Čínské přírodní vodní kameny z provincie Guangx v Číně jsou ceněny jako finishery.
Jejich grid je odhadován na 12k
Oproti jiným přírodním kamenům tohoto gridu tento kámen vyniká v poměru cena/výkon, kdy se jeho cena pohybuje okolo 30 USD a pokud mu dáte přednost před jinými přírodními kameny tohoto gridu vůbec neprohloupíte, protože např. takový Esher či Thuringer přijdou bratru na několikanásobek ceny tohoto číňana.
Japonské přírodní vodní kameny obdobných vlastností se prodávají dokonce za stovky některé i tisíce dolarů
Někteří brusičští mistři, kteří nelpí striktně na tradicích dívají těmto číňanům přednost před klasickými kameny podobných vlastností.
Tento kámen se vyznačuje velkou tvrdostí a prodává se ve většině případů nelapován.
Vzhledem k jeho tvrdosti se před nákupem přesvědčte, že je ve vašem okolí kamenická dílna, která disponuje diamantovým srovnávacím talířem na kterém jej budete moci nechat olapovat.
Ruční srovnávání na lapovací desce pomocí smirkového papíru ani nezkoušejte – bylo by to marně vynaložené úsilí.
Dokončování ostří pomocí tohoto kamene je vhledem k jeho tvrdosti poněkud zdlouhavé, nicméně vás při troše trpělivosti odmění perfektním ostřím.
Obvykle je k dokončení ostří potřeba 50 až 100 tahů.
Čínské přírodní vodní kameny Guangxi
-
- admin
-
- brusič
Re: Čínské přírodní vodní kameny
Mohu potvrdit, "C12K" je tvrdy jaxvina a jeho lapovani stoji za to. Nikdy mi ovsem neprirostl k srdci a osobne preferuji ostri finisovane na Coticule nez na C12K. Chybi mu konzistence. Pouzivam ho hlavne na rychle olapovani ostatnich mekcich kamenu.
-
- mentor
Pozor na kopie a na kvalitu muze byt i hodne spatna. Tech se taky najde plno. Jinak by to mel byt kamen podobny bridle, ale o moc tvrdsi. Zatim ho nemam, ale taky na nej prijde rada.
-
- mistr brusič
POZOR!!!
po objednaní od poľského predajcu na ebay mi prišiel klasický číňan, len neolapovaný ale väčší
predajca píše v popise, že je neolapovaný a že sa farba "môže" líšit, tak sa mu nedá moc vyčítať...
aj tak mám z neho radosť
poobede skúsim prihodiť foto, je krásny má oveľa výraznejšiu kresbu ako ten menší čo už mám
PS: už ho mám aj olapovaný padli mu za obeť dve mriežky, ale čo to je oproti rozsutcu???
malina priatelia
po objednaní od poľského predajcu na ebay mi prišiel klasický číňan, len neolapovaný ale väčší
predajca píše v popise, že je neolapovaný a že sa farba "môže" líšit, tak sa mu nedá moc vyčítať...
aj tak mám z neho radosť
poobede skúsim prihodiť foto, je krásny má oveľa výraznejšiu kresbu ako ten menší čo už mám
PS: už ho mám aj olapovaný padli mu za obeť dve mriežky, ale čo to je oproti rozsutcu???
malina priatelia
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
-
Gratuluji k pěknému kameni, též po něm pošilhávám. Nejvíc se mi na něm líbí asi ta cena
-
- mistr brusič
toto mi prišlo
fotka pre porovnanie s prvým menším číňanom obidva sú od rovnakého predajcu na ebay(open_razor)Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
-
Gratulujem dobrý Maco určite bude dobre slúžit paráda.
Britva je nástroj Gentlemana
-
- Donátor
No... ten na 2. obrázku napravo je na slurry trošku väčší ako bežne býva, ale proti gustu...
-
- mentor
Zajimava kresba. Blahopreji ke krasnemu kamenu. Doufam ze bude dobre slouzit. Nevim jestli bych ho nazyval Cinanem, protoze posledni dobou se tento prodejce rozjel i s Durynaky. Akorat kdyz si to clovek poradne precte tak tam je z lomu pobliz Durynska.
Na druhou stranu zatim jsem neslysel o zadnych problemech s kvalitou a penize jsou velice slusny a ono nevedel jsem jaky bude bez olapovani moc neobstoji u tak velkeho rozdilu v barve.
Na druhou stranu zatim jsem neslysel o zadnych problemech s kvalitou a penize jsou velice slusny a ono nevedel jsem jaky bude bez olapovani moc neobstoji u tak velkeho rozdilu v barve.
-
- mentor
Oba dva jsou krásné kousky - gratulace.
Mohli by jste připsat rozměry - prosím.
A taky jak se s nimi pracuje a vůbec švééchno okolo těchto krasavců.
Díky a zdravím, Petr.
Mohli by jste připsat rozměry - prosím.
A taky jak se s nimi pracuje a vůbec švééchno okolo těchto krasavců.
Díky a zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.