Ahoj,
coby novacek v mokrem holeni, vyziskal jsem od kolegy z jeho rodinnych zasob strojek nezname znacky. Je po jeho otci, predpokladam, ze starsiho data vyroby, ale nemam zadne informace. Strojek je bez loga, sroubovaci, hlava s uzavrenym hrebenem a sroubovaci rukojet je plastova.
Jedine "oznaceni" je na vrcholku zavitu, takove "B" nebo mozna "8".... ? Netusil byste nekdo, co je to za strojek?
Fotky na Googlu, aby mohly byt dostatecne velke:
https://photos.app.goo.gl/LzoF8wXapXrOyV0T2
Identifikace strojku - prosim o pomoc
Re: Identifikace strojku - prosim o pomoc
Dobrý večer kolego Komar1981,
Ten Váš strojek pokud má na spodní straně napsáno Soluna tak je to český strojek Soluna.
Pokud ne tak je to čínská kopie.
Strojek znám a je mírně agresivní. Je dobrý, ale na mě moc jemný.
Pokud se pamatuji tak se vyráběl i jako Gillette.
Přeji pěkný večer David
Ten Váš strojek pokud má na spodní straně napsáno Soluna tak je to český strojek Soluna.
Pokud ne tak je to čínská kopie.
Strojek znám a je mírně agresivní. Je dobrý, ale na mě moc jemný.
Pokud se pamatuji tak se vyráběl i jako Gillette.
Přeji pěkný večer David
David a jeho žiletky
Hlava strojku vypadá jako ze strojku Gillette Tech, ale podle fotek z internetu má originál na spodní části logo výrobce.
Diky za nazory, panove.
Ja tu prolezl "bagrovou" cast fora, jestli nezahlednu neco podobneho. Rikal jsem si, ze to bude nejaky bezny levny cesky/cssr strojek, ale nenasel jsem praveze vubec nic.
Pridal jsem jeste par detailnich fotek, napr. rozebraneho strojku, nikde zadny napis, resp. pouze dva: vespod na jedne strane pismeno N a na opacne strane cislici 4.
Celkove je to slusne zpracovane, jak kovove casti, tak i rucka z plastu. Ziletka v tom krasne sedi, pri utahovani je pekne na miste diky presnym tvarum hlavice, jestli je tohle Cina, tak se soudruzi docela pochlapili (kdyz to porovnam s tim, co tu nekteri kolegove ukazuji za vytvory).
Treba se najde nekdo, kdo mel nebo ma podobny. Jsem docela zvedavy, co je to zac.
Ja tu prolezl "bagrovou" cast fora, jestli nezahlednu neco podobneho. Rikal jsem si, ze to bude nejaky bezny levny cesky/cssr strojek, ale nenasel jsem praveze vubec nic.
Pridal jsem jeste par detailnich fotek, napr. rozebraneho strojku, nikde zadny napis, resp. pouze dva: vespod na jedne strane pismeno N a na opacne strane cislici 4.
Celkove je to slusne zpracovane, jak kovove casti, tak i rucka z plastu. Ziletka v tom krasne sedi, pri utahovani je pekne na miste diky presnym tvarum hlavice, jestli je tohle Cina, tak se soudruzi docela pochlapili (kdyz to porovnam s tim, co tu nekteri kolegove ukazuji za vytvory).
Treba se najde nekdo, kdo mel nebo ma podobny. Jsem docela zvedavy, co je to zac.
Ahoj Komar1981,
jak pise lahcim, hlava je nejaka noname kopie Gilette Tech. Oholit se s tim urcite da (kdyz vymenis tu desnou tlapku za cokoliv treba i hlinikoveho), na me je moje kopie Lord malo agresivni a original hlavu jsem nezkousel, protoze mi na ni kvete pokoveni a pod nim samozrejme buji koroze. Spis uz jen kousek pro sberatele; na pravidelne holeni myslim klasicka Soluna udela stokrat lepsi praci.
Prikladam narychlo obrazky: nalevo kopie Lord, napravo original hlava s nepuvodni tlapkou:
https://uloz.to/!FegHzs08lWyX/strojky-zip
jak pise lahcim, hlava je nejaka noname kopie Gilette Tech. Oholit se s tim urcite da (kdyz vymenis tu desnou tlapku za cokoliv treba i hlinikoveho), na me je moje kopie Lord malo agresivni a original hlavu jsem nezkousel, protoze mi na ni kvete pokoveni a pod nim samozrejme buji koroze. Spis uz jen kousek pro sberatele; na pravidelne holeni myslim klasicka Soluna udela stokrat lepsi praci.
Prikladam narychlo obrazky: nalevo kopie Lord, napravo original hlava s nepuvodni tlapkou:
https://uloz.to/!FegHzs08lWyX/strojky-zip
Ahoj, Valihrachu,
diky za obrazky! 1Je to uplne to stejne, co ten Gillette. Strojek je opravdu hodne jemny, holeni s nim je prima pohoda, mnohdy az moc pohoda. Takze jsem nejprve zkusil pritvrdit pomoci cepelek Feather. To bylo o neco lepsi, ale ted mam doma asi tri dny strojek Fatip a to je uplne neco jineho. Takze z "dedecka" se stane strojek na cesty asi.
diky za obrazky! 1Je to uplne to stejne, co ten Gillette. Strojek je opravdu hodne jemny, holeni s nim je prima pohoda, mnohdy az moc pohoda. Takze jsem nejprve zkusil pritvrdit pomoci cepelek Feather. To bylo o neco lepsi, ale ted mam doma asi tri dny strojek Fatip a to je uplne neco jineho. Takze z "dedecka" se stane strojek na cesty asi.
Gratuluju k porizeni Fatipu, jsou to krasne masinky. Soucasne strojky obecne mi prijdou lepe obrobene a finisovane (strojek na ziletky je dneska v kategorii luxusni zbozi), osobne ale zustavam u vintage Solun (muj prvni a 20 let jediny strojek) a Gilette Adjustables (pouzival otec a dedecek); sentiment je mrchapes. To jen pro inspiraci; treba prijde cas vymenit "dedecka" za "lepsiho dedecka".
https://uloz.to/!tgR5RmrVAZHd/dedci-jpg
https://uloz.to/!tgR5RmrVAZHd/dedci-jpg
Ty strojky jsou moc pekne, taky se nehodlam "dedy" zbavovat. Ledaze by jej chtel kolega, ktery mi ho dal, z nejakeho duvodu zpet. Ten Fatip, to je uplne neco jineho, ikdyz treba u me ukladani cepelky do hlavy - to maj u zrovna u toho stareho strojku krasne vyresene, o tom zadna.