Treet Falcon DE čepelka z uhlíkové oceli -Pakistán

Vše o čepelkách
Odpovědět
david_ul

Treet Falcon DE čepelka z uhlíkové oceli -Pakistán

Příspěvek od david_ul »

Krásné dobré ráno kolegyně a kolegové,

Dnes jsem si pro Vás připravil recenzi čepelky od značky Treet.
Přesněji budu dnes popisovat uhlíkovou čepelku Treet Falcon Carbon steel double edge blades.
m_6.jpg

Bohužel jsem zde na fórum krom jednoho postu od kolegy Wikinga nic moc nenašel. Odkaz na post Wikinga viewtopic.php?p=23181#p23181

Takže trochu představím značku a firmu Treet z Pakistánu.
Jejich historie sahá až do doby před nezávislostí, kdy si sir Syed Maratib Alih představoval důležitost obchodu a průmyslu na subkontinentu. Brzy po nezávislosti Pákistánu v roce 1947 se jejich obchodní aktivity dále rozvíjely a rychle se staly průmyslovým konglomerátem nyní známým jako Treet Group.
Firma Treet Group byla založena v roce 1952 a stala se jednou z předních průmyslových skupin v Pákistánu.
Hlavní kancelář má Treet Group zde:
72B, Peco Road, průmyslová oblast Kot Lakhpat, Lahore 54770, Pákistán
odkaz na google maps: https://goo.gl/maps/mbWnH2d4xmewB7FbA

a výrobní prostory jsou ve městě Lahore:
https://goo.gl/maps/mbWnH2d4xmewB7FbA

Pod značkou Treet najdete více než jednu čepelku. Zabývají se jak DE čepelkami tak i jednorázovými strojky (škrabky).
Značky DE čepelek jsou: Treet 7 days, Treet FALCON, Treet King, Shave Master, Super Power, Tjax,Treet Dura sharp, Tez, Treet Platinum,
Treet carbon steal, Treet Classic, Treed new edge, Treet Steel, Trig, trim, Treet silver.
To jsou všechny DE čepelky a některé se dají zakoupit jako půlky.
m_2.jpg
m_4.jpg
No a jednorázové škrabky pod značkou Treet, Treet II., Treet classic, Trim, Starline, comfort, daisy, femina, hercules, hero, hygiene,jenses, jenses male, new edge, raze 2 , razer, razorII,razor X, Shaver, Swift, tec-II, Treet Platinum, Trig, Super Safex.
Myslím, že pro nás tyto značky škrabek nejsou zas tak důležité. Ale dle hodnocení jsou ostré a dobré.

Pro nás je ještě zajímavé, že vyrábějí mýdla. Jejich značky jsou Saba Beuty soup, BodyGuard Family, TreshWhite.

No a jen pro zajímavost. I když je to zajímavé. Tak sem to úplně nepasuje. Pokud by jste si chtěli udělat výlet do Pakistánu, kde si zakoupíte balíček čepelek za lepší cenu a zpět by jste nechtěli jet vlakem či letět. Tak je možnost si v Pakistánu zakoupit motocykl Treet. Takže ano firma Treet vyrábí i motocykly.
Kdyby to někoho zajímalo tak to jsou značky: Treet Klassic KL70, Don Big70, Treet Victory, Treet Cruz TR-100.
No a kdyby Vám to ještě nestačilo tak si můžete zakoupit i Treet autobaterii nebo motobaterii.

