Yaqi 30mm Large Size Knot White Resin Handle Synthetic Hair Tuxedo Knot Men Shaving Brush

... štětky, misky a jiné propriety...
Odpovědět
david_ul

Yaqi 30mm Large Size Knot White Resin Handle Synthetic Hair Tuxedo Knot Men Shaving Brush

Příspěvek od david_ul »

Dobrý den kolegyně a dobrý den kolegové,

Nabízím Vám k přečtení další recenzi na holící štětec Yaqi 30mm Large Size Knot White Resin Handle Synthetic Hair Tuxedo Knot Men Shaving Brush.
IMG_20210904_094012_edited_edited.jpg

Výrobce produktů Yaqi má ve veřejné nabídce tři kusy štětců o velikosti 30 mm a to vše ve verzi syntetika. Jedna verze je syntetika typ Plissoft, black syntetic a nejtvrdší a dle mého nejlepší large Tuxedo syntetic.
Nejprve než Vám představím samotný štětec tak Vám napíši jak jsem k této verzi štětce došel a z čeho jsem vycházel (informace, fotodokumentace a poznatky uživatelů).

Vybíral jsem tedy z těchto možností:

Yaqi 30MM Monster Barber Pole Color Shaving Brushes
https://www.aliexpress.com/item/3281543 ... 7b39bVlqPs

https://www.aliexpress.com/item/3281785 ... 4431v4hcIQ

Yaqi 30mm Size Knot White Handle Black Synthetic Hair Shave Brush
https://www.aliexpress.com/item/3282768 ... f3a50949-0

A teď důvody proč jsem vybral co jsem vybral. Hned na začátek musím napsat, že jsem koupil 30 mm syntetiku od konkurence. Bohužel štětec se nedožil recenze ani focení bez toho, že bych nafotil jak vypadal skoro celý uzel. Prostě vypráskalo lepidlo a začali odpadávat ve velkém syntetické vlákna.
Štětec jsem měl cca 1,5 měsíce. S obchodníkem jsem se domluvil na reklamaci a dostal jsem peníze zpět. Ale trvalo to hodně dlouho a hodně psaní a focení okolo. Takže následný servis prodeje dle mého nezvládnutý a hodnotím jej asi tak na 3- až 4. Štětec se mi líbil kvůli krásné rukojeti. Schválně jsem nenapsal značku prodejce a značku štětce, protože věřím, že je to jednorázový exces. Proč to… protože mám od nich jeden štětec již několik let (4 roky) a 3 holící strojky a 8 náhradních dílů na strojky. A kvalita byla vždy top.
Takže jsem se s pokorou vrátil ke značce Yaqi. A vybíral jsem asi takto. Chci chlup syntetika, velikost 30 mm a rozumný design. A to jak technický tak barevný či geometrický. A hlavně číslo jedna. Kvalita prodeje a následný servis prodejce (reklamace a přístup k zákazníkovi).
Přiložím Vám sem pro lepší pochopení tabulku tří modelů Yaqi štětce o velikosti 30 mm.
tabulka.jpg
Z této tabulky mi vycházejí tři vítězové. A důvod je jediný. Prostě každý chce jiný typ štětce.
Já jsem chtěl větší chlup a tvrdší knot. Takže u mě vyhrál model Yaqi 30 mm large size knot.
IMG_20210904_094057.jpg
Komu jde o velkou rukojeť a nemá jiné preference tak pro něj je dobrý typ Yaqi 30 mm Monster Barber Pole ( na tento štětec se asi bude chystat jeden z břitevníků)
U tohoto štětce je větší rukojeť a standardní velikost chlupu.
Pokud chcete jen 30 mm štětec a při tom malý štětec tak je to Yaqi 30 mm Size knot white handle black syntetic.
Ohledně syntetiky je tam rozdíl a to velký. Verze Tuxedo knot je tvrdší syntetika, která má tvrdší strany, ale vnitřek je měkký. Drží tvar a tolik nepovolí. Tuxedo má konec štětin pichlavé, ale při tom jemné.
Monster Yaqi budí dojem velkého štětce. A je, abych věděl přesné informace a stejně každé e-shop má jiné rozměry či špatně popsané materiály. Takže dohledat relevantní informaci je vlastně bonus.
To tak. Ale je to jen díky tomu, že je tam vysoká rukojeť. Cca 1 cm od ostatních. Při tom je tam standardní syntetický chlup. (někde píšou, že je to typ Tuxedo, a je to tak). Štětec má tvrdší krajní chlup a jemnější vnitřek. Rukojeť se drží také výborně.
Yaqi štětec 30 mm se syntetikou black má skoro stejný knot jako Monster. Je tam rozdíl o 1 mm. Ale je tam menší rukojeť.
Bohužel dohledávat relevantní informace ohledně váhy, rozměrů či typu syntetiky, rukojeti je těžké dohledat. Protože i já jsem dohledával na 5x všechny informace.
IMG_20210904_094654.jpg
No vrátím se konečně k tomu proč píši o tomto štětci. Zase upozorním, že píši o štětci ve verzi Yaqi 30 mm large Tuxido syntetic hair.
Líbilo se mi jak je tam rozumná velikost rukojeti z pryskyřice (všechny tři mají rukojeť z pryskyřice). A, že tento model má delší chlup.
IMG_20210904_094050.jpg
Díky syntetice typu Tuxedo je chlup tvrdší, ale jinak pohodlné holení. Štětec sám o sobě dle mého bude brát mýdlo krásně a v misce vyšlehat šlehačku je během okamžiku. Časem jsem si uvědomil, že když si koupím něco extra tak nemá cenu propočítávat cenu jednoho holení. Prostě s kvalitním štětcem nemá cenu potom šetřit na mýdle. To jsem si pak mohl koupit štětec 22 mm a být šťastný, že mám jedno oholení i s čepelkou za 3 Kč.
Ohledně masáže tváře…. Tak ano je to tam. Samozřejmě není to úplně tvrdé, ale je cítit rozdíl mezi 28 mm syntetiky s Tuxedo či Plissoft vláknu. Zkoušel jsem i jiné štětce 30 mm s Plissoft a můžu za sebe napsat a říci, že Yaqi large verze je pro mě lepší.
Jediné co mě štve…. Tak, že se špatně shání stojánky na štětce. Už mám problém u 28 mm. Už takto jsem roztahoval stojánky, abych tam dostal 26-28 mm. Kupuji stojánky železné a v chromu. Takže lze trošku roztáhnout, ale je to jen o mm. Problém je, že do stojánku nedostanete jak štětec v místě knotu či jen na rukojeti.
Štětec jsem zkoušel zatím 3x na tvrdých i měkkých mýdlech. Fungují dobře, ale je to tím, že mýdlo dávám do misky a napařím v teplé vodě. Takže jsem nezkoušel v originál misce mýdla štětec. Dělám to kvůli tomu, že potom mýdlo nehnije. Zkoušel jsem i krémy na holení a problém tam není.

