Escher - vodní kámen

...Naniwy, nagury, břidlice, coticule, Charnley Forest, etc., etc...
Radgost
admin

Escher - vodní kámen

Příspěvek od Radgost »

Kameny Escher pocházejí z kraje Durynsko, který se nalézá na území Německa - bývalého NDR.
Bohužel se již tento kámen z důvodu vyčerpání lomu neteží - někteří prodejci jej ze starých zásob ještě nabízejí, nicméně je jeho nákup finančně velice náročný.

V poslední době se na trhu objevily kusu vyřezané ze zapomenutého bloku kamene přímo z lomu v Durynsku.

Jeho grid se odhaduje na cca 12k a je ceněn jako skvělý finisher.

Jeho barva bývá šedá až zelená.
adrspach
mentor

Re: Esher - vodní kámen

Příspěvek od adrspach »

A napr zluta. Grit je ruzny podle barvy a taky podle mista naleziste. Udajne Escher se tezil ve stejnych lomech jako Thuringer, ale byl jine kvality a taky ceny.
Radgost
admin

Re: Escher - vodní kámen

Příspěvek od Radgost »

Co se ceny týče, momentálně jde jeden Escher na SRP za 425 USD.
esher stone 1.JPG
esher stone 2.JPG
esher stone 3.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Však jsme jej včera s Adršpachem a Radyxem hezky probrali a proprali ze všech stran na skypu. Přišli jsme na to, že nám to dělají naschvál aby nás trápili. :lol: 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
pop101

Příspěvek od pop101 »

Zdravím Gentlemani.
Otázka do fóra.Je možné aby existoval Escher hnědé barvy?
Mějte se fajn pop101
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Ano je
pop101

Příspěvek od pop101 »

Zdravím.
Velmi rád bych se zeptal,na charakteristiku kamenů Escher.Chápu,že jako každý přírodní kámen,je kus od kusu originál.
Přečetl jsem si na fóru o barevné škále a hnědočervená barva mi tam neseděla.Mimochodem dotyčný majitel ho vyvažoval skoro zlatem.Jak si Eschery stojí v porovnání gritu obecně třeba proti CF? Ptám se proto,jelikož stále hledám finiš kameny,jak na Solingen tak na Shefield.Díky za rady.
Mějte se fajn pop101
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Tak jak je rozdil v CF tak je i obrovsky rozdil mezi Eschery. Tyto kameny jsou spis nez o velikosti gritu spis o kvalite povrchu, ktery zanecha. U prirodnich kamenu se tezko da predpokladat do podrobnosti jak se bude chovat bez toho ze to primo vyzkousis.
pop101

Příspěvek od pop101 »

Pánové PROSBA.
Máte-li někdo ve svém držení Escher,vemte ho na sraz.Dle doporučení,je nejlepší blízké setkání.Zatím jsem neměl možnost se s tímto kamenem seznámit.Nechci investovat tisíce Kč, aniž bych měl alespoň rámcovou představu.
Mám zato,že nákup kamenů pře internet, je stejně vabank.
Díky pop101.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

To co jsi nasel/videl na netu. Mel ten kamen nejake znaceni, ktere by potvrzovalo ze je to Escher? Sam mam par kamenu, ktere by mohli byt Eschery, ale kvuli tomu, ze na ne nemam ono znaceni tak je oznacuji pouze jako Thuringery. Asi zjistis, ze ona vineta zvedne cenu toho kamene nekolikanasobne.
Verim tomu, ze se na srazu nejake Thuringery objevi takze se zeptej a ozkousej. pokud chces ozkouset overeny Escher tak se stav jeden tady mam (sedy). A vcera mi jeden utekl o prsa vietnamskyho kocora.