Dobrý den kolegyně, kolegové,
chtěl bych Vám představit značku produktu Alverde nebo Alterra.
Je to značka drogistického řetězce Rossmann (www.rossmann.cz). Alterra
Drogistická skupina DM má zase Alverde.
Ale mýdla jsou to sejná.
Osobně chodím do drogerie Rossmann v Polsku.
A teď o řadě kosmetiky Alverde.
Rossmann se snaží, aby tato řada byla v souladu s přírodou. Takže využívá biologického zemědělství a také lesního sběru produktů.
V této řadě nepoužívá agresivní chemie. Snaží se, aby všechny produkty byli veganské (pouze tyto značky).
Testování kosmetiky neprobíhá na zvířatech, ale na lidských dobrovolnících.
Barviva : ty se v této řadě nepoužívají.
Konzervanty: ty se také nepoužívají.
Takže to znamená, že kosmetika se musí rychle využít po otevření. Všude kde jsem koukal na Alverde nebo Alterra tak tam bylo 12 měsíců od otevření spotřebovat.
Což si myslím není špatné.
Co bych Vám chtěl představit..... nakoupil jsem si mýdla na tělo značky Alterra. V Čechách je to značka Alverde.
Složení je stejné. Jen ten obal je jiný.
Představím Vám mýdla Alterra Olive, verbena se zázvorem, růže,levandule.
Dělají se samozřejmě ještě jiné vůně, ale bohužel ty jsem v prodejně nenašel. Dělají se ještě vůně levandule, santalové dřevo, konvalinka,granátové jablko,med, pomeranč, měsíček lékařský a jako doufám poslední je bez vůně a to jen s přírodními rostlinými oleji.
V přepočtu mýdlo 100 gramové stojí v Polsku 12 Kč.
Mýdlo jsem zkoušel při běžném provozu:)
Takže můžu říci (napsat), že mi vyhovovalo. Nebylo by fér jej srovnávat s dražšími mýdly nebo home mýdly . Prostě i když je to mýdlo o dobrém složení, je to masovka.
Jako první co jsem udělal bylo, že v prodejně jsem prohnal mýdla webem https://www.codecheck.info a když tam bylo tak jsem studoval. Když ne tak jsem doma nafotil a doplnil informace.
Na konci ještě dodám odkaz na velké fotografie https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
David
mýdla na tělo Alterra, Alverde z prodejny Rossmann
mýdla na tělo Alterra, Alverde z prodejny Rossmann
Naposledy upravil(a) david_ul dne 08 zář 2018, 09:45, celkem upraveno 3 x.
David a jeho žiletky
Re: mýdla na tělo Alterra, Alverde z prodejny Rossmann
Mýdlo Alterra Rose
Je to mýdlo s vůní růže.
Je tam příznivé složení:
https://www.codecheck.info/kosmetik_koe ... ersion.pro
Velikost balení je: 8 .5 cm x 5.5 cm x 3.2 cm toto je velikost krabičky.
Samotné mýdlo je v krabičce volně ložené a velikost je 7.5 cm x 2 cm.
Barva je taková starorůžová.
Vůně je opravdu přírodní. Není to chemicky podpořené. Takže vůně je lehká, ale nikoliv slabá.
Na samotném mýdle je vyražené logo Alterra naturkosmetik.
Tento poznatek jsem mohl zjistit až časem..... Ale dle mého mi vydrží mýdlo 15 až 20 dní. Ve studené vodě pění méně než v teplé. Mýdlo dělá hodně pěny v měkké vodě. Vůně z mýdla vydrží tak max 5 hodin. Je cítit tak lehce. Není to nic vtíravého.
Osobně vůně s růží nemusím, ale potřeboval jsem vyzkoušel tuto vůni, abych mohl napsat reference.
Co napsat. Mýdlo jsem skladoval v suchém prostředí a v koupelně jsem jej měl na drátěném držáku na mýdla. Takže jsem jej držel mimo vodu. Za celou dobu mýdlo neprasklo.
