Jaká je "dobrá" značka?

Dotazy na vše co se holení týče.
adrspach
mentor

Re: Jaká je "dobrá" značka?

Příspěvek od adrspach »

Jedna rada pro tebe kolego nespechej. Koukam jsi na to cely nazhaveny a vzpomen laska se muze v mziku zmenit v nenavist. Remeny bez past jsou na srovnani, spastami na dolesteni. Remeny s pastama se daji nahradit kamenem, ale bez past ne. Pokud zacinas porid si nejakou starou britvu o kterou ti az tak moc nepujde, slusne brusne kameny, srovnej je, olapuj a brus a brus a brus a brus a pak se uc obtahovat, obtahovat a obtahovat. Britvu nenabrousis za deset minut. Tady na foru kdyz rikame rychle to znamena pro normalniho smrtelnika hodne pomalu. Uc se techniku ta rychlost prijde sama. Neboj ono se ti to jednou vrati a to ne jenom krasnym oholenim.
O tom jake kameny si poridit muze byt dlouha diskuze pro zacatek bych asi doporucil sadu Norton 220/1000 a 4000/8000. Anebo podobne od jine znacky ted jsou popularni na britvy kameny Naniwa Superstone. Velikost okolo 8"x2-3" (palce)
fly4fun píše:Ahoj
tak jsem hledal a četl a četl.
Co to je u kamene GRID? (?velikost zrna?)
Když chci základní brusné kameny, tak je to 1000/3000/6000 (co mám načteno, ale stačí prý 1000/6000), což je tenhle - syntetický
http://www.drevorezba.cz/detail.aspx?kategorie=2771
A pak jsem našel, že si někdo objednával tenhle - ten je keramický.
http://www.drevorezba.cz/detail.aspx?kategorie=2772

Je v nich nějaký rozdíl krom materiálu? Máte s nimi zkušenosti?
A nebo dá se někde sehnat brousek levněji?
Jak se dá udělat kašička bez kamenu Nogura?
Chtěl bych pro začátek co nejméně výdajů :-)

Stejně ještě budu muset sehnat ty dva pořádné potěhy - Veděli byste jakou mají "zrnitost" s červenou pastou a jemnější bez pasty (jako se srovnáním s kameny) jestli se nevyplatí místo 2 řemenů koupit zase brousek o vyšší zritosti a nalepit na hřbet břitvy tlustší pásku, aby došlo jako napřímení břitvy a k zarovnání ostří.
(nebo jsem to špatně pochopil a mělo by se jednat o nižší úhel, tzn, jako že bych po kameni jezdil z boku, kde by hřbet byl ve vzduchu a břitva se opírala v polovině "dříku"?

Mnoho díků
za odpověďí :-)
Petr
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

Co se kamene na kašičku týká, tak já osobně používám na kámen CERAX 1000/3000 kousek rovně uříznuté a na jemném smirku vyleštěné břidlice. V rychlosti broušení se pohybuji tak kolem 6 - 8 hodin na jednu břitvu, a to už jsou používané břitvy, které jen někde ležely. Pokud jsou i orezlé a musí se stavět nový břit, pak jsou to násobky těchto časů.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Přišel muž za Bohem a pravil
- co je pro Tebe milion roků?
Chvilka času.
- co je pro Tebe milion zlaťáků?
Trocha peněz.
A muž povídá,
- mohl by jsi mi darovat trochu zlaťáků?
Zajisté, ale chvilku počkej. ;)

Je to dobré porovnání jak lze za "chvilku" nabrousit Břitvu. :P
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
jiri.k

Příspěvek od jiri.k »

Pani britevnici, povezte, prosim, je nejaky markantni rozdil v britvach se 2 nebo 3 nytky?
Ženy a břitvy mají jedno společné. Tupé nestojí za nic...
Darovane břitvě na zuby nekoukej.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Zpevnění střenek, zabránění protočení čepele mezerou ve střenkách a v případě Břitvy na "kuří oka" jako zámek proti zavření spolu s kroužkem pro zajištění. Jinak výrobně náročnější a tudíž do kategorie dražších kousků. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.