Nakonec dojdete k tomu, že když si koupíte něco lepšího na holení. Tak pak, aby to fungovalo pořádně a lépe musíte dokoupit misku na holení a pořádné mýdlo. No a potom zjistíte, že to chce ještě lepší strojek…. A dojdete do fáze jako plno Břitevníků 😊.
A kolik to všechno stálo… V době nákupu stál štětec 21 $.
Yaqi štětce se dají zakoupit zde: https://www.aliexpress.com/item/3281785 ... 4431mcJN3k

Také nabízím jednu možnost, a to nakoupit i v Polsku, kde mají také Yaqi výrobky:
https://barbercompany.pl/pedzel-do-gole ... -r1729-30/
https://barbercompany.pl/pedzel-do-gole ... dle-r1734/
Proč Polsko? Protože EU z neunijních zemí bude vybírat DPH a poplatek poště a celníků. Takže nám zbyde snad jen rozumný nákup z EU skladů či e-shopů.

Přikládám fotografie

Na fotografiích najdete krom štětce Yaqi lágre i vodu po holení Consul VPH viewtopic.php?f=93&t=3489 , čepelky Polsilver viewtopic.php?p=26563#p26563 , mýdlo na holení Figaro s mandlovou vůní viewtopic.php?p=41491#p41491 a holící strojek Yaqi nickle viewtopic.php?f=69&t=3432 .

A zase, kdo tento štětec doma má, nechť napíše své zkušenosti

David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
david_ul

Re: Yaqi 30mm Large Size Knot White Resin Handle Synthetic Hair Tuxedo Knot Men Shaving Brush

Příspěvek od david_ul »

Přihodím Vám ještě pár fotek...

IMG_20210904_094119_1.jpg
IMG_20210904_094200.jpg
David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Odpovědět

Zpět na „Pomůcky k holení“