EDIT: Upravil jsem název vlákna a čas od času sem budu přidávat nové úlovky strojků.
Ahoj,
nedávno jsem získal holicí strojek Wilkinson sword Sticky vyrobený v Anglii zhruba v 60. letech. Konstrukce strojku je v kombinaci plastu a kovu, hmotnost je zhruba 58g a délka 10 cm. Hlava strojku je trochu širší než u jiných strojků motýlkové konstrukce a schová celou šířku žiletky.
Zatím mám za sebou tři oholení se zelenou Gillette 7 O'clock a asi to bude na čas můj oblíbený strojek. Nemám moc s čím srovnávat, ale strojek se mi nezdá přiliš agresivní, ale přesto krásně bere.
Michalovy strojky
Michalovy strojky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) lahcim dne 06 srp 2016, 20:26, celkem upraveno 2 x.
Re: Wilkinson sword Sticky
Krásny zbierkový kus. Len tak ďalej
G Fatboy Rhodium G2, G 40's Superspeed (Ink-DeltaEcho), G Rocket, G Super Adjustable V2, ATT M2+SE1, Rockwell 6S, G Tech, G Slim Adjustable L2+J4, G Aristocrat, G Red Tip B3, Muhle R41, Merkur 34C & 37C,Edwin Jagger IVCSR, Fatip piccolo
no rozhodně se s tím muselo holit o hodně lépe, než s tím plasťákem co vyrábějí dnes ...
V noci slyším i vousy růst
A není to náhodou tím kdo vlastní wilkinsona nyní? Není to náhodou stejný majitel jako gilette? Alespoň mi to tak připadá.
Za život už jsem sbíral spoustu věcí - od pohledů, telefonních karet přes reklamní propisky a teď to vypadá, že mě postihla nová mánie a to sbírání holicích strojků. Už jich pár mám, teď přibyl tento, další kousek je na cestě a pár dalších mám vyhlédnutých.
No, tak se s námi poděl o nějaké jejich fotky
Až bude víc času, tak nějaké strojky nafotím a pochlubím se. Možná založím vlákno "Michalovy strojky" ať je to tam hezky pohromadě.
Re: Michalovy strojky
Dalším nedávno pořízeným strojkem je single edge strojek Schick Adjustable Razor. Zajímavý je způsob výměny čepelek, kdy se z boku do strojku zasune trn cartrige a do strojku se vsune nová žiletka. Strojek jsem vyčistil a je připraven na holení, ale nejdřív bych rád sehnal nové žiletky. U těch, který byly u strojku netuším jak byly skladovány a nerad bych riskoval nějaké problémy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.