Na začiatok chcem pozdraviť všetkých bŕitevnikov aj bŕitevnice.
Už veľmi dlhu dobu sem chodím a čítam rôzne príspevky, snažím sa niečomu priučiť a zároveň obdivujem .
Dlhé roky mám v hlave myšlienku , že si kúpim britvu a vyskúšam holenie s ňou. Ale nikdy som nebol rozhodnutý , že áno už to chcem.
No teraz som sa nedávno rozhodol, že áno prišiel ten čas a ja si chcem naozaj kúpiť britvu a všetko čo k tomu patrí aby som mohol vyskúšať.
Najskôr som rozmýšľal , že si kúpim staršiu- lacnejšiu britvu aby som veľa neinvestoval. Neskôr ma napadla myšlienka , že by som si mohol kúpiť britvu novu , ale nie veľmi drahú. Po niekoľkých výmenách súkromných sprav (prosil som o radu) som si objednal toto : http://www.revisor-solingen.de/index.ph ... 000-detail no obchodník neodpovedá ani po tom ako som mu opakovane napísal email.
No a teraz po zväzovaní som rozhodnutý , že by som si chcel zadovážiť niečo ( britvu) čo nemá každý, niečo čo by ma chytilo za srdce. Pozeral som aj na japonské britvy na ebayi hľadám- skúmam ale najhoršie na tom je , že sa nevyznám. Moja predstava je , že som ochotný radšej trošku viac priplatiť a kúpiť niečo pekné - kvalitné - praktické.
A preto som sa rozhodol vás všetkých - skúsených poprosiť o typ - radu !!!!
Neviem presne napísať akú britvu chcem , ale viem , že ju naozaj chcem !!!!
Prosba o radu skúsenych.
Re: Prosba o radu skúsenych.
Pokud chceš originál, tak si ji třeba můžeš nakonfigurovat u Koraata, tam to určitě nebude sériovka. Sériově vyráběných má jen pár a zbytek je na zakázku. Má skladem i nějaké nevyzvednuté.
viewtopic.php?f=37&t=2476&p=35191&hilit=Koraat#p35191
http://www.koraat-knives.at/english/seite16.html
viewtopic.php?f=37&t=2476&p=35191&hilit=Koraat#p35191
http://www.koraat-knives.at/english/seite16.html
Dakujem moc krat su tam naozaj pekne kusky
Udivuje mě,že u Revisoru nestojí o zákazníka,někde už to psal kolega Wiking,že k vůli tomu zrušil i hromadnou objednávku.U Korata nešlápneš vedle,jinak něco třeba levnějšího Ebay nebo zase dražšího Ralf Aust či Thiers Issard /Le Dandy/ břitva.Vybrat si musíš sám,je to zkrátka srdcová záležitost,každému dle jeho chuti a možností.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Ralf Aust jsem kupoval zde https://rasiermesser-manufaktur.de/Rasiermesser/ poprvé v životě z ciziny neznalý jazyka strachu jsem měl na rozdávání a pomocí překladače jsem to zvládnul a jsem spokojený
Kent BLK4,Kent KDSR3,Mühle R89 Twist,Mühle Vivo Plum Treewood Pure Badger,Dovo Black 101581, Ralf Aust 5/8" Rasiermesser mit Rundkopf, Jezevčice prům. 28 medový Ovangkol PS
Ty jo ten Korat to jsou pěkný kousky umět břitvu dobře nabrousit jdu do nějaký z nich
Kent BLK4,Kent KDSR3,Mühle R89 Twist,Mühle Vivo Plum Treewood Pure Badger,Dovo Black 101581, Ralf Aust 5/8" Rasiermesser mit Rundkopf, Jezevčice prům. 28 medový Ovangkol PS
Všetkým moc krát ďakujem za rady !
Mám dojem , že značka SOLINGEN hrá prvé husle na trhu , ale ja mám chuť - zálusk si zadovážiť niečo iné nezvyčajné.
Pozná niekto japonské značky ?
Naozaj sa nevyznám a preto mám obavu aby som nekúpil blbost a preto prosím skúsených - tých čo sa vyznajú o radu!!!!
Mám dojem , že značka SOLINGEN hrá prvé husle na trhu , ale ja mám chuť - zálusk si zadovážiť niečo iné nezvyčajné.
Pozná niekto japonské značky ?
Naozaj sa nevyznám a preto mám obavu aby som nekúpil blbost a preto prosím skúsených - tých čo sa vyznajú o radu!!!!
Opravdu doporučuji se před koupí první břitvy třikrát nadechnout a počáteční nadšení zkrotit.
Jako první břitvu doporučuji pořídit si nějaký standartní kousek.
To proto, aby, pokud náhodou zjistíš, že holení břitvou není pro tebe, tvé prvotní nadšení příliš finančně nebolelo.
Pokud po čase zjistíš, že tě toto holení vzalo u srdce, můžeš mezi břitvami vybírat co hrdlo ráčí.
Jako první břitvu doporučuji pořídit si nějaký standartní kousek.
To proto, aby, pokud náhodou zjistíš, že holení břitvou není pro tebe, tvé prvotní nadšení příliš finančně nebolelo.
Pokud po čase zjistíš, že tě toto holení vzalo u srdce, můžeš mezi břitvami vybírat co hrdlo ráčí.
Pred kúpou som sa nedýchaval viac ako tri krat a už som sa rozhodol objednal.
Teraz budem čakať co príde
Teraz budem čakať co príde
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
podle typu foceni tipuju, ze jsi kupoval na ebay od jisteho prodejce ze Svedska. neznam sice tuto konkretni znacku britvy, ale muzu ti zarucit, ze pokud uvadel britvu jako shave-ready, tak doopravdy bude. uz od nej par kousku mam a i kdyz cizimu brouseni spise neverim, on dela fakt skvele ostri. strasne prijemne na tvari. parkrat isem si s nim psal o kamenech, ktere pouziva jako finisery a rika, ze ma J-naty a eschery na finis a vybira je pocitove ke kazde britve.
david
david