Prosím admina, pokud jsem netrefil téma, nebo se tu už řešilo a nevšiml jsem si toho, aby ho přesunul na správné místo. Pokud je všechno v pořádku muže tuto prosbu smazat.
Už v samotném dlouhodobém testu žiletek Viking píše, že v různých strojcích vydrží žiletka různě. S tímto souhlasím a rád bych přispěl svojí zkušeností: Holil jsem se se strojkem merkur 42C - (malý těžký stojek) a použitou žiletku jsem zkusil dát do shavety (za 100kč s 10 fejkovejma žiletkama, který ale paradoxně holili lépe jak tygr ) a ještě jsem na tom udělal 2 oholení. zdá se mi teda že ten sklon který v bagru žiletka drží není moc ideání.Tak jsem to začal porovnávat, ale už se serioznější shavettou a opravdu mi to tak sedí. Porovnávali jste výdrž žiletky v bagru vs shavetě? Které bagříky svírají podle vás dobré úhly? Jaké máte zkušenosti?
Různé náčiní, různá výdrž žiletek
-
Re: Různé náčiní, různá výdrž žiletek
Podľa manuálu k holiacim strojčekom muhle https://www.muehle-shaving.com/Shop/out ... yRazor.pdf by mal strojček na tvár dosadať pod 30 stupňovým uhlom. Zatiaľ som sa nestretol, že by iný výrobca okrem muhle túto hodnotu udával. Podľa mňa sa táto hodnota u každého typu strojčeka líši, nakoľko každý má svoju geometriu. A podľa mňa práve tento uhol má vplyv na životnosť žiletky. Ale potom tvrdenie, že slant, ktorý žiletku skrúti a tým pádom ju "spevný" predĺži životnosť žiletky. A teraz z praxi: väčšinou na holenie používam muhle R89 a síce strojček žiletku ohne, ale ju "nespevní". Čiže u mňa v muhle R89 vydrží žiletka 3, lepšia 4, horšia 2 oholenia. Ale potom používam motýlik Rockwell Model T a ten žiletku aj spevní a to je úplne iné holenie. V porovnaní s R89 to aj počuť, že žiletka v ňom "sedí" inak. Osobne mám pocit, že mu viac sedia normálne alebo horšie žiletky. S Feather žiletkou bolo pre mňa holenie dosť nepríjemné. Inak mám aj Merkur 37C slant, ale nemám pocit, žeby predĺžil životnosť žiletky. Možno +1.