Nepočítám, když mi spadlo, to se otloukly rohy, ale nebylo to moc dramatické. To by se stalo i u mýdla za dvě stovky. Je to prostě mechanická závada.
Vysušená kůže: u mě po vykoupání tímto mýdlem jsem nic takového nepocítil.
Je to mýdlo s vůní růže.
Je tam příznivé složení:
Barva je taková starorůžová.
Vůně je opravdu přírodní. Není to chemicky podpořené. Takže vůně je lehká, ale nikoliv slabá.
Tento poznatek jsem mohl zjistit až časem..... Ale dle mého mi vydrží mýdlo 15 až 20 dní. Ve studené vodě pění méně než v teplé. Mýdlo dělá hodně pěny v měkké vodě. Vůně z mýdla vydrží tak max 5 hodin. Je cítit tak lehce. Není to nic vtíravého.
Osobně vůně s růží nemusím, ale potřeboval jsem vyzkoušel tuto vůni, abych mohl napsat reference.
Co napsat. Mýdlo jsem skladoval v suchém prostředí a v koupelně jsem jej měl na drátěném držáku na mýdla. Takže jsem jej držel mimo vodu. Za celou dobu mýdlo neprasklo.
Nepočítám, když mi spadlo, to se otloukly rohy, ale nebylo to moc dramatické. To by se stalo i u mýdla za dvě stovky. Je to prostě mechanická závada.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Mýdlo Alterra verbena se zázvorem
Je to mýdlo s vůní verbeny a zázvoru.
Co je to verbena: je to rostlina sporýš.
Jejím domovem je Amerika. Vůně je po citrónu.
Je tam příznivé složení:
https://www.codecheck.info/kosmetik_koe ... Ingwer.pro
Barva je taková zelenkavá.Má to barvu jako rozmačkamý zázvor. Zeleno žlutá.
Vůně je opravdu přírodní. Není to chemicky podpořené. Takže vůně je zde intenzivní. Štípne do nosu.
Tento poznatek jsem mohl zjistit až časem..... Ale dle mého mi vydrží mýdlo 15 až 20 dní. Ve studené vodě pění méně než v teplé. Mýdlo dělá hodně pěny v měkké vodě. Vůně z mýdla vydrží tak max 5 hodin. Je cítit tak intenzivně zázvor.
Samotné sprchování čí koupání s tímto mýdlem.... osobně bych mýdlo používal v době podzimu až jara. A důvod...mýdlo jak je tam zázvor tak prohřeje při koupání. Kůže reaguje se zázvorem. A to vytváří teplo. To je to samé jako zázvorový čaj. U této položky bych se zastavil. Asi bych nedoporučil časté používání mýdla se zázvorem. Časté používání zázvoru pro člověka není úplně zdravé. Zázvor podporuje větší funkci ledvin a jater. A proto bych doporučil tak mýdlo střídat každý měsíc jiné.
Osobně mi toto mýdlo moc voní.
Je to mýdlo s vůní verbeny a zázvoru.
Co je to verbena: je to rostlina sporýš.
Jejím domovem je Amerika. Vůně je po citrónu.
Je tam příznivé složení:
https://www.codecheck.info/kosmetik_koe ... Ingwer.pro
Barva je taková zelenkavá.Má to barvu jako rozmačkamý zázvor. Zeleno žlutá.
Vůně je opravdu přírodní. Není to chemicky podpořené. Takže vůně je zde intenzivní. Štípne do nosu.
Tento poznatek jsem mohl zjistit až časem..... Ale dle mého mi vydrží mýdlo 15 až 20 dní. Ve studené vodě pění méně než v teplé. Mýdlo dělá hodně pěny v měkké vodě. Vůně z mýdla vydrží tak max 5 hodin. Je cítit tak intenzivně zázvor.
