PannaCrema - Italska mydla na holeni

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
badys

PannaCrema Nuávia Blu - mýdlo od holícího boha

Příspěvek od badys »

EDIT Wiking:
Slouceno Badysovo puvodni tema testu jednoho mydla pod celkove tema PannaCrema - Italska mydla na holeni
Povidani o teto firme zde: - viewtopic.php?f=92&t=2802&p=34998#p35004
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vážení kolegové,
dnes bych Vám rád představil nové mýdlo v mé malé sbírce. Jelikož měl badys svátek, tak poprosil svou ženu, že by si rád ke svátku nadělil mýdlo italské výroby PannaCrema Nuávia Blu.
Hodně jsem váhal nad objednáním, jelikož výrobce vyrábí pouze 2 vonné verze Blu a Rossa, které patří dle diskuzí na zahraničních fórech mezi nejsilnější a dlouhotrvající vůně, které vůbec existují a navíc se nejedná o vůbec jednoduché vůně, ale o klasickou “parfumářskou pyramidu” složených vůní
http://www.pannacrema.com/img/cms/piram ... blu-EN.png
(vůně zakázkově namíchali francii), které zpravidla nezvládám a pořizovací cena také patří k velmi drahým - 55€, ale už není účtováno poštovné, které platí výrobce a mýdlo zasílá společností Fedex.
Zkušenosti majitelů tohoto mýdla byly jednoznačně vynikající a zpravidla mýdlo umístili ve svých sbírkách na první místo, pak dlouho nic a pak vše ostatní a velice zjednodušeně popsali i vůně:
Blu – levandule s vanilkou
Rossa – spíše orientální vůně
Takže jsem se rozhodl mýdlo Blu objednat. To co přišlo, předčilo mé očekávání:
Balení:
krásná pevná krabička, ve které byla vložena v hedvábném papíře ručně malovaná keramická miska s mýdlem a kartičkou s mým jménem – poděkování za nákup, lehký návod k použití. Na keramické misce ze spodní strany je samolepka, kde je mimo jiné i složení mýdla.
Vůně:
neumím dost dobře popsat, je silná, ale velice příjemná, voní mne i všem ostatním, kterým jsem dal přičichnout, každý tam opravdu mimo jiné cítí hlavně tu levanduli, každému se vůně líbila.
holení a po holení:
naprosto excelentní, pěním pouze na tváři – rozdělání pěny, rychlé, pěna je bohatá, příjemná a změkčení vousů se skluzem fakt nemá chybu. Ženě rozdělávám pěnu v misce ani tam není připomínek. Jedna drobná připomínka by se našla – mýdlo je hnědé a po rozdělání pěny není pěna sněhobílá, ale je lehce do barvy slonové kosti a pokud nemáte obličej dobře omytý a máte ručníky zářivě bílé, tak zbytky mýdla nadělají lehké skvrny, které ale není problém vyprat.
Po holení pocit jednoznačně fantazie – pleť krásně hydratovaná, nikde vůbec žádné stahování a podráždění. Vždy jsem měl nějaké drobné potíže kolem koutků úst – teď se prostě nic nekonalo. Mýdlem jsem se oholil 3x vždy ve dvou průchodech pro a proti a při třetím holení jsem zariskoval a ne jedné straně krku jsem zkusil přejet proti srsti asi 7x, tzn. 6x už bez mýdla a podráždění bylo velmi nepatrné, které bylo do 10 minut pryč. Po opláchnutí ledovou vodou není nutné používat VPH, nicméně ze zvyku používám německý Tüff sensitive (zelený), téměř neparfemovaný a ještě 2 hodiny po holení cítím lehkou vůni mýdla.
Výrobce deklaruje, že mýdlo může být až 3 fázové tzn. Před holením změkčuje vousy, poté usnadňuje výborným skluzem a ochranou pohodlné holení bez podráždění a po holení je možné zbytek pěny ze štětky, nebo misky použít jako balzám po holení, ale to jsem nedal, to by mne pak možná ta vůně mohla začít vadit.
Někteří uživatelé na fórech psali, že mýdlo začali používat i jejich manželky, nejen kvůli vůni, ale právě kvůli skvělým vlastnostem po holení a ano můžu potvrdit, že takto to dopadlo i u nás doma. Má žena odložila svůj levandulový krém Meissner-tremonia a používá PannaCrema a nejen pro holení, ale včera si vzala svou syntetickou štětku a po rychlém nabrání trošky mýdla do štětky si udělala masáž svého obličeje a byla náramně spokojená.

