Péče o pokožku pod vousy

Odpovědět
Rdousifousy

Péče o pokožku pod vousy

Příspěvek od Rdousifousy »

Zdravím zdejší vousáče. Chtěl bych poprosit o tip na nějaký přípravek pro péči o pokožku, trápí mě totiž osichajici kůže pod vousy, čímž jsem trpěl i jako holobradek, ale tehdy bylo řešení jednoduché - stačil jakýkoliv krém. Jenže namažte si to na vousy... Kůže pak samozřejmě odpadáva, takže to na mém oblečení vytváří efekt lupů. Jak to řešíte vy, pokud tím někdo z vás taky trpí?
Uton

Re: Péče o pokožku pod vousy

Příspěvek od Uton »

Přípravků pro vousáče je mnoho a každý si asi musí vyzkoušet to správné co mu bude sedět jak složením, tak třeba i vůní. Doporučuji vyzkoušet nějaký olej na vousy, sérum, případně balzám. Tyto výrobky většinou obsahují bambucké máslo, kokosový olej, včelí vosk, vitamíny a další složky. Ty vousy hydratují, změkčují a pečují o pokožku pod nimi, která má při plnovousu tendence svědit a být více vysušená.

Já měl teď vousy dole, ale už se zase nechávám zarůst. Mám doma pár olejů na vousy a jsem spokojen, jen cena je vyšší. Hledám nějakou levnější alternativu a objevil jsem u Avonu pleťový olej a hydratační pleťový olej. Tak chci vyzkoušet, jestli by se to nedalo využít jako náhradní alternativa. Cenovka je asi o 50% nižší jak u olejů na vousy.
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Nebudu zakládat další vlákno, protože odkaz který tady dávám se částečně týká i péče o pokožku
pod vousy.
Narazil jsem na docela pěkný díl z celé řady instruktážních videi, navíc v češtině a dobře okomentované.
Doufám, že dotyčný není členem našeho fóra, což by bylo "nošení břitev do holičství" , ale pokud není - měl by se jim stát.

V noci slyším i vousy růst
Petr111

Příspěvek od Petr111 »

Ahoj Rdousifousy,
já mám s krémy ne úplně dobrou zkušenost, hlavně v zimě. Navíc při mohutnějším plnovousu je tato možnost v podstatě nemožná.
Ze své zkušenosti mohu doporučit olej. Ano, je trošku dražší, ale funguje i na moje skoro lupy :| pod vousy.

Cenově to nikoho nezabije, jelikož se nanáší minimální množství jen kapaátke, narozdíl od krému :D

A navíc, i ty nejkvalitnější se dají sehnat ve velmi různých cenách. Například Master Mind BeBop olej stojí u výrobce na stránkách 949,- Korun, ale mají jej například tady https://www.simplesmile.cz/olej-na-vous ... usy-50-ml/ a tam stojí jen 750. No a 50 ml mi vystačilo na skoro celý rok a je po lupech :lol:
Dej potom vědět, jak Ti to dopadlo

Petr 111
Charlie81

Příspěvek od Charlie81 »

Měl jsem podobný problém začervenání, svědění, loupající se kůže pod vousy. Zkoušel jsem krémy oleje a výsledek stejný, byl jsem už rozhodnutý že se oholím, nakonec mě zachránila návštěva lékárny a zkušená lékárnice. Bylo mě doporučeno tohle: https://www.benu.cz/ducray-kelual-ds-sa ... vorby-lupu zároveň ještě od stejného výrobce jemný šampon pro běžné mytí. Neuvěřitélná úleva už po prvním použití, do týdne pokožka zhojéná a dále se problémy neopakují. Ten jemný šampón používám denně, ten proti tvorbě lupů 1 - 2x týdně
Odpovědět

Zpět na „Péče o kníry, bradky a vousy vůbec“