ako na moju RANENU?

Vše o renovaci čepelí
Radyx
admin

Re: ako na moju RANENU?

Příspěvek od Radyx »

Vidím Irenko, že jsi vyřešil otázku zda zubatici zachránit, pěkná práce! Budeš se s ní určitě rád holit když jsi jí dal tolik ze sebe!
Ke špičce - ostré zakončení nemá pro holení nemá žádný význam a akorát snižuje komfort. Potřebu "ostré" hrany nevidím ani v případě kdy si tvaruji bradku či knír a honím každý jednotlivý vous. Co s tím popsal pěkně kolega přede mnou, můžeš tam udělat malý radius nebo můžeš rovnou udělat celou špičku zaoblenou. Takto předělané břitvě nic z toho neublíží, nejde o zachování historického vzhledu ale o funkčnost.
relka

Příspěvek od relka »

Radyx píše:Potřebu "ostré" hrany
Za sebe upřednostňuji oblouček...mám zatím výraznější čelist a pod uchem jsem se obvykle....vždycky škrábnul právě tou ostou hranou. Ale každej tu papulu máme trochu jinak :P Tak že máš vlastně možnost "ušít" si svou Břitvu přímo na míru... Bude tvoje..a ty budeš vědět proč ;)
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
sparq
brusič

Příspěvek od sparq »

My drsnaci preferujeme "spike", ovsem obcas se vyhrabeme z koupelny s klenim a s poradnymi sramy. ;) Nektere modely britev se delaly schvalne do spicky (mely i ostry uhel hrotu), je treba se jimi umet holit - napr. nepouzivat jen konec ale cele ostri.
irenko
mistr brusič

Příspěvek od irenko »

no, páni vyšiel som z kúpelne a ..., že čo mám stále taký čudný vlhký pocit na krku :lol:
taký tenký pramienok krvi stekal z úplne šikmého tenučkého rezu na krku popod pokožku :o ,
takže už je tam radšej oblúčik, ani to neštípalo :lol:
začínam chápať význam slov "tichá smrť"
:twisted:
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

PetrS píše:Máš dvě možnosti,
a) - naučit se Břitvu používat jaká je
b) - zbrušovat do oblouku
c) - můj tip - křivou špičku zbroušenou do mírného obloučku a používat ji i s mírným vykřivením. Za pár oholení Ti ani nepřijde, že není úplně rovná a má mírný oblouček jako ochrana proti nebezpečí pořezání.
Zlatá střední cesta - 8-)
Už je to tady - slova potvrzená krví.
A že to ani nebolelo - ta hrůza nastává až z toho množství temně rudé krve.
I přes oblouček na čepeli - jak se přiblížíš špičkou čepele ke tváři, tak se Ti ruka zachvěje - říznutí je říznutí. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.