Tak jsem konečně sehnal brusný prášek ke srovnání kamene SWATY.
http://www.drevorezba.cz/detail.aspx?kategorie=2851
Brusný prášek (silicium carbid)
Re: Brusný prášek (silicium carbid)
Radgost píše:Tak jsem konečně sehnal brusný prášek ke srovnání kamene SWATY.
http://www.drevorezba.cz/detail.aspx?kategorie=2851
Ahoj - korundový prášek by nestačil ? - mám ho tu půl kýble po broušení a je mi ho líto vyhodit, koexistence - něco jako hladká nebo polohrubá mouka a zadarmo
Radgoste prisel ti ten translucent arkansas? Jestli jo budes ho rovnat na tom SiC prasku? Ptam se abych zbytecne neexperimentoval.
To adrspach: Arkansas mi dorazil. Nejdříve zkusím srovnat na korundovém prášku.
To jan03: Bylo by možné mi trochu prášku zaslat? Na zkoušku např. 10 dkg. Nevím jak je jemný a jestli na srovnávání kamenů nebude moc hrubý.
To jan03: Bylo by možné mi trochu prášku zaslat? Na zkoušku např. 10 dkg. Nevím jak je jemný a jestli na srovnávání kamenů nebude moc hrubý.
Kdyby byla ta možnost tak bych také trošku prášku uvítal
Není problém, pošli mi mailem nebo SZ adresu.Artifex píše:Kdyby byla ta možnost tak bych také trošku prášku uvítal
Jen tak ze zvědavosti - byl k užitku ten korundový prášek?
Ano byl, zatím jsem s ním dělal nějaké lapovací pokusy a bere dobře. Jakou má cca zrnitost, je-li to známo?
Tak to bohužel netuším, je tam namíchaný jak jemný, tak hrubý dohromady (podle diamantových kotoučů kterými brousím a leštím kameny v boxu, z toho to pak jen smetu a seškrabu do kbelíku, včetně zbytků z diamantové lapovací desky) takže zrnitost bude od cca 300 - 400 do 6 - 10 000? (+ v tom budou určitě nějaké ubroušené diamanty a možná i větší úlomky z okrajů)
Chtělo by to prášek rozmíchat ve vodě a separovat přes nějaké síto nebo alespoň jemný textil nebo silonky apod., nechat ustát, slít vodu a pak vysušit. Na to já ale bohužel nemám čas, a v tom množství co ho mám to ani nemá cenu se s tím zabývat.....
Chtělo by to prášek rozmíchat ve vodě a separovat přes nějaké síto nebo alespoň jemný textil nebo silonky apod., nechat ustát, slít vodu a pak vysušit. Na to já ale bohužel nemám čas, a v tom množství co ho mám to ani nemá cenu se s tím zabývat.....
Apropó: když budu dělat brousek široký cca 85 - 90 mm, jaká by měla být jeho optimální délka?(něco se mi rýsuje na jaro ... )