Tak máme nového adepta na břitevníka.
Včera jsem se svým 15. letým synem pochodoval po marketu a podívavše se synovi pod nos jsem konstatoval, že je čas zakoupit pro něj holení. Nabídl jsem koupi klasického dvojbřitu.
Vzápětí mi ovšem odpověděl, že žádný dvojbřit nechce, že se samozřejmě bude holit břitvou.
...a na vánoce mám o starost méně.
Vstanou noví břitevníci...
-
Re: Vstanou noví břitevníci...
No výborně!!!
(15ti letý? To je asi věk kdy se normálně začíná, já se začínal holit ve 14 ale to už jsem chodil rok jako Yetti, bradku a knír, no, vypadal jsem strašně )
(15ti letý? To je asi věk kdy se normálně začíná, já se začínal holit ve 14 ale to už jsem chodil rok jako Yetti, bradku a knír, no, vypadal jsem strašně )
-
- admin
Já se tuším taky prvně holil ve 14. letech.
-
Já s holením začínal taky asi v tomhle věku. Jen jsem si prošel celou cestu od elektrických strojků různých konstrukcí přes žižletky a tehdy první dvoubřity a nic mne neumělo oholit. Pak jsem se dostal na prázdninách u dědy na slovensku k břitvě po pradědovi, vyzkoušel a ono EJHLE! Naprostá spokojenost a tak začalo martyrium škemrání, žebrání a vyjednávání, až jsem tu břitvu z dědy vymámil a holím se s ní dodnes!
671 grains of diplomacy-.50 BMG
-
- mentor
Blahopřeji Radgoste.
To je jeden z nejkrásnějších pocitů, když se syn potatí. A Ty jsi jej chtěl "odbýt" nějakou škrabkou když má doma takový vzor. Tátu co se holí Břitvou. Je to nádherné a opravdu chlapské rozhodnutí. Když zná rizika holení Břitvou a má dost odvahy se do toho pustit taky, tak už je to hotový chlap. Do všeho jej jako taťka můžeš zasvětit, jen odvahu musí najít sám v sobě a tak se z chlapců stávají muži. Vyřiď pozdravení, přání pevné ruky a dobrého ostří. Zdravím, Petr.
To je jeden z nejkrásnějších pocitů, když se syn potatí. A Ty jsi jej chtěl "odbýt" nějakou škrabkou když má doma takový vzor. Tátu co se holí Břitvou. Je to nádherné a opravdu chlapské rozhodnutí. Když zná rizika holení Břitvou a má dost odvahy se do toho pustit taky, tak už je to hotový chlap. Do všeho jej jako taťka můžeš zasvětit, jen odvahu musí najít sám v sobě a tak se z chlapců stávají muži. Vyřiď pozdravení, přání pevné ruky a dobrého ostří. Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
-
Je vždy dobré vychovávat si následovníky, jsem potěšen že se tvůj synátor odhodlal k tomuto kroku.
Ze srdce blahopřeji jemu i tobě.
Ze srdce blahopřeji jemu i tobě.
Non est viri timere sudorem
-
- mentor
Tak a ted to mas Radgoste ted se budes mydlit o svoje nadobicko nejen se zenou, ale i s mladym. Jakou chces pro nej britvu?
-
Pro začátek snad nějakou 4/8", až se naučí základy tak si může pořídit i něco širšího
671 grains of diplomacy-.50 BMG
-
- mentor
Kdepak by se netrpělivé mládí spokojilo se 4/8, když táta používá velikou. To bude chtít přinejmenším 7/8 a hned taťkovi ukázat, že to zvládne Přeci není žádné malé mýdlo na holení.
Možná bude nejlepší aby si sám vyzkoušel pár kousků z tátovy sbírky, a co mu nejlépe sedne, tak podle toho se rozhodne. Stejně je to krásný pocit, uvádět další generaci do života dospělých. A při tom stále zůstáváme kluci. Zdravím, Petr.
Možná bude nejlepší aby si sám vyzkoušel pár kousků z tátovy sbírky, a co mu nejlépe sedne, tak podle toho se rozhodne. Stejně je to krásný pocit, uvádět další generaci do života dospělých. A při tom stále zůstáváme kluci. Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
-
- admin
Dostal 5/8 Dovo Carpe Diem.adrspach píše:Tak a ted to mas Radgoste ted se budes mydlit o svoje nadobicko nejen se zenou, ale i s mladym. Jakou chces pro nej britvu?