Shrnutí:
mám celkem dohromady 11 mýdel a krémů a jednoznačně mýdlo PannaCrema obsadilo 1 místo, nicméně nevýhody se najdou.
1 někdo nemusí zvládat silnou vůni + jenom výběr ze 2 vůní a neexistence „light“ vůně
2 neexistence refill náplně
3 možnost nákupu pouze u výrobce
4 u vůně Blu není pěna sněhobílá, mne to nevadí, u Rossa tento problém není
5 cena? Já nevím vlastnosti jsou natolik excelentní, že nákupu vůbec nelituji a mýdlo si koupím jednoznačně znovu, ale já bych bral, kdyby výrobce zařadil i jedno provedení jen lehce parfemované.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Vinci

Re: PannaCrema Nuávia Blu - mýdlo od holícího boha

Příspěvek od Vinci »

Ďakujem za peknú recenziu ;) , mám si čo priať na Vianoce. Neskúsiš nabudúce rossa? Tá by skôr lákala mňa.
G Fatboy Rhodium G2, G 40's Superspeed (Ink-DeltaEcho), G Rocket, G Super Adjustable V2, ATT M2+SE1, Rockwell 6S, G Tech, G Slim Adjustable L2+J4, G Aristocrat, G Red Tip B3, Muhle R41, Merkur 34C & 37C,Edwin Jagger IVCSR, Fatip piccolo
badys

Příspěvek od badys »

Děkuji za pochvalu recenze. Provedení Rossa bych asi nedal, já prostě orientálním vůním (ani jídlům :? neholduju)
Ale každopádně co jsem četl na fórech, tak dost lidí si koupilo vůně obě a jsou nadšení, ale zdálo se mne, že náklonnost k Blu trochu převažuje.
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Bob76

Příspěvek od Bob76 »

Tož gratuluju k výběru,vypadá to mýdlo velmi dobře,složení také výborné.Jen by mne kluci zajímalo,kolikrát denně se holíte,že máte tolik mýdel ? :D Já mám "jen " cca 5-6ks mýdel a při holení 2x týdně ,to mám zásobu na pár let /alespoň 10let/ :-)
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
MartinB

Příspěvek od MartinB »

Také děkuji za pěknou recenzi-zvlášť za detail složení,je to pro mě inspirace a musím uznat, že vsechny složky dávají smysl.Výrobce se vyzná.
Ta cena je extrémní, ale je to krásný výrobek dotažený k dokonalosti - dovedu si to představit jako luxusní dárek.

Nechápu ale to použití jako balzám?
Sebelepší mýdlo je pro pokožku zátěž a rozdíl mezi špičkovým a nekvalitním mýdlem je menší zlo vs větší zlo, tak si to neumím představit.
"Kdo spěchá, dřív umře..." Martin B.
valentin75
Donátor

Příspěvek od valentin75 »

Ešte tak zhruba pred dvoma rokmi sa mydlo Panna Crema predávalo zabalené v mastnom papieri za thruba 8 € .
Palo
Wiking

Příspěvek od Wiking »

PannaCrema - Italska mydla (popr. spise kremy) na holeni

Dobry den.

Dnes bych tu chtel alespon trosku predstavit jednu italskou remeslnou mydlarnu jmenem PannaCrema.

Odkaz: http://www.pannacrema.com/en/ Stranka je v italstine a anglictine.

Panna znamena v italstine slehacka a crema je krem. V nazvu vlakna jsem napsal "mydla", i kdyz jsou to konzistenci spise pastova mydla az kremy na holeni. Ta hranice mezi tim je opravdu tenka.

Ze Italie ve vyrobe techto polotvrdych mydel hraje celemu svetu prim, neni zajiste treba dodavat. Ze drtiva vestina techto mydel je mandlova (vune) je take pomerne zname.

PannaCrema sla vsak jinou cestou.

LIBANESE: A base of cedarwood, with smoky notes. Warm, intense, aromatic, woody, smoky, sweet

FUMO DI LONDRA: Base notes of oak moss, with a very smoky scots pine. An enveloping scent, intoxicating and very intense.

LABDANO: The Labdanum is a resin that, with the heat of the sun, exudes from bushes of Cistus Ladanifer and Cistus Creticus. The smell is woody but sweet and rich at the same time, like a typical Mediterranean herbal tonic liquor.

VETIVER: With notes at the same time warm, woody, dry and balsamic, the vetiver fragrance is probably the closest to the "barber smell".

LAVANDOTTO: A perfect herbal blend of lavender and bergamot. Lavender has antidepressant and calming properties, while bergamot is a mild anesthetic that can soothe minor shaving cuts.

Co vim tam byla vyrabena jeste verze AMOMUM, NAMASTE a SAN FRANCESKO. A to zajiste neni vsechno.

Z techto mydel jsem nikde zadne nemel a jelikoz se jiz delsi dobu nevyrabi, tak asi uz nikdy mit nebudu.

Balena byla ta mydla takto: http://up.picr.de/13536296cd.jpg tedy tak jak to je v Italii u mekych mydel na holeni velmi rozsirene, (zabalene jako kostka masla ve voskovem papire nebo celofanu) a cena byla tak kolem 10€

Nekdy v polovine roku 2016 vsak doslo k vyrazne zmene.

