tahu?
Jeje, ahoj Bobe
To znamená, že agresivním strojkem budu na hladko po jednom tahu?
Jeje, ahoj Bobe
Naposledy upravil(a) Oldas dne 22 dub 2016, 20:06, celkem upraveno 1 x.
Na to by spíše mohl odpovědět někdo, kdo agresivní strojek používá. Za sebe mohu říct, že s neagresivní Muhle R 108 se oholím buď na pohodu a výsledek trochu drhne, nebo dohladka ale s podrážděním. Taky už se rozhlížím po něčem dalším, uvažuji o Merkuru C37.
Tak přesně takhle to mám s tím Wilkinsonem. Dnes v něm zkusím zelenou astru a uvidíme jestli dojde ke zlepšení.
Snad se tu vyjádří ohledně agresivních strojků ještě někdo.
Snad se tu vyjádří ohledně agresivních strojků ještě někdo.
Kluci, je zde i tlačítko hledat a pokud ho použijete, tak kuk
viewtopic.php?f=69&t=1638&hilit=agresivn%C3%AD
a je tu celé vlákno, kde pokud Vám po prostudování nebude něco jasné, tak můžete vesele diskutovat a od některých členů tam najdete i slušný seznam strojků dle agresivity
viewtopic.php?f=69&t=1638&hilit=agresivn%C3%AD
a je tu celé vlákno, kde pokud Vám po prostudování nebude něco jasné, tak můžete vesele diskutovat a od některých členů tam najdete i slušný seznam strojků dle agresivity
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Aha, díky
Tak jsem to pročetl a udělal si jasněji. Na "jednu pěnu" hladký nebudu. R41 se řadí k těm nejagresivnějším, takže tudy asi ne. Zůstávám tedy u E.J. Ten Octagonál se mi zamlouvá, tak se po něm porozhlédnu.
Díky všem.
Tak jsem to pročetl a udělal si jasněji. Na "jednu pěnu" hladký nebudu. R41 se řadí k těm nejagresivnějším, takže tudy asi ne. Zůstávám tedy u E.J. Ten Octagonál se mi zamlouvá, tak se po něm porozhlédnu.
Díky všem.
Zamykám pro duplicitu.