Ahoj,
žádné objektivní info nemám. Zato mám spoustu subjektivních zkušeností.
Je to moje první břitva a zároveň moje první nabroušená břitva a první holená břitva. Mám s ní naholeno něco přes rok a hodně naexperimentováno. Nemám tak pěkný exemplář, jako ty, ta moje je už o 1/8 zbroušená, má černé flíčky, celkově jsem jí koupil jako jetou, na aukru někdy v roce 2015 za cca 500,-.
Dobře se s ní manipuluje, je lehká, dobře drží ostří, dá se poměrně snadno nabrousit, neměl jsem problém s vydrolováním nebo tak něco. Zjistil jsem, že si vyloženě rozumí s coticule (podobně dobře se mi s coticule dařilo jen s Wade&Butcherem a Spikem od Union Cutlery ostatní břitvy na coti nenabrousím tak snadno a dobře). Začnu na kaši a postupně ředím až na čistou vodu. Poté, co se břitva začne ke kameni lepit, namydlím lehce ruku mýdlem a otřu o kámen. Poté udělám ještě třeba 30 velmi lehkých tahů a výsledné ostří je fantastické. Můžu vynechat řemen a jít rovnou na holení, pocitově ostří vůbec necítím jako ostré, ale vousy bere jako laser. Obvykle jsem jí přebrušoval každé cca 15. holení (každé holení tři tahy, po směru, proti a kolmo na růst vousů), jen na coticule s vodou a vodou s mýdlem. Ne že by to vyloženě potřebovala, ale já potřeboval ten relax u broušení
. Maximálně mi vydržela asi 22-25 holení, než začala tahat.
Řekl bych kvalitní břitva, kéž by se se mnou takhle kamarádily všechny břitvy.