Firma zacala vyrabet 2 typy mydel. Jsou balena v krabickach.
~ Nuavia - http://www.pannacrema.com/en/11-nuavia
~ Pure2o - http://www.pannacrema.com/en/12-pure2o

Zasadni rozdil je tam nejenom v cene Nuavia za 55€, Pure2o za 13€ ale take ve slozeni. Ty drazsi jsou ciste veganska, bez pouziti zivocisnych tuku, ty levnejsi jsou z hoveziho loje.

Slozeni tech mydel tady nikde nemam skladem, ale firma se chvali velmi "kratkym a cistym" slozenim. To je chvalyhodne. A to jak to drazsi, tak to levnejsi, oba 2 typy jsou slozenim na velmi vysoke urovni. Take co se na zahranicnich holicich forech pise, doposud jsem necetl ani sluvko kritiky. vsichni jsou s temito mydly ( a byli i s temi verzemi co se uz nevyrabi) velmi spokojeni.

Sehnatelnost techto mydel v CR nebo v Nemecku mi zatim neni znama.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
badys

Příspěvek od badys »

když jsem před nákupem načítal informace, tak receptury nebyly úplně shodné, tuším že u Nuávia není kaolín, ale základní receptura se kopírovala. U Nuávia je větší objem mýdla o necelou třetinu + poštovné v cenně mýdla v hodnotě asi 16€ tak jsme asi na 38€ v porovnání se základní cenou staré verze PannaCrema vzhledem k objemu. K tomu ta keramika a dárkové balení a ona ta cena potom není 5x, pokud to mýdlo neprodávají v mém městě, abych ušetřil za poštovné. Nicméně to nic nemění na faktu, že to mýdlo opravdu drahé je.
O tom, že končí, jsem zatím nic nezaznamenal a budu doufat, že to nebude pravda, ale tu starou recepturu jsem na jejich stránkách už ani při nákupu neviděl a zase stavět byznys na jednom výrobku ve dvou vůních......to prostě nemůže fungovat.
Wiking

PannaCrema - Italska mydla na holeni

Příspěvek od Wiking »

Test mydla PannaCrema - Pure2o Vetiver

Odkaz: http://www.pannacrema.com/en/pure2o/71- ... tiver.html

Kolega Horejs byl tak laskav a poskytnul mi vzorek tohoto mydla. Dekuji Ti jeste 1x.
Sice jsem uz nejaka mydla na holeni s vetiverem mel ale tohle je trosku jine.

Moje dosavadni vetiverova mydla mela spise jen silnou vetiverovou vuni, ale vune tohohle mydla je mnohem komplexnejsi.

Abych to nemusel vypisovat, zkopiruji jednoduse popis vyrobce:

Head notes are citrusy: Orange, Lemon, Listea Cubea, Green note.
Middle notes are spicy: Ginger, Lavender, Jasmine, Clove.
Bottom notes are woody: Cedarwood, Vetiver, White musk.

Takze krome vetiveru jeste asi 10 dalsich vonnych komponentu. Vuni hodnotim jako pomerne komplexni , stredne silnou a velmi zdarilou, i kdyz bych nerekl ze v ni vetiver az tak vyrazne prevlada aby se mydlo muselo jmenovat "Vetiver".. mohlo mit klidne nejaky jiny poetictejsi nazev, jak tomu byvalo drive zvykem.

Oholeni s timto mydlem bylo absolutne fantasticke, penivost relativne dobra, a veskere dalsi vlastnosti jako zmekceni, klouzavost, stabilita peny naprosto fenomenalni.
Taktez pocit na tvari po oholeni BEZ POUZITI VPH je naprosto super, zadne stahovani, nic..

Tohle polotrvrde mydlo je jednoduche na vyslehani peny a ja jej muzu opravdu co nejlepe doporucit.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
PetrJ
Kontaktovat uživatele:

Re: PannaCrema - Italska mydla na holeni

Příspěvek od PetrJ »

Na mýdle PannaCrema Nuàvia Blu je podle mé zkušenosti výjimečná snadnost přípravy pěny. Je totiž velmi, velmi měkké a výborně pění, takže nabrání dostatečného množství do štětky a příprava pěny už snad ani nemůže být jednodušší a rychlejší. Složení je vynikající, stejně jako změkčení vousů a ochrana (ani s parfémem jsem neměl problém). Mýdlo ubývá hodně pomalu.

Menší výhradu mám k balení. Keramický kelímek je totiž sice luxusní, ale kvůli jeho křehkosti a váze (zvlášť když je plný) dávám přednost praktičtějšímu plastovému. A mýdlo mi nepřišlo (navzdory tvrzení výrobce) vhodné na ošetření kůže po holení. Hlavní důvod, proč bych si už dnes toto bezpochyby prvotřídní mýdlo nekoupil znovu, je ale příliš vysoká cena (55 € včetně dopravy), která podle mě neodpovídá jeho přínosu.

Na obrázku níže je vlevo PannaCrema Nuàvia Blu v plastovém kelímku od mýdla Speick Men Active, vpravo je původní keramický kelímek.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“