Haward razor - D778

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
david_ul

Haward razor - D778

Příspěvek od david_ul »

Krásný dobrý den dámy a gentlemani,

mám pro Vás novinku holící strojek od firmy Ningbo Hawardrazor Export Co., Ltd.
a to holící strojek Haward razor - D778.
1727521306430_edited.jpg

Značku Haward jsem tu představoval jak u čepelek tak i u strojků.
Ale pro jistotu celé jméno firmy je:
Ningbo Hawardrazor Export Co., Ltd. a sídlí v okresu Jiangbei a městě Ningbo provincii Zhejiang v Čínské lidové republice.

odkazy na jejich prodejní kanály jsou:
https://www.hawardcare.com - je to prodejní galerie

Aliexpress:
https://hawardrazorningbo.aliexpress.co ... 10847347.0

Alibaba:
https://hawardrazor.en.alibaba.com/?spm ... 3f8dI2HIdL - tento portál je spíše zaměřený na velkoobchod

Instagram:
https://www.instagram.com/suehawardrazor/

YTB:
https://www.youtube.com/@harwardrazorfactory2808

PDF katalog na rok 2024
https://www.hawardcare.com/download.html?group_id=3306 je tam ke stažení rok 2024 a 2022

Firma Haward je na trhu od roku 2011 a má více jak 40 patentů a exportuje do více jak 50 zemí nejen v EU.
Tato firma si vyrábí jak holící strojky (plast a různé kovy) tak i čepelky. Na čepelky má svojí výrobní linku. To je zajímavé pro naše fórum, ale jinak tento výrobce vyrábí jak strojky jednorázové plastové obchod/medicína, tak i strojky na zarovnání obočí, vyrábí i hlavy na výměnné jednorázové strojky a čepelky pro ně a nakonec i stojánky na strojky.

Firma Ningbo Hawardrazor Export Co., Ltd. je výrobcem OEM. Tak je možné, že jejich výrobky u různých prodejců budou mít jiný název, barvu, váhu a balení.

A teď k samotnému strojku. Já osobně jsem strojek Haward razor - D778 zakoupil na portálu Alibaba.
Zakoupil jsem 2 ks strojků a to model stříbrný a bronzový. Na fotografiích uvidíte oba dva modely. Testoval jsem model bronzový.
1727521306505(1).jpg
Tak a teď šup k popisu strojku. Strojek je typ adjustable a lze jej tedy nastavit na více druhů agresivity holení a to od čísla 1 po 8.
gap_razor(1).jpg
Takže vlastně máte 8 strojků v jednom.
Do strojku se hodí klasická čepelka double edge. Jiné tam nepasují.
Holící strojek jsem testoval na 10 oholeních (a budu testovat dál). Také rovnou napíši, že jsem jednou testoval stupeň 8 a poté jen 2-3,5 st.

Strojek má rozměry:
1727521306421.jpg
celková výška strojku je 10,3 cm
šířka horní hlavy je 5,2 cm
hloubka spodní hlavy 2,6 cm
výška hlavy na 1 stupeň 1,15 cm
výška hlavy na 8 stupeň 1,2 cm
průměr rukojeti je 1,6 cm

Materiál strojku je: rukojeť hliník
hlava strojku je slitina zinku
váha celého strojku je dle výrobce 86,6g

barvy strojku: stříbrná, bronzová, růžové zlato, černá.

Obchodní balení: kartonová krabička s nebo bez čepelek. Balení OEM dle specifikací prodejce.

Testování strojku probíhalo ve 4 směrech a vždy to dopadlo dobře. Hladce oholený obličej. Pod nosem tento strojek nemá problém a brada se krásně holí také. Samotný strojek se drží velice dobře. I když je na strojku velká rukojeť. Rukojeť neklouže díky svislému vroubkování a na spodní části 3 prstenců, kde je ubrán materiál z rukojeti asi do hloubky 1 mm.
Vždy jsem testoval holení po sprše a buď s mýdlem na holení nebo krémem na holení. Pěnu na holení nemám tak to jsem netestoval.
Na spodní části hlavy máte dvě možnosti využití. Na jedné jsou hrabičky, které vedou vous a na druhé straně hrabičky nejsou. Takže jedna strana je close comb a druhá je safety bar.
Testoval jsem strojek jak na hustý vous tak i poté na pár denní vousy. A vždy oholení bez pořezání.
Pod nosem strojek nemá problém a na bradě také ne. Hlava strojku je od konkurence lepší.

Do strojku se hodí spíše ostřejší čepelky. Protože potom strojek krásně klouže po kůži a díky ostrosti nemusím projíždět znovu místa s tvrdším vousem. Se strojkem se lze oholit na 99 % tak, aby vous nebyl cítit.

Hlava strojku dobře odvádí přebytečné mýdlo od holení a také oholený vous krásně odvede díky velké spodní hlavě, kde jsou 4 odvodní zdířky malé a 2 po stranách velké. Krásně se strojek vyčistí pod tekoucí vodou nebo jen v umyvadle.