No myslím, že jsem se rozepsal až dost.
Pokud by jste chtěli navštívit jejich web tak je to možné zde:
https://treetgroup.com/

Vrátím se zpět k čepelkám Treet Falcon.
Jsou to DE čepelky s uhlíkové oceli 0,8 mm. Samotné balení je v papírové krabičce po 10 ks čepelek. Každá čepelka je zabalená do papírové obálky.
m_1.jpg
Samotná čepelka je ještě v pergamenovém papíru a ještě tam je lehce kápnuté lepidlo.
m_7.jpg
Bohužel u dvou mnou rozbalených čepelek to lepidlo moc nedrželo. Ale nevadí. i tak jsem je zkusil. Čepelku jsem zkoušel ve dvou strojcích a to strojkem přímo s Pakistánu s hlavou R89 vyšší a strojkem Leaf Thorn viewtopic.php?f=69&t=3575 .
Čepelka se zprvu nezdála jako ostrá. Ale vložil jsem ji do strojků a u každého strojku jsem udělal dobrých 5 oholení. U strojku Leaf Thorn se čepelka zdála tak klidná, že jsem si myslel, že neholí. Jen sklouzla po obličeji. A ono to přesto holilo. Čepelka je hodně klidná. Není vůbec agresivní a při tom je důkladná. Čepelka neměla problém na první oholení seříznou čtyř denní vous. S čepelkou se dobře holilo a nemusel jsem stahovat grot. S čepelkou jsem se holil na čtyři směrové tahy a nemusel jsem se doholovat. Prostě oholení do hladka. Řekl bych, že poslední páté oholení bylo asi konečné. Určitě by to šlo dál, ale zase proč se trápit. Čepelka je neagresivní, vůbec netahá a při tom dostatečně ostrá. Jasně v jiném strojku to může být jiné. Proto jsem čepelku dal novou do dalšího strojku. Pakistánský steel strojek s DE589 hlavou. A tam čepelka již zvonila. Jasně vyšší hlava. Měla více prostoru a i zde byla dobrá. Holila neagresivně a při tom precizně. Neměl jsem pocit, že bych měl někde podráždění po oholení. Zde ve strojku s hlavou R89 mi čepelka vydržela 6 oholení. Dál jsem to nepokoušel, protože už to nebylo tak pohodlné. Čepelku jsem ve strojkách netočil. Takže jela pouze jedním směrem.
Jako mýdlo jsem používal Nihel zelený s mentolem viewtopic.php?f=92&t=2165 a Indický krém na holení Denim viewtopic.php?f=92&t=2573
Každé oholení proběhlo po napaření ve sprše.
Jak já vidím tu čepelku tak je výborná. Pro začátečníky vhodná. Přirovnal bych ji k čepelkám Gillette India viewtopic.php?f=67&t=3411 . Nebo potom i čepelkám Haward viewtopic.php?f=67&t=3393
Nebo lépe dostupnou čepelkou tak Bolzano viewtopic.php?p=21897#p21897 nebo Elios Inox viewtopic.php?p=19046#p19046
U kolegů Břitevníků z Polska ji srovnávají s černou Derby. Ale i tak píší, že Falcon je lepší. Dokonce je dle uživatelů lepší jak Astry.
Kolegové v Polsku také poukazují, že v Polsku se distribuuje čepelka značky Polonius a je to vlastně vyráběná čepelka od firmy Treet pro poláky. Je to vlastně Treet platinum. Takže zas tak špatně nesáhli po dobré značce. Jinak cena by měla být okolo 18 Kč za 5ks. Přidám Vám sem odkaz: https://polonus.pl/

No a jak je to s cenou. Já kupoval krabičku 10 ks čepelek za 30 Kč na e-shopu NO MORE BEARD
https://cz.nomorebeard.com/ziletky/tree ... n-ziletky/
Dohledal jsem, že v Pakistánu a Indii tyto čepelky stojí 12 Kč.
Čepelky jsem kupoval v jednom balíku s holícím strojkem Leaf.

Přidám Vám sem fotografie a zase kdo má zkušenosti s touto čepelku nechť přidá koment

David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
david_ul

Re: Treet Falcon DE čepelka z uhlíkové oceli -Pakistán

Příspěvek od david_ul »

Přidám Vám sem ještě několik fotek čepelek a krabičky.
David
m.jpg
m_3.jpg
m_5.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Odpovědět

Zpět na „Čepelky (žiletky)“