Samotné sprchování čí koupání s tímto mýdlem.... osobně bych mýdlo používal v době podzimu až jara. A důvod...mýdlo jak je tam zázvor tak prohřeje při koupání. Kůže reaguje se zázvorem. A to vytváří teplo. To je to samé jako zázvorový čaj. U této položky bych se zastavil. Asi bych nedoporučil časté používání mýdla se zázvorem. Časté používání zázvoru pro člověka není úplně zdravé. Zázvor podporuje větší funkci ledvin a jater. A proto bych doporučil tak mýdlo střídat každý měsíc jiné.
Osobně mi toto mýdlo moc voní.
Naposledy upravil(a) david_ul dne 08 zář 2018, 09:42, celkem upraveno 1 x.
David a jeho žiletky
Je to mýdlo s vůní olivy.
Co je to oliva: je to plod olivovníku.
Jejím domovem je středozemí Evropy.
Je tam příznivé složení:
Barva je taková zelenkavá.Má to barvu jako hodně světlá oliva. Zeleno žlutá.
Vůně je opravdu přírodní. Není to chemicky podpořené. Takže vůně je zde jemná a kulatá.
Tento poznatek jsem mohl zjistit až časem..... Ale dle mého mi vydrží mýdlo 15 až 20 dní. Ve studené vodě pění méně než v teplé. Mýdlo dělá hodně pěny v měkké vodě. Vůně z mýdla vydrží tak max 2 hodin. Je cítit tak jemně oliva.
Vysušená kůže: u mě po vykoupání tímto mýdlem jsem nic takového nepocítil. naopak kůže je lehce mastná.
Toto mýdlo by se hodilo na sluneční dny. Aby tělo bylo alespoň trochu promazáno.
Co je to oliva: je to plod olivovníku.
Jejím domovem je středozemí Evropy.
Je tam příznivé složení:
Barva je taková zelenkavá.Má to barvu jako hodně světlá oliva. Zeleno žlutá.
Vůně je opravdu přírodní. Není to chemicky podpořené. Takže vůně je zde jemná a kulatá.
Tento poznatek jsem mohl zjistit až časem..... Ale dle mého mi vydrží mýdlo 15 až 20 dní. Ve studené vodě pění méně než v teplé. Mýdlo dělá hodně pěny v měkké vodě. Vůně z mýdla vydrží tak max 2 hodin. Je cítit tak jemně oliva.
Vysušená kůže: u mě po vykoupání tímto mýdlem jsem nic takového nepocítil. naopak kůže je lehce mastná.
Toto mýdlo by se hodilo na sluneční dny. Aby tělo bylo alespoň trochu promazáno.
David a jeho žiletky
Je to mýdlo s vůní levandule
Je tam příznivé složení:
Barva je taková modro fialová .Má to barvu jako hodně tmavá fialka.
Vůně je opravdu přírodní. Není to chemicky podpořené. Takže vůně je zde jemná a kulatá. Řekl bych, že moc nevýrazná.
Tento poznatek jsem mohl zjistit až časem..... Ale dle mého mi vydrží mýdlo 15 dní. Je to tím, že levandule mi voní a tak mydlím víc a častěji Ve studené vodě pění méně než v teplé. Mýdlo dělá hodně pěny v měkké vodě. Vůně z mýdla vydrží tak max 4 hodin. Je cítit tak jemně nevtíravě.
Je tam příznivé složení:
Barva je taková modro fialová .Má to barvu jako hodně tmavá fialka.
Vůně je opravdu přírodní. Není to chemicky podpořené. Takže vůně je zde jemná a kulatá. Řekl bych, že moc nevýrazná.
Tento poznatek jsem mohl zjistit až časem..... Ale dle mého mi vydrží mýdlo 15 dní. Je to tím, že levandule mi voní a tak mydlím víc a častěji Ve studené vodě pění méně než v teplé. Mýdlo dělá hodně pěny v měkké vodě. Vůně z mýdla vydrží tak max 4 hodin. Je cítit tak jemně nevtíravě.
David a jeho žiletky