Otočný prstenec s číselníkem 1-8. Ten je dle mého z hliníku a je eloxován na barvu bronzu.
Otáčení funguje výborně a je přesné. Na spodní části hlavy je ryska, která dává jasně vědět jaký je stupeň navolený. Pro navolení agresivity stačí pouze jednou otočit rukojetí a pak už není potřeba, aby se pohnul prstenec. Je to tím, že pomocí rukojeti se uvolňuje horní díl hlavy a ten je tedy na závit (dle mého ten závit hlavy mohl být hrubší).

čepelka ve strojku
Takže čepelku do strojku se musí vložit tím, že rukojetí zatočím a tím uvolním závit na horní hlavě strojku. Otáčí se 10,5 otáček rukojeti, aby se povolila hlava a šla oddělit od strojku. Do spodní části hlavy se vloží čepelka a krásně tam zapadne, protože na spodní části jsou vodící pruhy do konce vnitřní čepelky a tak pokud je čepelka rovná tak se nemusí rovnat ve strojku. Ve strojku sedí čepelka tak, že nelze s čepelkou pohybovat po stranách. Musí se regulovat pokud je to nutné na stranách, kde je ostří. Na horní části hlavy jsou po stranách také vodící pruhy, které vyrovnají čepelku.
Já jsem ve strojku čepelku rovnat nemusel. Na obou stranách byla stejně vysunutá a holila tedy stejně.
Collage.jpg
Jak je to s rozebráním strojku a jeho čištěním
Tak tady bohužel ještě musím napsat, že nevím, protože jsem zatím nepřišel na to jak strojek rozebrat, aniž bych jej zničil. Lze zatím jen odmontovat horní díl hlavy a dál jsem nepřišel jak pokračovat dál bez toho, abych zničil vnitřní závit a vodící tyč ve strojku. Protože se zdá, že rukojeť je dutá, v hlavě je pružinka, která unáší vnitřní část hlavy, která drží čepelku a je tam ještě jedna pružinka, která aretuje prstenec. Až najdu nějaké video na YTB jak tam montují tento strojek tak to sem přiložím. Zatím jsem tedy na to nepřišel.
Ohledně čištění. Tak strojek čistím zatím pod tekoucí vodou a to zatím stačí.

Materiál a jeho zpracování
Mám před sebou dva totožné strojky krom barvy a nevidím, že bych tu našel nějaký kaz či špatně zrobené místo.
Takže za mě 99,9% kvalita.

Jak vypadá obchodní balení?
Jelikož jsem nakupoval OEM balení. Tak jsem viděl dva druhy balení. Jedno v tvrdším eko balení, kde je přiznaný karton a jen lehký tisk s obrázkem strojku na holení a slovem safety razor. Druhý model balení je více prestižní a to černá papírová krabička, kde je strojek a případně balení žiletek. Strojek je v krabičce (obě balení) zajištěný dobře a strojek se tam nehne. Protože jej tam drží papírová skruž v prostřed strojku a na vrchní části je mezera na balení čepelek. Takže tam je také chráněný strojek. Foto balení dodám později.

No a to hlavní. Jaká byla cena...
Tak zde je to zase trochu komplikované, protože do ceny strojku se musí zahrnou více věcí
doprava Fedex
pojištění
celní poplatky a DPH
cena strojku
bankovní poplatky (za platební bránu Alibaba)
Celkem tedy byla cena 22,68 $ (514 Kč)

Uvidíme jak se Vám holící strojek bude líbit. Kdo již má tento strojek nechť napíše jak mu nebo ji sedí.
Kdyby něco chybělo tak to časem dopíši.

David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
david_ul

Re: Haward razor - D778

Příspěvek od david_ul »

Jak vypadá balení holícího strojku

světlejší je eko a tmavší je prestižní. V obou je možnost přiložit balení čepelek pod plastovou krytku.
balení.jpg
Rozměry jsou následující

výška 14,2 cm
šířka 5,3 cm
hloubka 3,3 cm

povrch eko - drsný
povrch prestiž - hladký v kartonu je papírenský kaolín, který dělá hladkost povrchu.

David
David a jeho žiletky
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Krásný dobrý den přátelé,

ještě doplním informace.
Včera jsem mluvil se prodejkyní z Ningbo Hawardrazor Export Co., Ltd.
Poslala mi upřesnění, že již dodávají zboží do 100 zemí a, že strojek by měl velkoobchodně stát cca "4,8 USD za sadu". Ale zde to bude za garantovaný odběr.

Dále přidávám kontakt na samotnou obchodnici.
Jméno obchodnice je: Kelsey Kong a její email pro více informací nebo pro uzavření obchodu je: kelsey@hawardcare.com
Ale tento kontakt je opravdu pro velkoobchodníky.
Paní Kelsey souhlasí s uveřejnění vizitky a kontaktů. Takže to přidávám.
IMG_20241008_045328.jpg
David
David a jeho žiletky
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Pěkné strojky. ;)
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Radgost píše: 11 říj 2024, 21:05 Pěkné strojky. ;)
Ahoj Tomáši,

díky za zprávu. Strojek se opravdu povedl. I když dnes 14.10 2024 si vzpomněl Fedex, že chce poplatek a vysosal ze mě dalších 244 Kč k ceně strojku.

Takže tak.

Ale i tak díky za to, že čteč recenze.

David
David a jeho žiletky
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Já jsem přítomen neustále, i když se příliš nerozepisuji. :mrgreen:
Psychoucho

Příspěvek od Psychoucho »