Gillette do koša, kúpa britvy :)

Všeobecné dotazy na břitvy
Odpovědět
ondro28

Gillette do koša, kúpa britvy :)

Příspěvek od ondro28 »

Gillette do koša, kúpa britvy :D
Zdravím vás som tu nový no dosť som si toho tu už preštudoval ešte nezaregistrovaný, dospel som k tomu že už ma nebaví kupovať žiletky a množiť plasty v koši, keďže mám rád výzvy a klasické veci chcel by som si zadovážiť svoju britvu ktorá už čosi vydrží aj na viacej rokov a taktiež príslušenstvo k tomu . Dosť kladné recenzie a skúsenosti som tu zbadal na Thiers Issard , dole pridávam link modelov ktoré ma zaujali a zároveň by som chcel vedieť čo mi k nim poviete či je to dobrý výber / voľba . Pozeral som aj britvy značky Böker jednu pridám aj od nich. Ešte na záver, chcel by som sa opýtať či by ste mi vedeli poradiť odkiaľ ju kúpiť, slovenské stránky veľmi nemám zmapované len české ktoré som videl tu na fóre.
Linky :

https://www.luxusni-holeni.cz/detail/th ... 5-8-black/
https://www.luxusni-holeni.cz/detail/th ... 5-8-black/
https://www.luxusni-holeni.cz/detail/bl ... rd-britva/

Za rady a odpovede vopred ďakujem, Ondrej . ;)
PetrS
mentor

Re: Gillette do koša, kúpa britvy :)

Příspěvek od PetrS »

Vítej Ondro mezi námi,

Velikost 5/8 a dutý výbrus je dobrá volba.
Obě Břitvy Issard jsou skoro stejné a liší se jen v názvu, jinak čepele a střenky jsou prakticky identické. Kvalita dobrá, zpracování jemné a tovární ostrost si ověříš až Ti přijde.
Böker má též klasicky kvalitní Břitvy z dobrého materiálu a s ostrostí je to stejné jako u Issardu.

Protože po rozhodnutí se pro určitou velikost čepele, je další vybírání Břitvy především srdeční záležitostí, tak si vem tu svoji. Všechny tři Krásky jsou si rovnocenné, proto vybírej podle svých pocitů a srdce. Stejně už máš vybráno a jen sis chtěl nechat potvrdit, zda sis nevybral špatně a tak se neboj a sáhni po té své - je to ta pravá.

K Břitvě budeš potřebovat další vybavení, jako je mýdlo, dobrá štětka a obtahovací řemen. Nabídka mýdel se tu probírala a určitě zde najdeš inspiraci. Na obtahovací řemen se můžeš podívat sem a určitě si vybereš.

Holení Břitvou je odlišné od jiných holení, ale když si jej začneš vychutnávat, tak je to relaxační záležitost a dost výrazně návyková v dobrém slova smyslu.

8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
ondro28

Příspěvek od ondro28 »

Ďakujem za skorú reakciu ;) chcel by som sa opýtať k tým remeňom nikde som tam nevidel cenu, a vedel by si mi doporučit nejakú dobru štetku na holenie ?
ondro28

Příspěvek od ondro28 »

Na stránke píšu že britva je pripravená k holeniu no niekde na fóre čítam že ju treba aj prebrúsiť na kameni niekde zas že stačí ju prejsť na remeni tak ako to teda je ?
Bob76

Příspěvek od Bob76 »

Většina břitev se musí pořádně nabrousit před prvním holením, vyzkoušíš sám ,jak se ti bude ostrost zdát.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
cactuszlm

Příspěvek od cactuszlm »

ondro28 píše: 25 srp 2019, 20:25 Na stránke píšu že britva je pripravená k holeniu no niekde na fóre čítam že ju treba aj prebrúsiť na kameni niekde zas že stačí ju prejsť na remeni tak ako to teda je ?
Ahoj Ondro

