Vidím Irenko, že jsi vyřešil otázku zda zubatici zachránit, pěkná práce! Budeš se s ní určitě rád holit když jsi jí dal tolik ze sebe!
Ke špičce - ostré zakončení nemá pro holení nemá žádný význam a akorát snižuje komfort. Potřebu "ostré" hrany nevidím ani v případě kdy si tvaruji bradku či knír a honím každý jednotlivý vous. Co s tím popsal pěkně kolega přede mnou, můžeš tam udělat malý radius nebo můžeš rovnou udělat celou špičku zaoblenou. Takto předělané břitvě nic z toho neublíží, nejde o zachování historického vzhledu ale o funkčnost.
ako na moju RANENU?
-
- admin
-
Re: ako na moju RANENU?
Za sebe upřednostňuji oblouček...mám zatím výraznější čelist a pod uchem jsem se obvykle....vždycky škrábnul právě tou ostou hranou. Ale každej tu papulu máme trochu jinak Tak že máš vlastně možnost "ušít" si svou Břitvu přímo na míru... Bude tvoje..a ty budeš vědět pročRadyx píše:Potřebu "ostré" hrany
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
-
- brusič
My drsnaci preferujeme "spike", ovsem obcas se vyhrabeme z koupelny s klenim a s poradnymi sramy. Nektere modely britev se delaly schvalne do spicky (mely i ostry uhel hrotu), je treba se jimi umet holit - napr. nepouzivat jen konec ale cele ostri.
-
- mistr brusič
no, páni vyšiel som z kúpelne a ..., že čo mám stále taký čudný vlhký pocit na krku
taký tenký pramienok krvi stekal z úplne šikmého tenučkého rezu na krku popod pokožku ,
takže už je tam radšej oblúčik, ani to neštípalo
začínam chápať význam slov "tichá smrť"
taký tenký pramienok krvi stekal z úplne šikmého tenučkého rezu na krku popod pokožku ,
takže už je tam radšej oblúčik, ani to neštípalo
začínam chápať význam slov "tichá smrť"
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
-
- mentor
Už je to tady - slova potvrzená krví.PetrS píše:Máš dvě možnosti,
a) - naučit se Břitvu používat jaká je
b) - zbrušovat do oblouku
c) - můj tip - křivou špičku zbroušenou do mírného obloučku a používat ji i s mírným vykřivením. Za pár oholení Ti ani nepřijde, že není úplně rovná a má mírný oblouček jako ochrana proti nebezpečí pořezání.
Zlatá střední cesta -
A že to ani nebolelo - ta hrůza nastává až z toho množství temně rudé krve.
I přes oblouček na čepeli - jak se přiblížíš špičkou čepele ke tváři, tak se Ti ruka zachvěje - říznutí je říznutí.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.