Oprava obtahovaku
-
Oprava obtahovaku
Tak jsem zakoupil starší obtahovák a ačkoliv jsem pročetl snad všechna vlákna (možná spíš právě proto) netuším jak začít s renovací jestli mám nejprve namočit nebo zabrousit smirkem, nebo snad uplně jinak?... řemen mi přijde velice zachovalý, bez pajcunku a jediné dvě chybky že má krásný zářez na jedné straně a je vprostřed mírně prohnutý, Nerad bych v tomhle případě o řemen přišel špatným postupem takže prosím o radu, předem děkuji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
There´s men underground
Who have never seen the sun
But they really now how to party!
-
Re: Oprava obtahovaku
První věc je sejmout ze strojku a pak ho důkladně namočit tzn. potopit do plastové nádobky s vodou a nechat klidně několik dnů. Poté vyndat, navléknout na prkénko odpovídající zhruba strojku a další dvě prkénka přiložit zvenčí a nechat tak pomalu vysychat. Tím se řemen srovná. Středovou prohlubeň zabrušovat smirkem na špalíku po vysušení ještě navlečený na vnitřním prkénku. Brousit se musí jen lehce, nejlépe jen rozbrousit hrany do pozvolných náběhů. Jinak řemen vypadá slušně. Případné pajcování a leštění flaškou leštilkou provádět stále na tom prkénku, nebo volně ale PŘED napnutím řemenu na strojek..
671 grains of diplomacy-.50 BMG
-
takže tu vyříznutou část mam jenom trochu zabrousit? já myslel že se to ještě něčim plní matně vzpomínám nějakou kašičkou z nastrouhanýho řemene a oleje či něčim takovym? jinak dik za radu srovnáno do roviny:)
There´s men underground
-
- admin
Kdyby jsi chtěl vyplnit hlubokou část "něčím" byť by to byla kůže tak budeš potřebovat na to nějaké pojivo (lepidlo) a to je problém, pak by jsi měl na řemenu velký kus cizího materiálu jiného než kůže a ta bude dělat při obtahování neplechu. Buď zbrousit pokud to jde, lepit pouze malé jizvičky a nebo v tomto případě bych spíš doporučil vyměnit celý pásek kůže, na těchto napínákách to jde snadno. A nebo si jej nechat v původním stavu jako sběratelský kus. Vyplňovat něčím tak hluboký zářez s chybějícím materiálem se podle mě nevyplatí z hlediska pracnosti (náhradní materiál, pojivo, zabrušování do roviny) vs. výsledek (funkčnost). Moje doporučení: napni tam nový pásek kůže (ne měkkou) a budeš mít vystaráno.
-
Jen nevím, kde se dají sehnat takové trubkové nýty, skrze které procházejí vodící tyčky a napínací šroubRadyx píše:...vyměnit celý pásek kůže, na těchto napínákách to jde snadno.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
-
- admin
Viděl jsem takové v potřebách pro kutily, vzhledem k tomu že ten druk tam má pouze funkčnost aby se otvor nezvětšoval (netrhal) při napnutí kůže tak to jde vyřešit i zanýtování, rozklepáním a vyvrtáním obyčejného druku, taky to bude fungovat .
-
- admin
Já věděl že mám i kousek bez kroužků!!!
Další komentář netřeba.
Další komentář netřeba.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.