Osobne vlastním Thiers Issard Special Coiffeur 5/8 Black a prišla mi celkom pekne naostrená tých 5-6 holení vydržala pak začala škubať, samozrejme mojou vinou na začiatku sa rýchlejšie zatupí kým vychytáš uhol a techniku. Za mňa je určite super voľba ako cenovo tak aj kvalitou.
FerencH

Příspěvek od FerencH »

To: cactuszlm.
Ahoj, pro zajímavost a jistě by to zajímalo i ondro28 který má o ni zájem.. 8-)
• A v průběhu těch prvních 5-6 ti holení jsi s tím chodil normálně na řemen? Nebo jsi jej tehdy ještě neměl a holení bylo bez použití řemenu a čekal jsi na řemen…
• A s tím související dotaz.. Kdy jsi ji nechals prvně brousit? Po těch 5 ti holeních nebo až mnohem dále?
F
cactuszlm

Příspěvek od cactuszlm »

FerencH píše: 27 srp 2019, 13:17 To: cactuszlm.
Ahoj, pro zajímavost a jistě by to zajímalo i ondro28 který má o ni zájem.. 8-)
• A v průběhu těch prvních 5-6 ti holení jsi s tím chodil normálně na řemen? Nebo jsi jej tehdy ještě neměl a holení bylo bez použití řemenu a čekal jsi na řemen…
• A s tím související dotaz.. Kdy jsi ji nechals prvně brousit? Po těch 5 ti holeních nebo až mnohem dále?
F
Ahojte ... kupoval som remeň zároven s britvou Herold of Solingen plus štetku penu a kamenec ... prvé holenia nebolo treba na remeň bola celkom ostrá aspoň na mňa ... síce rez vlasom by asi nedala ale prvé holenie prebehlo hladko dokonca len s pár malými škrabancami .. ako náhle už začala britva škubať tak som sa s ňou prestal holiť v podstate niekedy koncom februára som prešiel na bager .. nedokázal som si zatiaľ nájsť toľko času aby som ju dal na kameň ... pár krát som ju obtiahol aj na remeni jak začala škubať ale chce to cit a dobrý odhad kedy je to to pravé orechové .. momentálne mám britvu "naolejovanú" a odloženú v púzdre kým nájdem chuť a čas sa s ňou vyhrať
ondro28

Příspěvek od ondro28 »

Zdravím chcel by som upraviť môj posledný príspevok v mojej téme : viewtopic.php?f=71&t=3243
a zmeniť ho takto :

Tak objednávka hotová :) , po veľmi dlhom rozhodovaní a špekulovaní som si vybral túto krásku :

https://www.ostrebritvy.cz/britva-5-8-t ... k-plastic/

bol to vo mne veľký vnútorný boj :D nevedel som sa dlho rozhodnúť medzi Böker King Cutter a Thiers Issard no nakoniec to bude Thiers Issard ;) .Trošku ma zneistilo čo som čítal na stránke predajcu citujem : ´´Břitvy Thiers Issard mají plnědutý výbus, nejsou tedy vhodné pro první holení delších či tvrdých vousů a vlasů, naopak jsou jako finišerky určeny pro závěrečnou fázi holení.´´ no potom mi bolo vysvetlené že to tak celkom nieje a môže sa používať aj na prvé holenie a berie to pekne :) . Neobyšiel som ani majstra PetraS teším sa na jeho remeň na ktorý sa neviem dočkať ako aj na britvu a hlavne na to prvé holenie po ktorom dúfam že nebudem vypadať ako Freddy Krueger :D .
Na záver veľká vďaka všetkým za cenné rady tak ako aj celému fóru je tu neskutočne veľa užitočných vecí o ktorých som sa nemal šancu dozvedieť informácie ktoré mi veľmi pomohli, a hlavne vďaka PetrS za tvoje rady a čas :) .
Po holení napíšem ako som dopadol :)

Ďakujem s pozdravom Ondrej
JHWS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JHWS »

Moje první holení absolvuji vždycky břitvou s klínovým, anebo polodutým výbrusem. Potom se napařím a holím dutou břitvou. Když jsem se holil dutou hned napoprvé, byl jsem hodně dořezaný. Ale proti gustu - žádný dišputát!
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“