Pěkná sbírka kamenů.
Je vidět, že slovenský Rozsutec se začíná ve světě pěkně prosazovat.
Zajímalo by mě co jsou zač ty izraelské šutry, zvláště ten nádherný zelený.
http://www.tcblades.com/natural_whetstones
Lechtive pokoukani pro britevniky a britevnice
-
- admin
-
- mentor
Re: Lechtive pokoukani pro britevniky a britevnice
Pro ty co neznaji ten Rozsutec je ten prvni kamen ne ten druhy. Autor v tom clanku popisuje jak nachazi kameny ze kterych pak vyrabi brusne kameny. Asi tak jak Zipino. Nasel kus skaly narezal, olapoval vyzkousel. Na rozdil od Zipina tihle si vyberou to co chcou a zbytek prodaji, Zipino se rozdelil.
-
- admin
No, Adrspachu, jsi si jistý s tím prvním kamenem?
V seznamu vpravo, bych podle toho co jsem zatím viděl, typoval na opravdu druhý kámen.
V seznamu vpravo, bych podle toho co jsem zatím viděl, typoval na opravdu druhý kámen.
-
- mentor
Je mozne ze se mylim. Zatim Rozsetec ve sve sbirce nemam a vychazel jsem pouze z toho co jsem mel moznost videt na fotkach.
Tak tady je jeden z Dicku
http://www.dick.biz/dick/product/705579/detail.jsf
jak je mozne si vsimnout skoro bezova barva a hlavne je videt vrstveni/leta/kresbu coz na uvedene fotografii neni.
Je mozne ze mi laptop ukazuje spatne barvy, purpurove modra kombinace a bez let. Z toho duvodu mi prisel jako rozsutec spis ten prvni nez ten druhy.
Prosim kolegy, kteri Rozsutec maji aby me opravili pokud jsem mimo misu.
Tak tady je jeden z Dicku
http://www.dick.biz/dick/product/705579/detail.jsf
jak je mozne si vsimnout skoro bezova barva a hlavne je videt vrstveni/leta/kresbu coz na uvedene fotografii neni.
Je mozne ze mi laptop ukazuje spatne barvy, purpurove modra kombinace a bez let. Z toho duvodu mi prisel jako rozsutec spis ten prvni nez ten druhy.
Prosim kolegy, kteri Rozsutec maji aby me opravili pokud jsem mimo misu.
Naposledy upravil(a) adrspach dne 27 led 2010, 21:23, celkem upraveno 1 x.
-
- admin
Však jej brzy uvidíme in natura.
-
- mentor
Uz se tesim. Nektere kresby co jsem na nich videl jsou moooc paradni
-
Takže co se Rozsutce týká, tak na celkovém obrázku je v pravém horním rohu a v obrázcích v pravém sloupci je druhý odshora. Aspoň podle srovnání s tím, který mám doma. Jeho barva je šedá s modrými žilkami a používáním se na něm tvoří zlutá až rezavá vrstva jako na obrázku v pravém sloupci. Taky jsem si na tom obrázku všiml nepravidelných hran - uprostřed tenčí, na krajích širší. To znamená, že ten kámen měl stejně vypouklé plochy jako ten, který mám já.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
-
- mentor
Takze jsem se pekne mylil. Aspon je videt, ze mit kamen v ruce je stokrat lepsi nez videt na obrazovce. Timto se omlouvam vsem kolegum, ktere jsem uvedl v omyl.